Laskun liitteet

Laskulle on mahdollista liittää halutut liitteet mukaan. Laskun liitteineen voi tulostaa suoraan järjestelmästä tai laskun liitteineen voi lähettää verkkolaskun kautta asiakkaalle. Lisäksi kannattaa varmistaa vastaanottaako käytössä oleva taloushallinnon järjestelmä laskun liitteet.

Liite oletuksena laskulle

Asiakkaan, projektin ja osaprojektin laskutustiedoissa on mahdollista määritellä halutaanko oletuksena liite mukaan laskuille valitsemalla "Asiakkaalle lähetetään laskuliite". Lisäksi voidaan valita mitkä aineistot tuodaan liitteelle oletuksena:

• Laskun kuva
  • Tuntierittely
  • Matkalaskuerittely
  • Matkakulujen liitetiedostot

Jotta nämä liitteiden lisäasetukset tulevat valittavaksi, tulee ylin asetus "Asiakkaalle lähetetään laskuliite" aktivoida. Mikäli "Asiakkaalle lähetetään laskuliite"-asetus inaktivoidaan, nollautuvat samalla muut liitteiden lisäasetukset.

Laskun tiedothaetaan laskulle aina ensisijaisesti asiakkaan takaa, kuten esimerkiksi laskun osoitetiedot.

Liitteen lisääminen laskun teossa

Mikäli asiakkaalle tai projektille on merkitty "Laskutus" -välilehdellä "Asiakkaalle lähetetään laskuliite", näytetään laskun teon jälkeen näkymä, jossa voi valita liitteelle halutut tiedostot:

• Laskun kuva: ValueFramen laskun PDF-tuloste

• Tuntierittely: Valittavissa mukaan mikäli laskulla on laskutettu tuntiöitä

• Matkalaskuerittely: Valittavissa mukaan mikäli laskulla on laskutettu matkalaskuja

• Kululaskujen liitteet: Valittavissa mukaan mikäli laskutetuille matkalaskuille on lisätty kuitteja tai muita liitteitä

Tiedostoa klikkaamalla voi avata tiedoston esikatseltavaksi. Huom! Linkkiä ei näytetä mikäli esimerkiksi tuntierittelyä ei ole luotu.

Liitteelle on lisäksi mahdollista itse lisätä haluamiaan tiedostoja. Tiedostojen sallitut tiedostomuodot ovat .pdf, .jpg, .gif ja .txt. Tiedostojen sallittu maksimikoko yhteensä on 2Mb.

Tallennuksen jälkeen ValueFrame yhdistää kaikki valitut tiedostot yhdeksi PDF-tiedostoksi.

Liitteen lisäminen laskuluettelon kautta

Laskuille on mahdollista lisätä liite myös laskuluettelon kautta klikkaamalla klemmari ja plus -kuvakkeesta. Näkymässä näytetään vastaavat tiedostot kuin laskun teon jälkeen.

Lisäksi liitteelle on mahdollista lisätä myös omia tiedostoja. Tiedostojen sallitut tiedostomuodot ovat .pdf, .jpg, .gif ja .txt. Tiedostojen sallittu maksimikoko yhteensä on 2Mb.

Laskulla olevan liitteen tarkistaminen

Mikäli laskulle on tallennettu liite, liitteen saa auki laskuluettelosta klemmari -kuvakkeesta. Mikäli liitteessä huomataan puutteita, voi sen poistaa kokonaan roskakori -kuvakkeesta ja muodostaa liitteen uudelleen.