Projektin koontinäkymä

Voit lisätä myynnit eli maksuerät "Maksuerät" -näkymässä projektin koontinäkymässä.

• Lisää myynnit osaprojekteittain klikkaamalla "Lisää myynti".

• Valitse osaprojekti.

• Anna myynnille nimike tai valitse tuoterekisterin nimike. Tuoterekisterin nimikkeet löytyvät kirjoittamalla nimikkeeseen hakusanan.

• Mikäli asetuksissa on määritelty, että tuotekoodin tulee löytyä tuoterekisteristä, kirjoita hakusanaksi aina tuotteen nimi tai nimen osa ja valitse oikea tuote. Anna määrä, yksikkö sekä yksikköhinta.

• Valitse myös laskutuspäivä ja status. Jos lisäät tulevan myynnin, jolle ei ole tarkkaa laskutuspäivää tiedossa, anna arvioitu laskutuspäivä.

Myyntirivit voi rajata koontinäkymälle näkyville tietyltä aikaväliltä, käyttäjän valitsema aikaväli tallentuu oletukseksi ko. käyttäjälle

Huom! Laskutetuilla maksuerillä näytetään rivin alkuperäinen hinta, laskutettu hinta sekä laskunumero, jolla rivi on laskutettu.

Myynnit-välilehti

Myyntirivit lisätään osaprojektin "Myynnit" -välilehdeltä valitsemalla "Lisää Uusi myynti" tai projektin koontinäkymässä.

Myynnin lomake avautuu täytettäväksi uuteen ponnahdusikkunaan. Tähdellä (*) merkityt tiedot ovat pakollisia.

• Valitse tuote: Tuoterekisteriin määritellyt tuotteet näkyvät "Valitse tuote" -alasvetovalikossa. Hakusanalla voi hakea tuotteen joko tuotekoodilla tai tuotteen nimen mukaan.

• Nimike: Oletuksena tulee valittu tuote, nimikettä voi muuttaa vapaasti.

• Koodi:Mikäli tuotekoodi ei ole pakollinen tieto, voi koodia muokata.
    • Mikäli haluatte tuotekoodin olevan pakollinen tieto ja sen tulee löytyä tuoterekisteristä, voidaan tämä asetus laittaa päälle ValueFramen tuen toimesta tuki.valueframe@visma.com

• Määrä, myyntihinta, ALV ja laskutuspäivä
  • Status: Kesken tai laskutusvalmis.

• Valitse lopuksi  "Tallenna".

Tallennetut myynnit näkyvät osaprojektin tiedoissa. Mikäli yksittäisellä osaprojektilla on myyntejä paljon, voidaan listausta rajata hakusanalla, myynnin statuksen tai aikavälin mukaan.

Myyntirivi tarjousrivistä

Myyntirivin voi myös lisätä suoraan voitetun tarjouksen tarjousrivistä. Tätä varten tarjouksen "Projekti"-välilehdellä tulee olla liitettynä projekti. Projektin liittää hakemalla valikosta olemassa oleva projekti aloittamalla kirjoittamaan sen nimeä ja valitsemalla lopuksi "Tallenna".

Kun projekti on liitetty tarjoukseen, pääsee kohdasta "Projekti" suoraan projektin "Myynnit"-välilehdelle, jossa myyntirivi lisätään.

"Myynnit"-välilehdellä "Projektin tarjous"-kohdassa näkyy liitetty tarjous ja avaamalla tarjouksen rivit saa näkyviin kaikki tarjoukselle tallennetut tarjousrivit, josta voi valita myynneiksi tallennettavat rivit.