Help

ValueFrame Verkkolasku

PALVELUN HINNOITTELU

Palvelussa ei ole lainkaan kiinteitä ylläpito- tai avauskustannuksia – maksat vain lähetettyjen laskujen määrän mukaisesti.

0-49
laskua / kk

50-199
laskua / kk

200-499
laskua / kk

500-999
laskua / kk

1000-1999
laskua / kk

Verkkolaskun
lähetys 
0,70 €
Verkkolaskun
lähetys 
0,42 €
Verkkolaskun
lähetys
0,36 €
Verkkolaskun
lähetys 
0,33 €
Verkkolaskun
lähetys
0,29 €
Paperilasku:
Priority 1,85 €
Economy 1,48 €
Paperilasku:
Priority 1,81 €
Economy 1,43 €
Paperilasku:
Priority 1,76 €
Economy 1,38 €
Paperilasku:
Priority 1,71 €
Economy 1,33 €
Paperilasku:
Priority 1,60 €
Economy 1,16 €
Skannaus: 1,32 €

Skannaus: 1,22 €

Skannaus: 1,11 € Skannaus: 0,97 €

Skannaus: 0,92 €

1. Skannauksen hinta sisältää laskun ensimmäisen sivun. Ylimääräiset sivut 0,21 €/sivu.

2. Paperilasku sisältää yhden sivun tulostamisen, kirjekuoren ja lähetyksen. Ylimääräiset sivut 0,22 €/sivu. Väritulostus 0,09 €/sivu.

3. Suomen ulkopuolelle Priority Europe 1,77 € ja Priority World 1,88 €.

PALVELUN AKTIVOINTI

Mikäli käytössänne on aiempi ValueFrame -verkkolaskupalvelu, olethan yhteydessä vaihdosta tukeemme osoitteeseen tuki.valueframe@nullvisma.com.

Perusasetusten määrittely

Kun verkkolaskupalvelu otetaan käyttöön, tarkista ensin että seuraavat asetukset on tehty.

Tilikaudet

Luo ensin tilikaudet toiminnolla Ylläpito – Laskutus – Tilikaudet. Lisää vähintään kuluva tilikausi, mielellään muutama vuosi tulevaisuuteen. Tilikausien luominen luo automaattisesti tilikausikohtaiset hakemistot, joihin luodut verkkolaskut tallentuvat.

Yhtiön tiedot

Varmista ensimmäisenä, että yhtiön tiedoissa Perustiedot -välilehdellä on syötetty yrityksen:

 • Y-tunnus
 • Katuosoite

Huom! Verkkolaskupalvelu tunnistaa lähettävän yrityksen y-tunnuksen perusteella joten varmista että y-tunnus on varmasti oikein.

Käy seuraavaksi yhtiön Verkkolaskutus– välilehdellä. Huom! Älä syötä operaattoritunnusta tai verkkolaskuosoitetta. Nämä tiedot päivittyvät automaattisesti rekisteröinnin yhteydessä.

Täytä Pankki – Tilinumero 1 –kenttään tiedot seuraavasti:

 • Vasempaan kenttään pankin BIC/SWIFT –koodi, esimerkiksi Osuuspankilla OKOYFIHH
 • Oikeaan kenttään yhtiön pankkitili IBAN-muodossa (huom! ilman välilyöntejä). Esim. FI3247661020034793

Palvelun rekisteröinti

ValueFrame Verkkolaskupalvelun voi aktivoida valinnalla Ylläpito – Laskutus – Verkkolaskupalvelun aktivointi. Syötä lomakkeella seuraavat tiedot:

 • Yhtiö minkä y-tunnuksella rekisteröinti tehdään
 • Henkilölistalta haluttu Maventan pääkäyttäjä. Huom! käyttäjän tiedoista tulee löytyä sähköpostiosoite.
 • Varmistetaan että maa on oikein, oletuksena Suomi
 • Tarkistetaan sopimusehdot ja hyväksytään nämä ennen rekisteröintiä.

