Ostot-välilehti

Ostorivit lisätään osaprojektin "Ostot" -välilehdeltä valitsemalla "Lisää uusi osto".

Oston tiedot syötetään avautuvaan ponnahdusikkunaan.

• Valitse tuote:Tuoterekisteriin määritellyt tuotteet näkyvät "Tuotteet" -alasvetovalikossa. Hakusanalla voi hakea tuotteen joko tuotekoodilla tai tuotteen nimen mukaan.

• Koodi: Muodostuu automaattisesti tuoterekisteristä valitun tuotteen perusteella, koodia ei ole mahdollista muokata.

• Nimike: Oletuksena tulee valittu tuote, nimikettä voi muuttaa vapaasti.

• Toimittaja, laskun numero ja vapaa tieto

• Kohdentuu: Oston kohdentuminen työhön tai materiaaleihin vaikuttaa siihen, näytetäänkö osto katelaskennassa alihankintana vai materiaaliostona.

• Valitse oston tyyppi: kesken, laskutetaan tai ei-laskuteta.
    • Kesken = ostosta ei luoda vielä myyntiä
    • Laskutetaan = ostosta luodaan automaattisesti myös myynti
    • Ei-laskuteta = ostosta ei luoda myyntiä

• Mikäli oston tyypiksi valitaan Laskutetaan, hinnoittele tai syötä myyntihinta ja anna laskutuspäivä.

• Valitse lopuksi "Tallenna".

Tallennetut ostot näkyvät osaprojektin tiedoissa. Mikäli yksittäisellä osaprojektilla on ostoja paljon, voidaan listausta rajata hakusanalla, oston tyypin tai aikavälin mukaan.

Projektin koontinäkymä

Suunnitellut alihankinnat

Voit lisätä suunnitellut ostot "Budjetti" -näkymässä projektin koontinäkymällä.

• Lisää budjetit osaprojekteittain klikkaamalla "Lisää uusi budjetti".

• Valitse budjetoidulle ostolle kululaji.

• Kirjoita riville kuvaus tai valitse tuoterekisterin nimike. Tuoterekisterin nimikkeet löytyvät kirjoittamalla nimikkeeseen hakusanan.

• Syötä määrä, ostopäivä ja ostohinta sekä mahdolliset laskutuspäivä ja myyntihinta.

• Voit jakaa osto- ja myyntibudjetin yhteensä eri kuukausille klikkaamalla kuvaketta syöttörivin lopussa ja syöttämällä kuukausittaiset budjetit.

• Mikäli suunnitellusta alihankinnasta halutaan lisätä toteutunut osto, voidaan osto lisätä pyöreästä pluspainikkeesta (Lisää uusi osto). Osto tallennetaan automaattisesti ja sen tietoja voi tarvittaessa päivittää omassa Alihankinnat -osiossa.

• Mikäli kulu läpilaskutetaan, voidaan klikata neliönmuotoisesta pluspainikkeesta (Lisää uusi osto ja myynti), jolloin kulusta tallentuu automaattisesti sekä osto että asiakkaalta laskutettava myynti.

Toteutuneet alihankinnat ja ostot

Voit lisätä alihankinta- ja materiaaliostot "Alihankinta ja muut ostot" -näkymässä projektin koontinäkymällä.

• Lisää ostot osaprojekteittain klikkaamalla "Lisää ostorivi".

• Mikäli osaprojektille on lisätty suunniteltuja alihankintoja, toteutuneen oston voi liittää haluttuun arvioituun alihankintariviin.

• Kirjoita ostoriville kuvaus tai valitse tuoterekisterin nimike. Tuoterekisterin nimikkeet löytyvät kirjoittamalla nimikkeeseen hakusanan.

• Valitse kohdentuminen/kululaji, määrä, hinta sekä ostopäivä.

• Voit tehdä ostorivistä laskutettavan valitsemalla "Laskutetaan" ja antamalla laskutettavan yksikköhinnan. Tällöin ostorivistä muodostuu myös maksuerä/myynti.