Mobiilikäyttöliittymä

ValueFramen Mobiilikäyttöliittymä on ilmaisena lisäpalveluna tarjottava ValueFramen normaalista käyttöliittymästä supistettu versio erityisesti älypuhelinten ja tablettien käyttäjille. Mobiilikäyttöliittymän kautta voit:

1. Selata asiakasrekisteriä

2. Selata kontaktirekisteriä

3. Kirjata ja tarkastella tuntikirjauksia

4. Selata ja muokata omaa kalenteria (muiden kalentereihin katseluoikeus)

5. Selata henkilöstön puhelinluetteloa

Mobiilikäyttöliittymässä toiminnosta toiseen siirrytään päävalikon avulla. Toiminnon sisältä voi palata päävalikkoon oikean yläkulman Koti-kuvakkeesta (näkyvissä toimintoon siirtymisen jälkeen).

Käyttöönotto

Mobiilikäyttöliittymän käyttöönotto on yksinkertaista:

1. Määritä ValueFramen puolelta salasana mobiilikäyttöä varten Henkilöstö > Omat Henkilötiedot > Salasana -välilehdellä. Syötä salasana kohtaan "Mobiilikäytön salasana". Näin voit esimerkiksi käyttää hieman yksinkertaisempaa salasanaa mobiilikäyttöliittymän kautta kirjautuessasi kuin ValueFramen normaalissa käyttöliittymässä, jotta käyttö puhelimella olisi sujuvaa.
  2. Kirjaudu sisään lisäämällä yritysosoitteesi perään "/mob", esim. http://yritys.valueframe.com/mob/

Mobiilikäyttöliittymän käyttämisestä ei peritä erillistä kuukausi- tai käyttömaksua!

Ominaisuudet

Huom! Kaikki ominaisuudet eivät välttämättä ole käytettävissä, mikäli ominaisuuteen on tehty asiakaskohtaisia laajennuksia. Tukipalvelumme selvittää ominaisuuksien soveltuvuuden yrityksellenne.

1. Asiakashaku

Asiakashaku listaa hakusanan perusteella hakuosumat. Hakua vastanneet asiakkaat tuodaan listaukseen. Asiakkaan lisätiedot saa avattua asiakasrivin kohdalta klikkaamalla (tai älypuhelimella painalla ko. rivin kohdalta tiedot auki). Asiakkaan status osoitetaan samoilla värisymboleilla kuin ValueFrame PSA:n puolella. Statuskoodit (eli tilakoodit) saa avattua tarkasteluun yläreunassa olevasta "Tilakoodit" -valinnasta.

2. Kontaktihaku

Kontaktihaku etsii hakuosumia kontaktien nimestä.

3. Tuntikirjaus

Tuntikirjaus-toiminnallisuus on jaoteltu kolmeen osioon:

1. Tuntikirjaus: Uudet tuntikirjaukset luodaan tämän valinnan kautta. Tuntikirjaaminen voidaan tehdä joko kirjaamalla tunnit perinteisesti suoraan lomakkeelle tai vaihtoehtoisesti käynnistämällä ja pysäyttämällä ajastin, jolloin alku- ja loppuaika siirretään valmiiksi tuntikirjauslomakkeelle.
  2. Tunnit: Tuntiraportti jota kautta pääsee myös muokkaamaan ja poistamaan olemassaolevia tuntikirjauksia.
  3. Projektit: Mikäli tuntikirjaaminen kohdistuu lähes aina samoille muutamille osaprojekteille, voi tämän valinnan kautta käydä tallentamassa suosikkilistauksen osaprojekteista mitä tuntikirjaustoiminto tarjoaa jatkossa ilman erillistä hakusanalla hakemista.

Tuntikirjaus hyödyntäen ajastin-toimintoa

• Käynnistä ajastin valitsemalla "Aloita tuntikirjaus"

• Ajastin laskee kuluvaa aikaa kunnes "Lopeta tuntikirjaus" -painiketta painetaan.
  • Ajastin jatkaa laskemista, vaikka käyttäjä poistuisi tästä näkymästä esim. tarkastelemaan kalenteria ja palaisi takaisin.

• Tämän jälkeen käyttäjä siirretään tuntilapulle aivan vastaavaan tilanteeseen, kuin missä tuntienkirjaaminen olisi tehty manuaalisesti. Erona on se, että alku- ja loppukellonaikakentät täytetään automaattisesti. Mikäli käytössä on tuntikirjaaminen ilman aikaväliä, täytetään tuntilapulle ainoastaan kesto.

