Työaika

Työajan määrittäminen

Henkilön päivittäinen työaika annetaan Työaika -välilehdellä:

• Syötä päivän työajan tunnit ja minuutit omiin kenttiinsä
  • Valitse saldolaskennan tyyppi:
    • Työaikapankki: +/- saldoa lasketaan jatkuvana yli kuukausirajojen
    • Kuukausittainen: +/- saldoa lasketaan kuukauden ajan ja aina kuukauden vaihtuessa saldo nollautuu automaattisesti
    • Ei saldoa: +/- saldoa ei lasketa lainkaan

Vaihtuva työaika

Mikäli henkilön työaika muuttuu kesken työsuhteen, ValueFrameen on mahdollista määrittää vaihtuva työaika. Tämä tehdään omalta Vaihtuva työaika -välilehdeltä:

• Anna aloituspäivä milloin muuttunut työaika tulee voimaan
  • Anna päivittäinen työaika tunneissa ja minuuteissa omiin kenttiinsä
  • Huom! Mikäli henkilön kanssa on sovittu viikkokohtainen työaika (esim. 4 päivää viikossa ), tulee tämä laskea ValueFrameen aina päiväkohtaiseksi työajaksi. Tällöin käyttäjä kirjaa alkuviikon työajan normaalisti (esim. 7,5h) jolloin hänen saldotunnit kasvavat. Kun hän jättää sovitun yhden päivän kirjaamatta, viikon kokonaissaldo korjaantuu.

Mikäli Vaihtuva työaika -välilehti ei näy käyttöliittymässä, olkaa yhteydessä tukeemme.

Saldon määrittäminen

ValueFrameen määritetään aina käyttäjän perustamisen yhteydessä työajan aloitussaldo. Tyypillisesti annetaan siis työsuhteen aloituspäivälle saldoksi 0h. Saldoa on mahdollista myös muuttaa esimerkiksi mikäli saldotunnit on sovittu maksettavaksi palkan yhteydessä, tai Kiky-sopimuksen myötä joka kuukaudelle halutaan vähentää saldosta sovittu osuus (eli kasvattaa työaikaa). Saldokorjauksen voi tehdä joko syöttämällä kokonaan uuden aloitussaldon tai tekemällä saldokorjauksen.

Uuden saldon syöttäminen

Henkilön edellisen kuukauden saldon voi tarkistaa esimerkiksi Työaikaraportilta tai henkilön tuntilomakkeelta. Henkilön saldo on esimerkiksi 28.2 +5h 15min ja hänen kanssaan on sovittu, että saldo maksetaan erikseen seuraavan palkanmaksun yhteydessä. Tällöin voidaan syöttää suoraan 1.3. alkaen henkilön uusi aloitussaldo on 0h.

Henkilön tuntilomakkeella näytetään aina päivän aloitussaldo – työaika, eli ennen ensimmäisiä kirjauksia näytetään -7h 30min. Kun päivän kirjaukset on täytetty, näytetään kirjausten mukainen loppusaldo. Mikäli on kirjattu koko työaika, saldona näytetään päivän päätteeksi 0h.

Saldokorjaus

Henkilön edellisen kuukauden saldon voi tarkistaa esimerkiksi Työaikaraportilta tai henkilön tuntilomakkeelta. Henkilön saldo on esimerkiksi 28.2 +5h 15min ja hänen kanssaan on sovittu, että Kiky-sopimuksen myötä joka kuukausi saldoa vähennettään kaksi tuntia. Tällöin voidaan tehdä saldokorjaus jonka avulla saldoon voi lisätä tai poistaa haluttu määrä tunteja.

Kuvan esimerkissä 1.3. alkaen saldosta vähennetään kaksi tuntia. Näin ollen järjestelmä laskee valitulle päivälle uuden aloitussaldon 5h 15min – 2h eli 3h 15min.

Henkilön tuntilomakkeella näytetään aina päivän aloitussaldo – työaika, eli ennen ensimmäisiä kirjauksia näytetään -4h 15 minuuttia. Kun päivän kirjaukset on täytetty, näytetään kirjausten mukainen loppusaldo. Mikäli on kirjattu koko työaika, saldona näytetään päivän päätteeksi +3h 15min.