Mitä tarkoittaa käyttäjäryhmä?

Käyttäjäryhmien avulla hallitaan henkilön käyttöoikeuksia ValueFramessa. Käyttäjäryhmät löytyvät valitsemalla Ylläpito > Kirjautumistiedot > Käyttäjäryhmät, johon vain pääkäyttäjillä on pääsy.

• Jokainen ValueFramen käyttäjä kuuluu vähintään yhteen käyttäjäryhmään.

Käyttäjäryhmiä ovat esimerkiksi:

• peruskäyttäjä
  • projektipäällikkö
  • johto
  • myynti
  • laskuttaja.

Jokaisella käyttäjäryhmällä on erikseen määritelty mitä oikeuksia ne pitävät sisällään. Käyttäjä voi kuulua yhteen tai useampaan käyttäjäryhmään samanaikaisesti.

Miten lisään käyttäjän käyttäjäryhmään?

Käyttäjäryhmiä voidaan hallinnoida valitsemalla Ylläpito > Kirjautumistiedot > Käyttäjäryhmät, jossa halutun ryhmän kohdalta klikataan "Muokkaa". Avautuvassa näkymässä on mahdollista valita henkilö alasvetovalikosta ja klikkaamalla "Liitä" voidaan liittää tämä haluttu henkilö käyttäjäryhmään.

Mihin käyttäjäryhmään henkilö pitää lisätä?

Jotta henkilö voisi käyttää ValueFramea täytyy hänellä olla ainakin peruskäyttöoikeus. Tämän lisäksi henkilö voidaan liittää samanaikaisesti myös muihin tarvittaviin käyttäjäryhmiin, esim. projektipäälliköt voidaan liittää porojektipäällikkö-käyttäjäryhmään.

Mikäli henkilöä ei lisätä mihinkään käyttäjäryhmään, kirjautuminen ValueFrameen onnistuu, mutta hänelle tulee ilmoitus "Ei käyttöoikeutta".

Mistä näen mitä käyttöoikeuksia ryhmällä on?

Pääkäyttäjä pääsee näkemään listaukset kunkin käyttäjäryhmän käyttöoikeuksista. Käyttäjäryhmät löytyvät valitsemalla Ylläpito > Kirjautumistiedot > Käyttäjäryhmät, johon vain pääkäyttäjillä on pääsy. Käyttöoikeuslistat saa esiin klikkaamalla kunkin käyttäjäryhmän riviltä "Käyttöoikeudet". Tarvittaessa pääkäyttäjä voi osoittaa käyttöoikeuksiin liittyvän kysymyksen ValueFramen tukeen.