ODBC-yhteyden määrittäminen

ValueFrame Tietovarasto -palveluun otetaan yhteyttä käyttäjien työasemilta käyttäen salattua ODBC-yhteyttä. Yhteyden muodostamisen jälkeen tietovarastosta haettua dataa voidaan käsitellä millä tahansa ODBC-datalähteitä hallitsevalla ohjelmalla, esim. Microsoft Excelillä tai Accessilla. Yhteyden muodostamista varten käyttäjällä tulee olla:

• Työasemalle asennettu MySQL ODBC-ajuri (https://dev.mysql.com/downloads/connector/odbc/5.3.html).
    HUOM! Varmista ajurin bittisyys käytettävän ODBC-datalähdettä käyttävän ohjelman bittisyyden mukaan! Eli mikäli käytät esim. Exceliä 32bit-versiona, lataa myös ODBC-ajurista 32bit-versio!
  • Tietokantapalvelimen asetukset (yhteysosoite, käyttäjätunnus, salasana)
  • Yhteyden sertifikaatti

ODBC-yhteyden määrittäminen työasemalle

1. Avaa käynnistä-valikko (Start Menu)
  2. Valitse ohjauspaneeli (Control Panel).
  3. Valitse Ylläpito työkalut (Administrative Tools)
  4. Valitse ODBC Data Sources.
    (HUOM! Mikäli koneeltasi löytyy useampi ODBC-vaihtoehto, valitse oikea bittisyys yhteydelle käytettävän ohjelman bittisyyden mukaan!)
  5. Luo uusi yhteys “Lisää..“-painikkeella.
  6. Valitse listalta MySQL ODBC 5.3 Unicode Driver.

ODBC-yhteyden määritykset

• Data Source Name: Syötä yhteyden vapaavalintainen nimi
  • Description: Anna yhteydelle vapaavalintainen kuvaus
  • TCP/IP Server: Syötä tietovaraston yhteysosoite, esim. asiakas-dw.protacon.com
  • Port: 3306
  • User: Syötä tietovaraston yhteyttä varten muodostettu käyttäjätunnus
  • Password: Syötä käyttäjälle luotu salasana
  • Details-valikko auki -> SSL-välilehti
    • Syötä SSL Sertificate-kohtaan sertifikaation sijainti työasemalta (.pem-tiedosto)

Testaa yhteyden toimivuus Test-painikkeella. Mikäli testi menee läpi ja voit Database-kohdasta valita testin jälkeen käytettävän tietokantakohteen, on yhteys onnistunut ja käytettävissä.