Mikäli sinulle ei näy verkkolaskupalvelun aktivointi, ota yhteyttä tukeemme.

Rekisteröinnin yhteydessä tulee vielä määrittää käyttöoikeusryhmille seuraavat käyttöoikeudet:

 • Verkkolasku (Käyttöoikeus): Määritä haluamasi käyttöoikeusryhmä jolle halutaan antaa oikeus siirtää laskut verkkolaskupalveluun, esim. Laskuttajat ja/tai Projektipäälliköt.
 • Verkkolaskuraportti (Käyttöoikeus): Määritä halutamasi käyttöoikeusryhmä jolle halutaan antaa oikeus hakea siirretyt laskut verkkolaskuraportille, esim. Laskuttajat ja/tai Johto.
 • Laskuraportti (Verkkolaskujen merkitseminen lähetetyiksi): Määritä halutamasi käyttöoikeusryhmä jolle halutaan antaa oikeus merkitä yksittäinen lasku siirretyksi, eli estää kyseisen laskun siirto kokonaan verkkolaskupalveluun. Oikeus voidaan rajata suppeammin esim. vain Laskuttajille ja/tai Pääkäyttäjille.
 • Laskuraportti (Laskulukitusten purku): Määritä halutamasi käyttöoikeusryhmä jolle halutaan antaa oikeus avata yksittäinen lasku uudelleen muokattavaksi ja siirrettäväksi verkkolaskupalveluun. Oikeus voidaan rajata suppeammin esim. vain Laskuttajille ja/tai Pääkäyttäjille.
 • Laskuraportti (Verkkolaskuosoitteen muokkaus): Määritä haluamasi käyttöoikeusryhmä jolle halutaan antaa oikeus muokata yksittäisen laskun verkkolaskuosoitetta, esim. Laskuttajat ja/tai Projektipäälliköt.

Mikäli haluat muuttaa käyttöoikeuksia jälkikäteen, ole yhteydessä tukeemme tuki.valueframe@nullvisma.com.

Ongelmia rekisteröinnissä

Mikäli yrityksellä on Maventa -tili jo olemassa (esim. tilitoimiston kautta), rekisteröinnin yhteydessä tulee ilmoitus Registration failed, bid already taken. Tällöin tulee olla yhteydessä Maventan tukeen osoitteeseen support@nullmaventa.com ja pyytää heiltä käyttäjätunnukset olemassa olevaan tiliin.

Kun käyttäjätunnukset on tiedossa, kirjaudu saamillasi käyttäjätunnuksilla Maventan palveluun ja tarkista sieltä seuraavat tiedot:

 • Yrityksen asetukset -sivulta: Yrityksen UUID
 • Käyttäjän Omat asetukset-osiosta: API-avain

Tämän jälkeen ole yhteydessä ValueFramen tukeen osoitteeseen: tuki.valueframe@nullvisma.com ja toimita heille kyseiset tiedot.

Kirjautuminen Maventaan ja Pankkiverkkoyhteyden avaaminen

Pankkiverkkoyhteys pitää aktivoida ennen kuin laskuja voi lähettää tai vastaanottaa pankkiverkosta.

Mikäli valitulla pääkäyttäjällä ei ole ennestään tunnuksia Maventan palveluun, tulee uusi salasana tilata sähköpostiin osoitteesta: https://secure.maventa.com/login kohdasta Unohditko salasanasi. Salasanan tilaaminen ei ole rekisteröinnissä pakollinen.

Tämän jälkeen tulee kirjautua Maventan palveluun ja aktivoida pankkiverkkoyhteys jotta laskuja voi lähettää pankkiverkkoon. Ohjeet yhteyden avaamisesta löytyy täältä.

