Laskuluettelo

Tehdyt laskut löytyvät laskuraportilta kohdasta Laskutus > Laskuluettelo. Tee raportti tehdyistä laskuista antamalla halutut hakuehdot. Raportilta voit esimerkiksi tulostaa valitut laskut.

• Aikarajaus:Oletuksena haetaan laskuja edellisen kuun alusta lähtien, laskun päivämäärän mukaan.
    • Jätä aloituspäivä huomioimatta: Voit hakea kaikki laskut valittuun päivämäärään asti. Eli aloituspäivää ei huomioida.
  • Aikarajauksen kohdistus: Laskuja voidaan hakea laskun päivämäärän, eräpäivän tai arvopäivän mukaan.
  • Valitse yhtiö: Yhtiövalinnalla voit rajata laskuraportin koskemaan tietyn yhtiön projektien laskuja.
  • Kustannuspaikka: Voit rajata hakua kustannuspaikan mukaan siten, että raportille haetaan tiettyyn kustannuspaikkaan kuuluvien projektien projektipäälliköiden laskut. Haku kohdistuu myös projektipäällikön varahenkilön kustannuspaikkaan. Valinta näytetään, jos kustannuspaikat ovat käytössä.
  • Projektipäällikkö:Valitse projektipäällikkö jos haluat rajata laskuraportin koskemaan tietyn projektipäällikön projektien tai osaprojektien laskuja.
    • Kun valintalistaan on valittuna yksi tai useampi henkilö, hakuehtoihin tulee lisäksi kentät Rooli ja kohdistuu, joiden avulla voidaan määritellä, rajataanko henkilöhakua vastuuhenkilön vai varavastuuhenkilön mukaisesti sekä haetaanko vastuuhenkilöitä projekti-, vai osaprojektitasota.
  • Myyjä: Valitse myyjä jos haluat rajata laskuraportin laskun myyjä -tiedon perusteella.
  • Asiakas: Valitse asiakas, jos haluat hakea raportille tietyn asiakkaan laskut.
  • Projekti: Valitse projekti, jos haluta hakea raportille tietyn projektin laskut.
  • Alv: Valitse alv, jos haluat hakea raportille tietyn alv-kannan mukaiset laskut.
  • Liiketoiminta-alue: Valitse liiketoiminta-alue, jos haluat hakea raportille tietyn liiketoiminta-alueen laskut.
    • Tämä valinta kohdistuu osaprojektin liiketoiminta-alueeseen.
  • Laskunumerosarja: Valitse laskunumerosarja jos haluat hakea raportille tietyn laskunumerosarjan laskut. Esimerkiksi on mahdollista hakea esilaskut ja muut, jos esilaskut käytössä.
  • Hae laskun numerolla: Raportille voit hakea yksittäisen laskun laskun numerolla. Vaihtoehtoisesti laskut voi hakea myös laskunumerosarjavälillä antamalla laskujen ensimmäisen ja viimeisen numeron omiin kenttiinsä.
  • Hae pelkällä laskun numerolla: Kun tämä rasti on valittuna, laskuja haetaan vain annetun laskunumeron perusteella. Mahdollisesti muita annettuja hakutekijöitä ei käytetä haussa.
  • Näytä vain laskutukseen siirtämättömät: Mikäli käytössä on laskutussiirto johonkin taloushallinnon järjestelmään, voidaan tällä valinnalla hakea vain siirtämättömät laskut
  • Vain verkkolaskupalveluun lähettämättömät: Mikäli käytössä on verkkolaskupalvelu, voidaan tällä valinnalla hakea vain verkkolaskupalveluun siirtämättömät laskut.
  • Vain reskontraan siirtämättömät: Mikäli käytössä on reskontrasiirto johonkin taloushallinnon liittymään, voidaan hakea vain siirtämättömät laskut.

Valitse seuraavaksi "Tee raportti". Laskuraportilla voit valita halutut laskut ja tulostaa ne valitsemalla "Tulosta valitut". Laskuraportin oikean yläreunan kuvakkeista voit ottaa raportin ulos excel-muodossa tai tulostaa sen.

