Help

Ajanotto

Ajanotto on Valueframen päävalikon yläreunasta löytyvä sekuntikello, jolla voidaan kellottaa työtä ja tämän jälkeen tehdä kellotuksista tuntikirjauksia.

Ajanoton käynnistäminen

Ajanotto lähtee käyntiin kellon kuvaa klikkaamalla. Samalla avautuu valintadialogi, jossa voidaan määrittää kellotettavalle työlle osaprojekti, tehtävä ja selite. Valinnat eivät ole pakollisia eli ne voidaan jättää myös tyhjäksi. Valintadialogin saa suljettua kun klikkaa hiiren vasenta näppäintä valintadialogin ulkopuolella.

 

Kun ajanotto on käynnissä kellon kuva näkyy punaisena ja pyörivänä valueframen yläreunassa.

 

Ajanoton tauottaminen

Ajanotto voidaan laittaa tauolle valintadialogin “tauko” painikkeesta.  Samaa ajanottoa voidaan jatkaa tauon jälkeen valintadialogissa painamalla “jatka ajanottoa”.

Ajanottoja voi olla päällä vain yksi kerrallaan eli tauon aikana ei voi aloittaa uutta, vaan edellinen pitää kokonaan lopettaa ennen kuin voidaan aloittaa uusi.

             

Ajanoton lopettaminen ja tuntikirjaus

Ajanotto lopetetaan “lopeta ajanotto” painikkeesta valintadialogissa. 

Lopetuksen jälkeen voidaan tehdä ajanotosta suoraan tuntikirjaus tai aloittaa uusi ajanotto. Mikäli halutaan kirjata tunnit heti, valitaan “lisää tuntikirjaus”, jolloin päästään tuntikirjaussivulle lisäämään ajanotto tuntikirjaukseksi. Ajanoton valintadialogiin kirjatut tiedot siirtyvät suoraan tuntilapulle, jossa niitä voi vielä halutessaan muokata. Kirjaus voidaan myös jättää tekemättä ja aloittaa suoraan uusi ajanotto “aloita ajanotto” painikkeesta. Kirjaamattomat kellotukset tallentuvat automaattisesti ja niistä voi myöhemmin tehdä tuntikirjaukset.

Kirjaamattomiin kellotuksiin pääsee valintadialogin alareunasta “kirjaamattomat kellotukset” linkistä. Nähtäville tulee kaikki kirjaamattomat kellotukset ja niitä voidaan tässä näkymässä poistaa tai kirjata tunneiksi. Poistaminen tapahtuu punaisesta roskakori -kuvakkeesta ja tuntikirjaus kellon kuvasta. Kellotuksissa on aina näkyvillä kellotusaika sekä alku- ja loppuaika. Osaprojekti, tehtävä ja selite ovat näkyvillä mikäli ne on kirjattu ajanoton yhteydessä. Tehtävä on mahdollista merkitä tehdyksi Kuittaa tehtävä tehdyksi -kuvakkeesta.

Muistutukset

Ajanottoon voi asettaa itelleen muistutuksen eli järjestelmä muistuttaa kellon käymisestä tietyn ajan kuluttua. Muistutuksen voi asettaa päälle asetukset kuvakkeesta valintadialogissa. 

Muistuksen aikavälin voi asettaa itse ja muistuksen voi täpätä helposti päälle tai pois “muistuta minua” valintaruudusta. Nuolella pääsee takaisin edelliseen näkymään valintadialogissa.

 

Muistutus ilmestyy määritellyn ajan jälkeen popup ikkunana näytön alareunaan.