• Tuntikirjaus edellyttää vastaavia pakollisia tietoja kuin ValueFrame PSA:n puolelle on asetettu. Tietojen syöttämisen nopeuttamiseksi tuntikirjauksen selitteelle voidaan asettaa oletusarvo.
  • Tallenna-napin painamisen jälkeen tuntikirjauksen tallennuksen onnistuminen osoitetaan näyttämällä syntyneen tuntikirjauksen tiedot. Samasta näkymästä pääsee myös muokkaamaan tai poistamaan tehdyn tuntikirjauksen.

Tuntikirjauksen Projektit-välilehti

"Projektit" -välilehdeltä on mahdollista ylläpitää omaa listaa osaprojekteista, joille tyypillisesti tuntikirjaa mobiililiittymän kautta. Listaa hyödynnetään ainoastaan mobiilikäyttöliittymässä, eikä muutoksilla ole vaikutusta ValueFrame PSA -puolelle.

4. Kalenteri

Kalenteri tarjoaa mahdollisuuden tarkastella omia ja muiden työntekijöiden kalenteritapahtumia käyttöoikeuksien puitteissa. Kalenteritapahtumien muokkaus on mobiilikäytössä rajoitettu ainoastaan omiin kalenteritapahtumiin. Kalenteritapahtumia voidaan tarkastella sekä päivänäkymä että listausnäkymänä. Erona näissä on asioiden visualisointi, itse toiminnallisuudet ovat molemmissa näkymissä samat.

Uuden kalenteritapahtuman luominen

Kalenteritapahtuman luominen tapahtuu valitsemalla "Uusi tapahtuma". Tapahtumalle valitaan otsikko, alku- ja loppuaika. Tietosisältö on pidetty minimaalisena mobiilikäyttäjän tyypillistä tarvetta ajatellen.

Kalenteritapahtuman tallentamisen jälkeen tapahtuma näkyy kalenterissa.

Kalenteritapahtumien listanäkymä.

Kalenteritapahtumien kopiointi on hyödyllinen ominaisuus esim. jatkopalaverin sopimista varten, koska tällöin kalenteritapahtumaan kopioituu taustalle määritellyt liitokset esim. asiakkaaseen, projektiin ja kontaktiin. Itse kopioinnin jälkeen kalenteritapahtuman tiedot määritellään kuntoon, kuten uudenkin tapahtuman luonnin yhteydessä. Tallenna-napin painamisen jälkeen kalenteritapahtuma luodaan liitoksineen.

5. Puhelinluettelo

Puhelinluettelo listaa oletuksena koko henkilöstön aakkosjärjestyksessä, mutta tarjoaa myös mahdollisuuden rajata hakutulosta. Riippuen käytettävästä puhelimesta tai tabletista, henkilöstö puhelinnumeroon voi soittaa suoraan puhelinnumeroa klikkaamalla.

FAQ

Q: Voinko kirjautua samalla tunnuksella yhtä aikaa tietokoneelta puhelimella?
A: Kyllä voit, mobiililiittymän käyttäjätunnistautuminen on erillään ValueFramen normaalista kirjautumisesta, mutta virheellisistä kirjautumisista tunnuksesi lukitaan 5 virheellisen kirjautumisyrityksen jälkeen.

Q: Voinko tallentaa salasanan puhelimeen?
A: Tämä ei ole suositeltavaa, mutta koska mobiilikäyttöliittymän sisältö on rajatumpi kuin ValueFramen normaalin käyttöliittymän, mahdollisen väärinkäytöksen mahdollisuus puhelimen kadotessa on hyvin rajallinen. Puhelimen kadotessa mobiilikäytön salasana on syytä vaihtaa välittömästi mikäli salasana on tallennettu puhelimen muistiin.

Q: Miten liikenne on suojattu?
A: Tietoliikenne puhelimen ja ValueFramen välillä on samalla tavalla SSL-suojattu kuin muukin ValueFramen käyttö.

Q: Miksi kalenteritapahtumien liitoksia ei voi syöttää mobiilikalenterissa tai toisen kalenteria muokkausta ei ole mahdollistettu?
A: Kalenteritapahtuman luonti mobiilikäyttöliittymässä on haluttu pitää mahdollisimman yksinkertaisena ja tästä syystä painopiste on pidetty siinä, että tapahtuman saa nopeasti laitettua ylös muistiin ja täydennettyä myöhemmin ValueFrame PSA:n puolella. Mikäli mobiilikäyttöliittymän kalenterin ominaisuudet ovat liian rajoittuneita, kalenteria voi käyttää synkronointiohjelmistojen kautta tai suoraan kirjautumalla ValueFrame PSA:n kalenteriin puhelimella tai tabletilla.