Myynnin budjetointi

Widgetin asetukset:

Myynnin budjetointiwidgetin asetuksissa voidaan määrittää:

• Widgetin otsikko, oletuksena Myynnin budjetointi
  • Näytettävä data: Myynnin aktiviteetit oma, alaiset tai kaikki alaiset. Lisäksi asetuksista voi valita käyttöoikeuksien puitteissa oman yhtiön, vastuuyhtiön tai kaikkien yhtiöiden tiedot.
    • Mikäli halutaan valita vain tietyt yhtiöt, tulee valita Kaikki yhtiöt, jonka jälkeen "Yhtiö" -kohdassa valitaan nämä halutut yhtiöt.
  • Aikaväli: Viimeiset 12 kuukautta tai kuluva kalenterivuosi, oletuksena Tyhjä
  • Aktiviteetit: Valintalistalta voidaan valita yksi tai useampi raportoitava kalenteritapahtumalaji
  • Aktiviteettiryhmä: Valitaan järjestelmän ylläpidossa luotu valmis aktiviteettiryhmä, esim. Myynnin aktiviteetit
  • Näytä tarjoukset: kyllä/ei.
  • Henkilöryhmä*: listalla näytetään järjestelmän valmiit henkilöryhmät, esim. Myyntitiimi
  • Käyttäjät*: listalta voi valita yhden tai useamman käyttäjän

* Valinnat näytetään vain jos käyttäjällä on oikeudet oman yhtiön tai kaikkien yhtiöiden myynninseurantaan.

Widgetin sisältö:

Widgetillä näytetään pylväsdiagrammina toteutuneet aktiviteetit kuukausittain valittujen asetusten mukaisesti. Mikäli widgetin asetuksista on valittu yksittäiset kalenteritapahtumalajit, näytetään jokainen tapahtumalaji omana pylväänään. Tapahtumalaji näytetään samalla värillä kuin kalenterissa. Lue lisää kalenteritapahtumalajien ylläpidosta.

Mikäli ValueFrameen on annettu valituille henkilöille / henkilöryhmälle myynnin tavoitteet, näytetään tavoite widgetillä viivadiagarmmina. Tavoite näytetään samalla tapahtumalajin värillä.

Viemällä hiiren halutun kuukauden päälle näytetään tarkempi erittely toteutuneista ja budjetoiduista luvuista.

Mikäli widgetin asetuksista valitaan valmis järjestelmään lisätty tapahtumalajiryhmä, näytetään luvut yhteenlaskettuna. Näin voidaan seurata koko myyntitiimin aktiviteettitasoa esimerkiksi soitot ja tapaamiset yhteenlaskettuna.

Tarjoushälytykset

Asetukset:

Widgetin asetuksista voidaan määrittää:

• Otsikko, oletuksena Tarjoushälytykset
  • Widgetin maksimikorkeus, oletuksena 310
  • Widgetin automaattinen päivitysväli, oletuksena 10 minuuttia

Widgetin sisältö

Widgetille haetaan käyttäjän omien tarjousten hälytykset. Hälytys määräytyy tarjouksen statuksen ja annettujen päivämäärien perusteella. Hälytysrajat määritellään tarjousstatusten ylläpidossa. Tyypillisiä hälytystilanteita:

• Potentiaalisen tarjouksen hälytys tulee seuraavan yhteydenottopäivän perusteella
  • Tarjous lähetetty -statuksen hälytys tulee voimassaolon päättymisen perusteella

Widgetillä näytetään:

• Hälytyksen päivämäärä
  • Tarjouksen nimi
  • Hälytyksen syy: vastaanotettu, voimassaolo päättyy tms.

Tarjouskanta

Asetukset:

Widgetin asetuksista voidaan määrittää:

• Otsikko, oletuksena Tarjouskanta
  • Näytettävä data käyttöoikeuksien mukaan: Oma, Alaiset, Valitut henkilöt ja ryhmät, Oma yhtiö tai Kaikki yhtiöt. Oletuksena käyttäjän oma tarjouskanta
    • Mikäli halutaan valita vain tietyt yhtiöt, tulee valita Kaikki yhtiöt, jonka jälkeen "Yhtiö" -kohdassa valitaan nämä halutut yhtiöt.
  • Näytä budjetti: Kyllä/Ei. Määritetään näytetäänkö kuvaajalla budjettiviivat vai ei.
  • Status: näytettävät tarjousten statukset

Widgetin sisältö

Widget näyttää valitun datan mukaan henkilön oman, oman yhtiön tai kaikkien yhtiöiden tarjouskannan kuukausittain kuluvan kuukauden ja edellisten 12 kuukauden ajalta. Kuukausittainen tarjouskanta on eroteltu tarjousten statusten mukaan.

Tarjouksien värit haetaan tarjouksien statuksilta, mikäli ne on määritetty valikossa Ylläpito > Tarjoukset > Tarjousten

statukset.

Tarjousstatuksia voi piilottaa klikkaamalla kuvaajan alla olevia otsikoita. Näin esimerkiksi voitettujen tarjousten lukujen tutkiminen on helpompaa. Lisäksi viemällä hiiren halutun kuukauden päälle saa valitun kuukauden tiedot näkyviin.