Help

ValueFrame Verkkolasku

Verkkolaskuosoitteen tallentaminen

Verkkolaskuosoite voidaan tallentaa asiakkaan, projektin tai osaprojektin laskutustietoihin. Osoitteen määräytymisestä laskulle voi lukea lisää täältä.

Jos tiedät asiakkaan verkkolaskuosoitteen, valitse operaattoritunnus valintalistalta ja täytä verkkolaskuosoite kuten esimerkissä. HUOM! Jos et syötä verkkolaskuosoitetta, mutta asiakas pystyy kuitenkin vastaanottamaan verkkolaskuja, välitetään lasku asiakkaalle verkkolaskuna automaattisesti ValueFramen verkkolaskuoperaattorikumppanin automaattisen reitityspalvelun ansiosta.

Verkkolaskupalvelun kautta voi laskun lähettää myös sähköpostilla, mikäli asiakkaan laskutustiedoissa on annettu sähköpostiosoite. HUOM! Laskut lähetetään aina ensisijaisesti verkkolaskuna, mikäli verkkolaskuosoite on annettu.

Asiakkaan osoitetiedot

Laskujen lähetys

Laskut lähetetään toiminnolla Laskutus – Laskuraportti.  Mikäli ValueFramessa on useampia yhtiöitä, raportti tulee ajaa yhtiö kerrallaan laskujen lähetystä varten. Raportti on suositeltavaa tehdä rastittamalla valinnat ”jätä aloituspäivä huomioimatta” ja ”Näytä vain verkkolaskutukseen lähettämättömät”. Näin mukaan tulevat kaikki ne laskut, joita ei ole aiemmin lähetetty verkkolaskupalveluun. Suorita raportti klikkaamalla painiketta Tee raportti.

Verkkolaskujen haku

Laskulle on mahdollista lisätä yksi PDF-liite tai käyttää ValueFramen vakiomuotoista laskun liitetiedostoa. Molempia vaihtoehtoja ei voi käyttää samanaikaisesti. Mikäli laskun mukana halutaan lähettää vakioliite, ruksataan sarake ”F”. Jos laskun vastaanottavan asiakkaan laskutustiedoissa on määritelty ”Asiakas haluaa laskuliitteen”, on tämä kenttä oletuksena ruksattu. Vakiomuotoista liitettä ei lähetetä, mikäli liitetiedosto on tyhjä (ts. laskulla ei veloiteta tuntiveloitteista työtä tai matkalaskuja). Liitettä ei lähetetä myöskään hyvityslaskun mukana.

Kuva 2. Laskuluettelo

Vaihtoehtoisesti laskulle on mahdollista liittää erillinen liitetiedosto. Erillisen liitetiedoston tulee olla mustavalkoinen pdf, pystysuuntainen A4 sekä salasanalla suojaamaton. Muut tiedostotyypit, vaakasuorat A4:t tai pienemmät paperikoot poistetaan ennen tulostuspalvelua. Värilliset tulosteet saattavat tulostua haaleina, ei luettavina. Liite lisätään klikkaamalla sarakkeessa ”Laskun PDF-liite” olevaa klemmaria, jonka jälkeen avautuu pop-up-ikkuna, josta lisättävä PDF valitaan. Laskulle voidaan lisätä vain yksi liite, mutta liitteessä voi olla useampia sivuja. Liitteen lisäämisen jälkeen sarake F aktivoituu automaattisesti.

Kuva 3. Laskulle voi lisätä yhden PDF -liitteen.

Varmista että lähetettävien laskujen kohdalla on ruksi sarakkeessa ”L” ja ”LK”. Voit valita kerralla ruksin kaikille riveillä klikkaamalla sarakkeen yläotsikossa olevaa neliötä. Laskujen päivämäärä ja eräpäivä on mahdollista muuttaa vielä ennen lähettämistä, mikäli laskut halutaan esim. kirjata edelliselle kuulle kirjanpidossa mutta laskea asiakkaalle maksuehto lähetyspäivän (eli arvopäivän) mukaisesti. Järjestelmä ehdottaa laskun arvopäiväksi kuluvaa päivää. Tällöin eräpäivä lasketaan uudelleen arvopäivän perusteella valitsemalla tämä vaihtoehto alasvetovalikosta. Laskut lähetetään lopuksi klikkaamalla painiketta Lähetä laskut.

Laskujen lähetys

Laskujen kuittaaminen lähetetyksi

Joskus laskutuksessa voidaan joutua laatimaan laskuja, joita ei ole tarkoitus lähettää asiakkaalle. Voidaan esimerkiksi laatia lasku ja sille hyvityslasku ennen kuin alkuperäinen lasku on lähetetty asiakkaalle. Jos haluat estää laskun lähetyksen, vie hiiri laskun numeron vasemmalla puolella olevan toimintovalikon kohdalle ja klikkaa kuvaketta Estä laskun lähetys verkkolaskupalveluun.

Laskun lähetyksen esto