Laskujen lähetyksen oletusasetukset

Rekisteröinnin yhteydessä määritetään automaattisesti Maventaan aina seuraavat laskujen lähetyksen oletusasetukset:

 • Tulospalvelu käytössä maailmanlaajuisesti
 • Tulostuspalvelun kirjeluokka: Economy
 • Tulostus mustavalkoisena
 • Virheeseen jääneistä laskuista lähetetään virheilmoitus pääkäyttäjän sähköpostiosoiteeseen sekä laskulle merkitylle myyjälle
 • Sähköpostilaskuissa laskun pdf-tiedosto lähetetään sähköpostin liitteenä

Asetuksia on mahdollista muuttaa haluttaessa jälkikäteen Maventan palvelussa.

VERKKOLASKUOSOITTEEN TALLENTAMINEN

Seuraavaksi  päivitetään asiakkaiden laskujen lähettämiseen liittyvät tiedot. Valitse asiakas ja siirry asiakkaan Laskutustiedot -välilehdelle. Laskujen lähetykseen liittyen määrittele seuraavat asiat:

 • Perustiedot
  • Jos haluat lähettää asiakkaalle laskujen mukana oletuksena tuntierittelyn, ruksaa kohta ”Asiakkaalle lähetetään laskuliite
 • Laskujen lähetystiedot
  • Jos tiedät asiakkaan verkkolaskuosoitteen ja haluat laskuttaa asiakasta verkkolaskuna, täytä osion Verkkolaskutus -tiedot. Valitse asiakkaan operaattoritunnus pudotusvalikosta ja syötä verkkolaskuosoite. Molempien tietojen tulee olla täytetty, jotta verkkolaskut reitittyvät oikein verkkolaskuoperaattorilla. Asiakkaan verkkolaskuosoitteen voi tarkistaa verkkolaskupalvelusta
  • Jos haluat, että laskut lähtevät asiakkaalle sähköpostilla, valitse laskun teon yhteydessä laskun lähetystavaksi “Sähköposti” ja syötä laskutuksen sähköpostiosoite. 
  • Jos haluat, että laskut lähtevät asiakkaalle aina paperilaskuina, syötä asiakkaan verkkolaskusoitekenttään teksti PRINT ja jätä operaattoritunnus tyhjäksi. Huom! Mikäli asiakkaan laskutustiedot poikkeavat perustietojen osoitteista, täytä kaikki osoitekentät huolellisesti.
  • Jos mitään yllämainittuja asioita ei ole tallennettu, verkkolaskuoperaattori hakee asiakkaan y-tunnuksen perusteella asiakkaan verkkolaskuosoitteen automaattisesti ja lähettää laskun verkkolaskuna, mikäli se on mahdollista. Mikäli verkkolaskuosoitetta ei löydy, lasku tulostetaan tulostuspalvelussa ja lähetetään postitse asiakkaalle. Lisätietoa automaattisesta verkkolaskuosoitteen hausta voit lukea täältä.

LASKUJEN LÄHETYS

Laskut lähetetään ValueFramen toiminnolla Laskutus – Laskuraportti. Laskuraportin voit ajaa haluamaltasi aikaväliltä. Mikäli ValueFramessa on useampia yhtiöitä, aja raportti yhtiö kerrallaan. Raportti on suositeltavaa suorittaa rastittamalla valinnat ”jätä aloituspäivä huomioimatta” ja ”Näytä vain verkkolaskutukseen lähettämättömät”. Näin mukaan tulevat kaikki ne laskut, joita ei ole aiemmin lähetty verkkolaskupalveluun. Suorita raportti klikkaamalla painiketta Tee raportti.

Laskulle on mahdollista lisätä yksi PDF-liite. Mikäli haluat lähettää laskun mukana liitteen, ruksaa sarake ”F”. Jos laskun vastaanottavan asiakkaan laskutustiedoissa on määritelty ”Asiakas haluaa laskuliitteen”, on tämä kenttä oletuksena valittu. Liitettä ei lähetetä, mikäli liitetiedosto on tyhjä (ts. laskulle ei ole liitetty laskun kuvaa, tuntierittelyä, matkalaskua tms.). Liitettä ei lähetetä myöskään hyvityslaskun mukana.

