Yleistä liittymistä


NetBaron on selainpohjainen talousohjausjärjestelmä, jota käyttävät sekä tilitoimistot että yksittäiset yritykset.


Liittymä on WebServices pohjainen eli se on ajastettu ja automaattinen. Tiedoston sisältö on pieniä poikkeamia lukuunottamatta Finvoice 1.3 version mukainen. Siirrettävät laskut valitaan ValueFramen laskuluettelolta ja ”tiedoston luonti” nappi luo siirtotiedoston ja laskut siirretään NetBaroniin ajastetusti 10 minuutin välein. Laskut viedään ValueFramesta NetBaroniin Invoice-modulilla • Laskutettavaksi NetBaronissa tai

 • Reskontraan ja kirjanpitoon


ValueFramen asiantuntija määrittää liittymien asetuksista käyttöön NetBaron laskutusliittymän. Siirto tehdään, joko • Laskuluettelon L-sarakkeelta, jos laskut halutaan laskuttaa NetBaronista

 • Laskuluettelon R-sarakkeelta, jos laskut laskutetaan ValueFramesta ja siirretään reskontraa ja kirjanpitoa


Liittymässä tuodaan vain laskurivikohtaiset myyntilit. Asiakasyritys määrittää NetBaronissa kullekin myyntilille alv-tilin ja myyntisaamistilin. NetBaron luo myyntisaamis- ja alvkirjaukset automaattisesti. Siirtotiedostossa voidaan viedä erikseen laskun maksaja-asiakkaan (Buyer) ja vastaanottaja-asiakkaan (InvoiceRecipient) tiedot.


Liittymän vaatimat asetukset ValueFramessa


Liittymän aktivointi käyttöön ja käyttöoikeudet


ValueFramen asiantuntija määrittää liittymän käyttöön valitsemalla käyttöön : • NetBaron-laskutussiirto

 • NetBaron-reskontrasiirto


Lisäksi kohdassa Ylläpito – Käyttöoikeudet määritetään NetBaron-siirto käyttöön halutulle
käyttäjäryhmälle.


Yhtiö- ja liittymäkohtaiset tunnukset ja salasanat


Valikon kohdassa Ylläpito – Yleiset asetukset – Yhtiöt välilehdellä Integraatiotiedot määritetään NetBaronilta saatu NetBaron-käyttäjätunnus sekä salasana. Käyttäjätunnus ja salasana ovat siis yhtiökohtaiset eli ne pitää määrittää kaikille yhtiöille, jos samassa ValueFrame-kannassa on useampi yhtiö. Salasana on modulikohtainen eli salasanoja NetBaronilta pyydettäessä tulee siis mainita että kyse on Invoice-modulista.


Cron-ajon tilaus


ValueFramen asiantuntija tilaa tuesta Cron-ajon, joka siirtää luodut laskutiedostot ajastetusti Soapilla NetBaroniin 10 minuutin välein.


Laskentakohteiden huomioiminen


 NetBaroniin voidaan tuoda laskuriviltä tuodun kirjanpidon myyntitilin ohella seuraavat laskentakohteet: • Kustannuspaikka poimitaan laskurivin perusteella elementtiin RowAccountDimensionText

 • Projektiksi voidaan valita elementtiin RowProjectReferenceIdentifier :

  • Ei projektitietoa, jos NetBaronissa ei hyödynnetä projektiseurantaa

  • Projektin automaattisesti luotu id

  • Projektin juokseva numero

  • Osaprojektin automaattisesti luotu  id

  • Projektin kirjanpitokoodi

  • Osaprojektin kirjanpitokoodi

  • Projektipäällikön tunnus (projektin projektipäällikön työntekijänumero)
NetBaron osaa perustaa kustannuspaikan ja projektin mutta ne täytyy nimetä manuaalisesti NetBaronissa.


Liittymän käyttö


Siirto laskuluettelolta


Käyttäjälle näytetään laskuluettelolla linkki ”NetBaron laskutussiirto” tai ”NetBaron reskontrasiirto”. Laskutussiirrossa voidaan eräpäivä laskettaa uudelleen laskun päivästä tai arvopäivästä. Laskutussiirtoon valitaan laskut ruksimalla halutut laskut laskuluettelon L-sarakkeelta. Siirtämättömät laskut on ruksittu oletuksena valmiiksi. Reskontrasiirtoon valitaan laskut ruksimalla halutut laskut laskuluettelon R-sarakkeelta. Siirtämättömät laskut on ruksittu oletuksena valmiiksi. Siirtolinkin klikkaaminen luo laskuista siirtotiedoston, joka siirretään automaattisesti NetBaroniin 10 välein. Jo siirrettyjä laskuja ei voi siirtää uudelleen ilman, että laskuilta poistetaan lukitus laskuluettelon kautta. Näin estetään saman laskun siirtäminen vahingossa kahteen kertaan.


Asiakastiedon muodostaminen NetBaronissa


ValueFramessa asiakkaalle määritetty asiakasnumero siirtyy NetBaroniin elementissä BuyerExternalIdIdentiefier ja NetBaron osaa tarvittaessa perustaa uuden asiakkaan asiakasnumeron perusteella.


Laskunumeron käsittely NetBaronissa


Laskutussiirrossa NetBaron uudelleennumeroi laskut. ValueFramen laskunumero siirtyy NetBaroniin elementissä InvoiceFreeText ja se tallentuu NetBaronin kenttään ”tiedonanto”. ValueFramen laskunumero on mahdollista tulostaa perintäkirjeille ja maksukehotuksiin.


Siirron lokitiedot


Jokaisesta tiedoston siirrosta tallennetaan tieto ValueFrameen. Jos lasku on mennyt onnistuneesti NetBaroniin tallennataan Message-tietoon response status = 1. Vastaavasti response status = 0 kertoo, että siirto on epäonnistunut.


Siirtotiedoston tietosisältö


Tiedostokuvaus


Siirto noudattaa Finvoice-kuvausta lukuunottamatta seuraavia poikkeuksia: • Elementteihin BuyerExternalIdIdentifier ja InvoiceRecipientExternalIdIdentier tuodaan ValueFramen asiakasnumero. Sen perusteella NetBaron osaa kohdistaa laskut oikealle asiakkaalle tai luoda uuden asiakkaan.

 • Jos laskun asiakkaalle on ValueFramessa annettu verkkolaskuosoite ja operaattoritunnus ja nämä on tallennettu laskulle, luodaan tiedoiltaan vajaa MessageTransmissionDetails elementti, jossa MessageSenderDetailsin alla on

  • FromIdentifier

  • FromIntermediator • Näiden avulla voidaan tuoda NetBaron laskutussiirrossa asiakkaan verkkolaskuosoite ja operaattoritunnus.

 • Elementtiin BuyerOrganisationName2 tuodaan laskun asiakkaan co-kenttä


Siirtotiedostossa voidaan tuoda ValueFramen laskulle annetut seliterivit, mutta mahdollisia välisummarivejä ei tuoda siirtotiedostoon. Siirto tukee myös rahoitusyhtiölaskua Finvovoicen FactoringAgreementDetails-elementin avulla.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.