Hinnaston perustaminen

Hinnastot perustetaan ValueFramen päävalikon kohdassa Hinnasto -> hinnaston ylläpito. Kun klikkaat
Hinnastoa, ValueFrame siirtyy suoraan uuden hinnaston luontiin. Syötä ensin hinnaston perustiedot:

• Anna hinnaston nimeksi esimerkiksi sen asiakkaan nimi, jolle hinnasto on tarkoitettu

• Anna voimassaolopäivä, esimerkiksi asiakkaan toimeksiannon alkupäivä

• Jos samassa ValueFrame kannassa on useampi tilitoimistoyhtiö, voit valita onko hinnasto käytössä kaikissa yhtiöissä vai vain tietyssä yhtiössä

• Voit määrittää hinnaston tavoitehinnastoksi, jolloin sen muokkaukseen voidaan määrittää erilliset käyttöoikeudet. Näin voidaan esimerkiksi säätää käyttöoikeudet niin, että vain pääkäyttäjä pääsee muokkaamaan koko toimiston oletushinnastoa.
  • Selityskenttään voit kirjoittaa vapaamuotoista informaatiota

Kun painat tallenna, pääset syöttämään hinnat. Alla olevassa esimerkissä annetaan työvaihekohtaiset hinnat.

1. Kun valittuna on ”kaikki työlajit”, klikkaa ”lisää”
  2. Anna hinnat kaikille ValueFrameen perustetuille työlajeille ja paina Tallenna

(Jos toimeksiannon alkamispäivä on menneisyydessä, ohjelma huomauttaa, että olet antamassa hintoja menneisyyteen. Voit tallentaa siitä huolimatta).

Kun olet tallentanut tuntihinnat, voit pääset syöttämään suoritteiden hinnat hakemalla vasemman laidan valikosta tallentamasi hinnaston ja klikkaamalla + kuvaketta, josta aukeaa otsikko "Tuoterekisterin hinnat". Klikkaamalla sitä saadaan auki tuotekohtaiset hinnat. Tuotteille on voitu antaa oletushinnat ja voit tässä antaa tarvittaessa asiakaskohtaiset hinnat. Tallennuksen jälkeen hinnasto on valmis.

Hinnaston kopiointi

Hinnasto voidaan kopioida tarvittaessa vaikka toiselle asiakkaalle. Kopiointi tapahtuu niin että valitaan hinnaston ylläpidosta kopioitava hinnasto ja avataan sen. Tallenna -napin vieressä on painike "Kopioi nykyiset hinnat uudelle hinnastolle", josta voidaan kopioida hinnasto.

Kopioitavalle hinnastolle annetaan oma nimi, valitaan hinnastotyyppi sekä täydennetään muut tarvittavat tiedot.

Uusien hintojen antaminen hinnastolle

Kun tilitoimisto nostaa hintojaan, hinnastolle annetaan uudet hinnat sopivalla voimassaolopäivällä. Jos hintoja nostetaan esimerkiksi per 1.4.2020 voidaan uudet hinnat syöttää talven aikana valmiiksi. Alla olevassa esimerkissä annetaan uudet hinnat Tavoitehinnastolle alkaen 1.4.2020

Hinnaston Tavoitehinnasto 2020 kohdalla klikataan ”Uudet hinnat”. ValueFrame kysyy voimassaolon alkua ja tässä syötetään 1.4.2020. Tämän jälkeen klikataan jatka.

Ohjelma kysyy tuodaanko vanhat hinnat uudelle hinnastolle. Tähän kannattaa vastata kyllä, sillä uudet hinnat on helpompi syöttää kun voimassa olevat hinnat ovat nähtävillä ja todennettavissa.

ValueFrame avaa tuntihintojen lomakkeen. Voit muuttaa osan hinnoista tai kaikki hinnat. Tämän jälkeen tallenna uudet hinnat.

Klikkaamalla vasemmalta Tuoterekisterin hinnat pääset syöttämään uudet suoritehinnat.