Tarvitsetko apua?
Tämä on oikea paikka

Valitse palveluosio

Usein kysytyt kysymykset

Uuden henkilön perustaminen tapahtuu valitsemalla Asiakkaat > Asiakkaat > Uusi asiakas.
Täytä pakolliset kentät Asiakkaan nimi, status ja hinnasto ja paina Tallen
Kontaktille voidaan tehdä uusi asiakasliitos, mikäli kontaktin uusi työpaikka on luotu ValueFrameen asiakkaaksi, poistaa vanha asiakasliitos, tai säilyttää vanha asiakasliitos ja muokata kontaktin roolia vanhassa työpaikassa.
Kontakti passivoidaan kontaktin perustiedoista valitsemalla Asiakkaat > Kontaktit > Yrityksen nimi > Henkilön nimi > Perustiedot. Asettamalla ruksin kohtaan "Passiivinen" ja tallentamalla muutoksen, kontakti muuttuu passiiviseksi.
Uuden käyttäjän perustaminen tapahtuu valitsemalla Henkilöstö > Henkilöstöhallinto > Uusi työntekijä.
ValueFramessa käyttäjää ei poisteta, vaan se tulee passivoida. Tämä tapahtuu passivoitavan käyttäjän tiedoissa valitsemalla Henkilöstö > Henkilöstöhallinto > Käyttäjän nimi > Luottamukselliset tiedot > Status = Passiivinen > Tallenna
Osa-aikaisen työntekijän työaika merkitään jakamalla viikoittainen työaika viidellä päivällä. Jos työaika on 30h/viikko, merkitään työajaksi henkilön tiedoissa "Työaika" tai "Vaihtuva työaika" -välilehdellä 6h.
Pääkäyttäjä pääsee vaihtamaan käyttäjän salasanan käyttäjän tiedoissa "Salasana" -välilehdeltä. Pääkäyttäjä voi vaihtaa salasanan ilman vanhaa salasanaa. Käyttäjää tulee ohjeistaa vaihtamaan salasana heti seuraavan sisäänkirjautumisen yhteydessä omien henkilötietojensa alta.
Käyttäjätunnus lukittuu automaattisesti 5 peräkkäisen virheellisen kirjautumisen jälkeen. Yrityksen pääkäyttäjä voi avata lukittuneen tunnuksen. Se avataan kyseisen käyttäjän henkilötiedoista kohdasta "Salasana" klikkaamalla "Avaa käyttäjätunnus".
Pääkäyttäjä voi hallinnoida käyttäjäryhmiä valitsemalla Ylläpito > Kirjautumistiedot > Käyttäjäryhmät, jossa halutun ryhmän kohdalta klikataan "Muokkaa". Avautuvassa näkymässä on mahdollista valita henkilö alasvetovalikosta ja valita lopuksi "Liitä".
Osaprojekti ei löyty tuntikirjauksesta, jos sen päättymispäivä on menneisyydessä tai se on merkitty päättyneeksi (osaprojektin status, tai jos henkilöllä ei ole oikeutta kirjata ko. osaprojektille.
Laskutetulle osaprojektille ei voida kirjata tunteja menneisyyteen. Tällöin osaprojektin Laskutustiedot -välilehdellä "Laskutettu" -päivämäärää tulee siirtää menneisyyteen siihen saakka, kun tunteja tulee pystyä kirjaamaan.
Mikäli pyhäpäivä on lisätty arkipyhälistaan, ei kyseiselle päivälle tarvitse tehdä erillistä tuntikirjausta. Arkipyhä on merkitty järjestelmään, jos se on merkitty kalenteriin punaisella, tai jos se löytyy Ylläpito > Yleiset asetukset > Arkipyhät – listauksesta.
Projektia voi laskuttaa projektin tiedoissa "Laskun teko" -välilehdellä tai menemällä Laskutus > Laskun teko ja hakemalla laskuttamattomat tapahtumat halutulta aikaväliltä.
Projektikannan laskutuksen seurantaan hyödynnetään Projektien laskutusseurantaraporttia. josta nähdään, paljonko projektia on laskutettu ja paljon sillä on vielä laskutettavaa. Löydät raportin valikosta Raportit > Projektinhallinta > Projektien laskutusseuranta.
Mikäli lasku on lähetetty virheelliseen verkkolaskuosoitteeseen, laskua ei tarvitse hyvittää, vaan siltä tulee purkaa laskulukitukset valitsemalla Laskuluettelolla laskurivin toimintavalikosta "Pura laskulukituksia" ja tämän jälkeen "Muokkaa laskua". Verkkolaskuosoitteen korjaamisen jälkeen lasku voidaan lähettää verkkolaskupalveluun uudestaan.
Hintojen muuttuessa voit lisätä uudet tuntihinnat tai tuoterekisterin hinnat hinnastolle menemällä Hinnasto > Hinnaston ylläpito ja klikkaamalla plus-merkkiä halutun hinnaston edestä ja valitsemalla joko "Tuntihinnat" tai "Tuoterekisterin hinnat" ja muokkaamalla hintoja avautuvassa näkymässä. Mikäli hinnat tulee päivittää jo olemassaoleville laskuttamattomille tuntikirjauksille tai myynneille, tulee ajaa Hinnasto > Tapahtumien hintojen päivitys.
Valueframe Solutions academy
Haluatko oppia jotain uutta?

Katso ValueFramen koulutusvideot Solutions Academyssa

Visma Solutions Academyssä opiskelet tuotteidemme käytön alkeita, perehdyt tehovinkkeihin ja sertifioidut tuoteosaajaksi. Verkkokoulutukset ovat avoinna kaikille asiakkaillemme, maksutta. Lisäämme Solutions Academyyn koko ajan uusia koulutuksia.

Academyyn