Henkilön tuntisaldo


Henkilön tuntisaldoa voi muuttaa henkilön tiedoissa "Työaika" -välilehdellä. Saldoa voi korjata antamalla tietylle päivämäärälle joko uuden saldon tai saldokorjauksen (suhteellinen korjaus -/+ olemassaolevaan saldoon).


Saldokorjauksen tai uuden saldon määrittämisen jälkeen, muutoksen pääsee parhaiten todentamaan menemällä henkilön tuntikirjausnäkymään (Tunnit > Tuntikirjaus).


Tuntisaldossa on virhe


Mikäli tuntisaldossa on virhe, on hyvä tarkistaa, että henkilön tiedoista löytyy seuraavat tiedot:

 • Kustannuspaikka: "Työsuhde" -välilehdellä tulee olla valittuna henkilölle kustannuspaikka, jotta tuntisaldo kertyy oikein.

 • Työaika: "Työaika" -välilehdellä tulee olla määriteltynä henkilölle päivittäinen työaika.

 • Omakustannushinta: "Omakustannushinnat" -välilehdellä tulee olla määriteltynä henkilölle omakustannushinta samasta päivämäärästä alkaen, kun työsuhde on alkanut.

 • Työsuhde päättynyt: Onko henkilön työsuhde päättynyt? Tämän voi tarkistaa "Työsuhdetiedot" -välilehdellä. Mikäli henkilö on edelleen työsuhteessa, tulee päättymispäivämäärä poistaa.

 • Työsuhde alkanut: Onko henkilölle merkitty oikea työsuhteen alkamisaika? Tämän voi tarkistaa "Työsuhdetiedot" -välilehdellä. Mikäli työsuhteen alkamisaika ei ole sama kuin päivä, jolloin tuntikirjausten tekeminen on aloitettu, saldo vääristyy.


Tuntisaldo on miinuksella


Työntekijän ensimmäinen työpäivä on ollut 6.8.2018 ja hän on kirjannut päivälle 7,5h kirjauksen. Silti tuntisaldo on -22,5h. Työsuhteen alkuajaksi on virheellisesti määritelty 1.8.2018, jolloin tuntisaldo on kolmen työpäivän verran miinuksella. Työsuhde tulee muokata alkaneeksi 6.8.2018.


Tuntisaldo on nollautunut


Työntekijä on tehnyt 2.7. - 31.7.2018 välisellä ajalla ylimääräisiä tunteja +15h. Saldo on kuitenkin nollautunut 1.8.2018. Työntekijän tuntisaldon tyypiksi on valittu "Kuukausittainen", jolloin saldo nollautuu automaattisesti kuukauden vaihteessa. Tuntisaldon tyypin voi vaihtaa henkilön tiedoissa "Työaika" -välilehdellä.


Arkipyhä vähentää tuntisaldoa


Helatorstai on arkipyhä, joten kukaan työpaikalla ei ole työskennellyt sinä päivänä. Silti kaikkien työntekijöiden tuntisaldo on vähentynyt yhden työpäivän verran. Helatorstai ei näy tuntikirjauksen kalenterissa punaisella, joten sitä ei ole merkitty arkipyhäksi. Koska tälle päivälle ei ole kirjattu tuntikirjauksia, on työntekijöiden tuntisaldot vähentyneet yhden työpäivän verran. Helatorstain voi lisätä arkipyhäksi valitsemalla Ylläpito > Yleiset asetukset > Arkipyhät, lisäämällä päivämäärän 10.5.2018 ja valitsemalla rivin perästä "Tallenna"


Arkipyhä kasvattaa tuntisaldoa


Työpaikalla on sovittu, että helatorstaina tehdään normaalisti töitä ja tunnit kerryttävät KIKY-tunteja. Helatorstain tuntikirjaukset ovat kuitenkin kasvattaneet työntekijöiden tuntisaldoja, vaikka kukaan ei ole tehnyt normaalia pidempää työpäivää. Helatorstai näkyy tuntikirjauksen kalenterissa punaisella, joten se on merkitty arkipyhäksi ja tälle päivälle kirjatut tuntikirjaukset kasvattavat tuntisaldoa. Helatorstain voi poistaa arkipyhistä valitsemalla Ylläpito > Yleiset asetukset > Arkipyhät, etsimällä helatorstain 10.5.2018 ja valitsemalla rivin perästä "Poista"


Tuntisaldo ei näy


Työntekijän työajaksi on merkitty 7,5h ja hän on kirjannut tuntikirjaukseen 9h, mutta ylimääräiset tunnit eivät nouse tuntisaldoon. Työntekijällä ei ole käytössä tuntisaldoa, joten hänelle ei kerry saldotunteja. Tuntisaldon tyypin voi muokata valitsemalla Henkilöstö > Henkilöstöhallinto > Haluttu henkilö > Työaika.


Vuosilomakirjaus vähentää työntekijän saldoa


On hyvä tarkistaa, että vuosilomakirjauksella käytetyn palkkalajin kertoimet on asetettu oikein.


 • Valitse Ylläpito > Projektit > Palkkalaji
 • Vuosiloman kertoimet tulee olla seuraavat:
  • Kerroin: 0
  • Omakustannuskerroin: 1
  • Saldokerroin: 1

Viikkotuntikirjaus


Mikäli vuosilomakirjaus on lisätty viikkotuntikirjauksen kautta, tulee kirjauksilta tarkistaa näkyykö niissä keston lisäksi kellonaika. Mikäli kellonaikaa ei näy, tarkista onko henkilölle määritelty työaika ja lisää työaikaa vastaavat kellonajat käsin vuosilomakirjauksille.


 • Esim. henkilöllä on "Työaika" -välilehdelle merkitty työpäivän kestoksi 7h 30min. Vuosilomakirjauksissa näkyy kesto 7h 30min, mutta kellonajat ovat 00:00 - 00:00. Kun kellonajat korjataan vuosilomakirjauksille käsin, esim. 00:00 - 07:30, saldo korjaantuu.


Mikäli viikkotuntikirjausta halutaan käyttää jatkossa, tulee tarkistaa Ylläpito > Yleiset asetukset > Yleiset asetukset > Tuntikirjaus ja matkalasku kautta, onko "Tuntien pyöristyssääntö" -kohtaan määritelty pyöristyssääntöä.


Tuntien pyöristyssääntö on käytössä:


 • Mikäli kirjaukset tehdään viikkotuntikirjauksen kautta, tulee näille kirjauksille käydä käsin korjaamassa kellonajat.


Tuntien pyöristyssääntö ei ole käytössä:


 • Siirry Ylläpito > Yleiset asetukset > Yleiset asetukset > Tuntikirjaus ja matkalasku 
 • Aseta ruksi kohtaan "Näytä tunnit kirjattujen tuntien mukaan" ja valitse "Tallenna"
 • Asetuksen myötä tarkastellaan vain kirjauksen kestoa, eikä aikaväliä
 • Samalla tunnit ja saldot korjautuvat automaattisesti myös jo tehdyille kirjauksille, eikä korjauksia tarvitse tehdä käsin.


Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.