Joissain tilanteissa on tarve voida merkitä kirjatut tapahtumat laskutetuiksi nollahintaisina ilman, että varsinaista laskua luodaan. Tämän voi tehdä laskuttamattomien tapahtumien kautta hakemalla halutut tapahtumat ja siirtymällä projektin laskutukseen:

1. Valitse Laskutus > Laskun teko
  2. Hae tapahtumat, jotka halutaan merkitä laskutetuksi
  3. Siirry projektin laskutukseen klikkaamalla projekti- tai osaprojektirivin perässä olevaa plus-kuvaketta
  4. Klikkaa tapahtumien perässä olevaa roskakori -kuvaketta
    • Joko yksitellen tapahtumarivin perästä
    • Tai mikäli tapahtumia on paljon, klikkaa roskakori -kuvaketta otsikkopalkista

5. Valitse "Tallenna ja siirry laskulomakkeelle"
  6. Järjestelmä ilmoittaa: "Laskutus kuittaa valitut tapahtumat laskutetuiksi nollahintaisina, mutta laskua ei luoda. Haluatko jatkaa?"
    • Valitsemalla "Jatka", tapahtumat päivitetään laskutetuiksi nollahintaisina eikä varsinaista laskua luoda
    • Valitsemalla "Peruuta", ilmoitus sulkeutuu ja tapahtumien hintatietoja pääsee jälleen muuttamaan.
    • Tapahtumat näytetään raporteilla laskutettuina ilman liitosta laskuun, esim. Raportit > Projektit > Tapahtumaraportti.

Kun tapahtumat on merkitty laskutetuksi nollahintaisina, näkyvät ne tapahtumaraportilla seuraavasti:

Laskutus-sarakkeessa ei lue tavanomaiseen tapaan laskunumeroa, vaan se päivämäärä, jolloin tapahtuma on kuitattu nollahintaisena laskutetuksi. Tätä korostetaan punaisella taustavärillä. Viemällä hiiren tämän päivämäärän päälle, näytetään lisäksi teksti "Laskutettu nollahintaisena".

Mikäli tapahtumien käsittelyssä on tehty virhe, ja tapahtumat tulisikin laskuttaa tuntihinnoilla, voi tapahtumat palauttaa laskutettavaksi seuraamalla artikkelin Nollahintaisten tapahtumien palauttaminen laskutettavaksi ohjeita