Lisää liite klikkaamalla sarakkeessa ”Laskun PDF-liite” olevaa klemmari -kuvaketta ja valitse liitteelle halutut tiedostot avautuvassa näkymässä. Laskun kuva tulee automaattisesti aina mukaan liitteelle.

Liitteen lisäämisen jälkeen sarake F aktivoituu automaattisesti. Lisää liitteiden käsittelystä voit lukea täältä.

Varmista että lähetettävien laskujen kohdalla on ruksi sarakkeessa ”L”. Voit valita kerralla ruksin kaikille riveillä klikkaamalla sarakkeen yläotsikossa olevaa neliötä. Laskujen päivämäärä ja eräpäivä on mahdollista muuttaa vielä ennen lähettämistä, mikäli laskut halutaan esim. kirjata edelliselle kuulle kirjanpidossa mutta laskea asiakkaalle maksuehto lähetyspäivän (eli arvopäivän) mukaisesti. Järjestelmä ehdottaa laskun arvopäiväksi kuluvaa päivää. Tällöin eräpäivä lasketaan uudelleen arvopäivän perusteella valitsemalla tämä vaihto-ehto pudotusvalikosta ”Eräpäivän laskenta”. Lähetä lopuksi laskut klikkaamalla painiketta Lähetä laskut.

Laskun kuittaaminen lähetetyksi

Joskus laskutuksessa voidaan joutua laatimaan laskuja, joita ei ole tarkoitus lähettää asiakkaalle. Voidaan esimerkiksi laatia lasku ja sille hyvityslasku ennen kuin alkuperäinen lasku on lähetetty asiakkaalle. Jos haluat estää laskun lähetyksen, vie hiiri laskun numeron vasemmalla puolella olevan toimintovalikon kohdalle ja klikkaa kuvaketta Estä laskun lähetys verkkolaskupalveluun.

LÄHETYSTEN SEURANTA

Laskut siirretään Maventaan 10 minuutin välein.

ValueFramen laskuluettelossa nähdään laskun tila eli:

 • Odottaa siirtoa Maventaan: lasku on siirretty mutta ei ole vielä Maventassa
 • Lasku lähetetty Maventaan: odottaa toimitusta asiakkaalle
 • Lasku lähetetty: lasku on lähetetty onnistuneesti asiakkaalle
 • Lasku virheessä: lasku on jäänyt virheeseen esim. virheellisen operaattorin vuoksi
 • Hyväksytty: laskun vastaanottaja on hyväksynyt laskun

Kun lasku on lähetetty asiakkaalle, näytetään laskulomakkeella status vihreällä.

Asiakkaan nimen perässä näytetään e-kuvake, mikäli laskulla on verkkolaskuosoite ja lasku lähdössä asiakkalle verkkolaskuna.

Lähetettyjen laskujen tarkastelu verkkolaskuraportilla

ValueFrame arkistoi automaattisesti luodut verkkolaskut yhtiökohtaisiin arkistohakemistoihin. Arkistointi ei siis edellytä käyttäjältä minkäänlaisia toimenpiteitä.
Luotuja laskuja voit tarkastella halutulta tilikaudelta valikon kohdassa Laskutus – Kirjanpitotyökalut – Verkkolaskuraportti. Yksittäistä laskua voit katsella klikkaamalla linkkiä XML tai HTML. Voit myös tallentaa laskuja katseltavassa muodossa klikkaamalla toimintoa Lataa HTML. ValueFramen näkemyksen mukaan ValueFramen elektoninen arkisto täyttää kirjanpitolain sitä tarkentavien normien elektroniselle arkistoinnille asettamat edellytykset. Lisätietoja asiasta löytyy Kirjanpito-lautakunnan sivuilta http://ktm.elinar.fi/ktm/finhtml/kirjanpitoltk.htm

Maventa-palvelusta

Verkkolaskupalvelun avauksen yhteydessä toimitetuilla käyttäjätunnuksilla pääset selailemaan lähetettyjä laskuja myös Maventan palvelusta osoitteessa https://secure.maventa.com/login. Kirjaudu palveluun saamillasi tunnuksilla.