Laskuluettelon sarakkeet

Riippuen järjestelmän asetuksista, laskuluettelossa näytettävät sarakkeet voivat vaihdella seuraavista:

• Laskun numero
  • Hyvitys: Laskun numero, jolla tämä lasku on hyvitetty, tai mitä laskua tällä laskulla on hyvitetty
  • Asiakas: Projektin tai osaprojektin asiakas
  • Projekti
  • Päivämäärä: Laskun päiväys (oletuksena sama päivä jolloin lasku luotu)
  • Eräpäivä
  • Summa EUR: Laskun summa ennen veroja
  • Verollinen summa EUR: Laskun summa veroineen
  • Laskun PDF-liite:
    • Laskulle on mahdollista lisätä liite klemmari ja plus-kuvakkeesta
    • Mikäli laskulle on tallennettu liite, liitteen saa auki klemmari-kuvakkeesta
    • Mikäli liitteessä huomataan puutteita, voi sen poistaa kokonaan roskakori-kuvakkeesta ja muodostaa uudelleen
    • Paperi-kuvake: Laskulle on lisätty järjestelmän generoima liitetiedosto, eli järjestelmä on lisännyt automaattisesti esim. laskun kuvan liitteeksi. Liitteen saa auki klemmari-kuvakkeesta
    • Henkilö-kuvake: Laskulle on lisätty oma liitetiedosto, eli käyttäjä on lisännyt liitteeksi erikseen liitetiedoston. Liiteen saa auki klemmari-kuvakkeesta

• L - Verkkolaskupalvelu:
    • Rasti sarakkeessa: Laskua ei ole lähetetty asiakkaalle eli verkkolaskupalveluun
    • Ei rastia sarakkeessa: Lasku on lähetetty tai merkitty lähetetyksi asiakkaalle eli verkkolaskupalveluun

• R - Reskontra:
    • Rasti sarakkeessa: Laskua ei ole siirretty reskontraan
    • Ei rastia sarakkeessa: Lasku on siirretty tai merkitty siirretyksi reskontraan

• F - Liite:
    • Rasti sarakkeessa: Laskun mukana lähtee liite
    • Ei rastia sarakkeessa: Laskun mukana ei lähde liitettä

Laskukohtainen toimintovalikko

Laskukohtaisesta toimintovalikosta saa näkyviin ne toiminnot, jotka laskulle voi suorittaa. Toimintovalikon saa avattua laskuluettelossa:

1. Valitse Laskutus > Laskutusraportti
  2. Etsi haluttu lasku
  3. Avaa toimintovalikko klikkaamalla laskurivin vasemmassa reunassa olevaa kolmio-kuvaketta
  4. Valitse haluamasi toiminto.

Toimintovalikosta avautuvat toiminnot:

• Näytä lasku: Avaa laskun PDF-muodossa.
  • Tee hyvityslasku: Voi tehdä hyvityslaskun.
  • Näytä laskun tapahtumat: Voi katsella erittelyn laskun tapahtumista eli tuntikirjauksista, ja tarvittaessa ottaa sen ulos excel -muodossa tai tulostaa.
  • Näytä laskun objektit: Avaa listauksen laskun objekteista eli tunneista, matka- ja kululaskuista sekä ostoista ja myynneistä.
  • Näytä laskutusseuranta: Avaa yhteenvedon kaikista projektille tehdyistä laskuista.
  • Poista tapahtumia: Voi poistaa nollahintaisia tapahtumia laskulta.
  • Jaa lasku muille asiakkaille: Voidaan valita asiakas, jolle lasku jaetaan sekä jakoprosentti. Toiminto on aktivoitavissa erikseen ValueFramen tuen kautta.
  • Muokkaa laskua: Pääsee muokkaamaan laskun tietoja. Jos lähetetty lasku on esimerkiksi mennyt väärään osoitteeseen, tästä pääsee muokkaamaan laskun osoitetietoja uudelleentulostusta varten.
  • Jos laskulla on laskutettu tunteja, toimintovalikossa näkyvät seuraavat toiminnot:
    • Näytä laskun liite: Näyttää vakiomuotoisen erittelyn tunneista. Tarvittaessa sen voi tulostaa ja lähettää asiakkaalle laskun liitteenä.
    • Näytä laskun excel-liite: Näyttää liitteen excel-muodossa.

• Näytä matkalaskun liite: Jos laskulla on laskutettu matka- tai kululaskuja, toiminnosta saa näkyviin erittelyn laskun matka- ja kululaskujen riveistä PDF-muodossa.
  • Pura laskun lukituksia: Jos lasku on jo lähetetty asiakkaalle tai siirretty reskontraan, tulee laskun lukitukset purkaa, jotta "Muokkaa laskua"-toiminto aukeaa:
    • Tulee asettaa ruksit kaikkiin kolmeen kohtaan (reskontrasiirtomerkintä, laskutussiirtomerkintä ja verkkolasku)

• Estä laskun lähetys verkkolaskupalveluun: Jos laskua ei tarvitse lähettää asiakkaalle, estetään se tällä toiminnolla.
  • Merkitse siirretyksi: Jos laskua ei tarvitse siirtää reskontraan, onnistuu se tällä toiminnolla.

Laskujen lähettäminen ValueFrame verkkolaskupalvelun kautta

Ohjeen laskuluettelon käytöstä, kun käytössä on verkkolaskupalvelu, löydät täältä.