ValueFramessa työntekijää ei poisteta vaan passivoidaan. Passivoinnin yhteydessä on mahdollista kuitenkin poistaa henkilöstä tallennettuja tietoja. Toukokuussa 2018 voimaan astuneen GDPR asetuksen mukaan henkilötiedot pitää pystyä poistamaan henkilön itse näin vaatiessa. Henkilön passivointi ja tietojen poistaminen tapahtuu seuraavasti ValueFramessa:

• Etsi passivoitava henkilö valitsemalla Henkilöstö > Puhelinluettelo
  • Kirjoita Hakusana-kenttään henkilön nimi tai osa siitä ja klikkaa "Hae"
  • Valitse haluttu henkilö listalta klikkaamalla nimeä
  • Siirry "Luottamukselliset tiedot" -välilehdelle
  • Laita Status-kenttään valinta "Passiivinen"
  • Klikkaa "Tallenna". Samalla järjestelmä huomauttaa, että työsuhteen loppumispäivämäärä voidaan asettaa työsuhdetietoihin.

Seuraavaksi avautuu lomake, josta voidaan valita poistettavat henkilötiedot.

• Perustiedot
      • Henkilötiedot
      • Osoitetiedot
      • Puhelinnumerot ja fax
      • Sosiaalisen median tiedot
      • Sähköpostiosoitteet

• Työsuhdetiedot
      • Työkokemus
      • Työehtosopimus
      • Ammattiliitto
      • Sukupuoli

• Luottamukselliset tiedot
      • Henkilötunnus
      • Veronumero
      • Pankkitilitiedot
      • Kommentit

• Lisävalinnat
      • Yksityiset kalenteri tapahtumat, tyhjennetään kalenteritapahtuman otsikko ja kuvaus
      • Työntekijän muistiot, työntekijän tekemät muistiot poistetaan
      • Tekstiviestit, tämä toiminto ylikirjoittaa lähetettyjen tekstiviestien tekstisisällön
      • Osaamistietokanta, tämä  toiminto poistaa henkilön osaamisliitokset

• Huom! Kaikki valintaruudut, jotka ovat lueteltu yläpuolella eivät aina tule näkyviin, mikäli niihin ei ole tallennettu tietoja.
  • Valitse kaikki poistettavat tiedot ja klikkaa "Poista"
  • Mikäli tietoja ei haluta poistettavan valitse "Peruuta"
  • Kun klikkaat "Poista", henkilö siirtyy passivoidut työntekijät listaukseen. Valitut poistettavat tiedot poistetaan.