ALV-prosenttien ylläpito


Alv-prosentteja hallinnoidaan ValueFramessa Ylläpito-valikossa kohdassa Ylläpito > Laskutus > ALV-prosentit. Alv-prosentteja hyödynnetään niin tuotteissa, myynneissä sekä myyntilaskutuksessa. Myös taloushallinnon liittymissä siirtyy alv-tietoja. Alv-prosenttien hallintanäkymä sisältää seuraavat sarakkeet: 


 • Tunnus: Verokannan tunnus, jota käytetään laskutus- ja reskontraliittymissä. Netvisor-reskontrasiirtoon liittyvät sallitut ALV-koodit löydät artikkelista Netvisor laskutus- ja reskontraliittymän käyttöönotto ja määritykset.
 • Nimi *: Verokannalle annetaan vapaavalintainen kuvaava nimi
 • Alv-%: Alv-prosentti kokonaislukuna ja ilman prosenttimerkintää, esim: 24
 • Oston tunnus: Verokannan oston tunnus, jota käytetään laskutus- ja reskontraliittymissä. Liittymäkohtaiset ohjeet saadaan tarvittaessa ValueFramen tuesta.
  Finvoice-tunnus: Käytössä ainoastaan, mikäli verkkolaskupalvelun standardi on Finvoice 3.0. Tarkista tunnukset täältä: Finvoice 3.0.
 • Veron selite: Käytössä ainoastaan, mikäli verkkolaskupalvelun standardi on Finvoice 3.0. Tarkista nollaverokantojen ja käänteisen verovelvollisuuden verokantojen selitteet täältä: Finvoice 3.0.
 • Passiivinen: Verokanta voidaan tarvittaessa passivoida.


ALV-prosentit tuotteilla ja työvaiheilla


Alv-kanta valitaan tuotteita ja työvaiheita perustettaessa:


 • Tuoterekisterissätulee kullekin tuotteelle valita alv-kanta. Tämä nousee myynneille oletusverokantana, mutta verokantaa voidaan muokata aina myös myyntikohtaisesti.
  • Huom! Asiakkaan, projektin tai osaprojektin tiedoissa määritetty verottomuus yliajaa tuotekohtaisen alv-prosentin.

 • Työvaiheentiedoissa valitaan työvaiheelle alv-prosentti.
  • Huom!Asiakkaan, projektin tai osaprojektin tiedoissa määritetty verottomuus yliajaa työvaihekohtaisen alv-prosentin.


Veroton asiakas, projekti tai osaprojekti


Asiakkaan, projektin ja osaprojektin tietoihin voidaan määrittää Laskutustiedot-välilehdellä, että koko asiakasta, asiakkaan tiettyä projektia tai tiettyä osaprojektia laskutettaessa käytetään nollaverokantaa. Tämä valinta löytyy kohdasta "Merkitse verottomaksi ja valitse verokanta".


Järjestelmään voidaan syöttää myös useita nollaverokantoja, ja asetettaessa asiakasta, projektia tai osaprojektia verottomaksi voidaan valita käytettävä nollaverokanta. Tällöin laskuriville tulee automaattisesti arvonlisäveroprosentiksi 0%. Aiheesta kerrotaan lisää myös Projektinhallinnan osiossa Asiakkaan ja projektin oletusverokanta. 


Käänteinen arvonlisäverovelvollisuus


Mikäli sovelletaan käänteistä arvonlisäverovelvollisuutta eli ostaja vastaa arvonlisäveron maksamisesta, voidaan tämä toteuttaa kahdella tavalla.


Tapa 1:


Tämä sopii erityisesti, mikäli käänteisen verotuksen piirissä on vain vähän asiakkaita. Tällöin laskutettaessa käytetään nollaverokantaa.


ValueFrameen tulee lisätä käänteisen verovelvollisuuden ALV koodit. Netvisorin vaatimat koodit löytyvät täältä: Netvisor.  Ne lisätään ValueFramessa valikossa Ylläpito - Laskutus - ALV-Prosentit.


Asiakkaan, projektin ja osaprojektin tietoihin määritetään Laskutustiedot-välilehdellä, että koko asiakasta, asiakkaan tiettyä projektia tai tiettyä osaprojektia laskutettaessa käytetään nollaverokantaa. Tämä valinta löytyy kohdasta "Merkitse verottomaksi ja valitse verokanta". Projektin laskutustiedoissa voi lisätä vapaavalintaisen lisätekstin laskulle.Tapa 2:


Tukipalvelun toimesta on myös mahdollista aktivoida käänteinen verovelvollisuus. Tällöin laskun teossa voi valita kohdan "Ostaja on verovelvollinen", mikäli laskutus on tarkoitus toteuttaa käänteisen arvonlisäverovelvollisuuden mukaan. Tämä sopii käyttöön etenkin silloin, mikäli verovelvollisia asiakkaita on paljon.Mikäli verokantojen määrittämisestä tai niiden käytöstä taloushallinnon liittymissä herää kysyttävää, olethan yhteydessä ValueFramen tukipalveluun: tuki.valueframe@visma.com.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.