ValueFramen etusivu koostuu vapaasti määriteltävistä työpöytänäkymistä. Järjestelmän pääkäyttäjät voivat määritellä valmiit yhteiset lukitut oletustyöpöydät, jotka näkyvät käyttäjille kunkin käyttäjän roolin (käyttäjäryhmän) perusteella. Tämän lisäksi jokainen käyttäjä voi lisätä myös itse omia yksityisiä työpöytiä. Lukitut työpödät näkyvät kaikille työpöydän asetuksissa määritettyihin käyttäjäryhmiin kuuluville henkilöille vihreinä painikkeina etusivun vasemmassa reunassa, ja yksityiset työpöydät vain työpöydän lisääjälle sinisinä painikkeina.

Työpöytä koostuu tietolaatikoista, jotka jakautuvat työpöydällä kahteen tai kolmeen palstaan riippuen käytössä olevasta näytön resoluutiosta. Tietolaatikoita kutsutaan widgeteiksi.

Mikäli työpöydän widgetit sisältävät käyttäjää koskevia ilmoituksia, näytetään työpöydän kuvakkeessa tästä tieto. Ilmoituksessa näytettävä numero kertoo kuinka moni työpöydän widget sisältää ilmoituksia. Ilmoitukset voidaan kytkeä käyttöön widgetkohtaisesti widgetien asetuksista.

Käyttöoikeudet rajaavat mitä widgetejä käyttäjä pystyy valitsemaan työpöydälle sekä mitä tietoja työpöydälle valituilla widgeteillä näytetään. Peruskäyttäjät eivät siis pysty tarkastelemaan koko konsernin avointa tarjouskantaa tai kaikkien työntekijöiden laskutusastetta ilman, että pystyisivät tekemään sitä muualtakaan järjestelmästä.