ValueFramen laskun luontinäkymän uudistuksiin liittyvät palautteet on käsitelty puolellamme, ja tähän tiedotteeseen on koostettu vastauksia yleisimpiin muutosten yhteydessä esitettyihin kysymyksiin.


Kokonaistuntimäärien näyttäminen eri tasoilla laskun luontinäkymässä

Päivitetyn version julkaisun yhteydessä laskutusnäkymästä poistui osaprojekti-, työvaihe- ja henkilötasolla näkyvät kokonaistunnit. Nämä tullaan palauttamaan näkyviin tulevissa julkaisuissa.


Myyntirivien laskutus, kun laskutettava asiakas on eri kuin projektin asiakas

Laskuttamattomien tapahtumien hakuun, eli Laskun teko-nimellä löytyvään raporttiin tullaan lisäämään suodatusmahdollisuuksiksi asiakkaan lisäksi myös osaprojekti ja projekti. Asiakasfiltteri tarkastelee raportilla tällä hetkellä projektin asiakasta, ei laskutettavaa asiakasta. Jos projektilla on rivejä, jotka on tarkoitus laskuttaa eri asiakkaalta kuin projektin alkuperäinen asiakas, tulee laskuttamattomien tapahtumien haussa filtteröidä tapahtumat siis laskutettavan projektin asiakkaan mukaan.

Muutosten yhteydessä myös projektin sivulta löytyvästä Laskun teko -painikkeen toimintaa tullaan muuttamaan niin, että painikkeesta siirrytään suoraan laskuttamattomien tapahtumien raportille, johon haetaan järjestelmän toimesta automaattisesti kaikki valitun projektin laskutettavat tapahtumat riippumatta laskutettavasta asiakkaasta.

Mikäli et siis tällä hetkellä saa eri asiakkaalta laskutettavia rivejä nousemaan laskutukseen, tarkistathan, että haet laskuttamattomia tapahtumia projektin asiakkaalla, ei laskutettavalla asiakkaalla.


Myyntien lisääminen laskun luontinäkymässä

Laskun luontinäkymässä on aiemmin ollut mahdollisuus lisätä myyntirivejä laskulle. Tämä toiminto oli yhteydessä teknisesti vanhentuneeseen myyntien lisäämistoimintoon, jonka ylläpitoa ja korjaamista ei katsottu enää kannattavaksi. Myyntien lisääminen tulisi nykyään tehdä projektin tai toimeksiannon koontinäkymän kautta. Lisätietoja koontinäkymän käytöstä löytyy toiminnon ohjeartikkelista. 


Laskun esikatseluliite

Laskun luontinäkymästä aiemmin tulostettavissa ollut esikatseluversio on poistunut johtuen toiminnon käyttämästä vanhentuneesta teknologiasta sekä mahdollisista tietoturvariskeistä.

Mikäli järjestelmästä on tarpeen saada ulos erittely laskutettavista tapahtumista esimerkiksi asiakkaalla hyväksyttämistä varten ennen varsinaisen laskun lähettämistä, voidaan tässä hyödyntää ValueFramen esilaskutoimintoa.

Esilaskutoiminnolla järjestelmään voidaan luoda laskun luonnosversio, joka voidaan liitteineen tulostaa järjestelmästä samalla tavalla kuin varsinainen lasku, ja tämä tiedosto voidaan lähettää eteenpäin hyväksyttäväksi. Esilaskulle voidaan lisätä tunti- ja matkalaskuerittelyt samaan tapaan kuin tavallisille myyntilaskuille. Kun esilasku on tarkastettu, voidaan esilaskulla olevia tietoja muokata tarpeen mukaan, jonka jälkeen esilasku muutetaan tavalliseksi myyntilaskuksi. Lisätietoja esilaskutoiminnosta löytyy tukisivustomme laskunumerosarjat-ohjeartikkelista. 


Tukipalvelumme opastaa tarvittaessa uusien toimintojen käyttöönotossa, ja erityisesti esilaskujen käytön osalta tukisivustomme ohjeartikkeleita tullaan vielä päivittämään ja tarkentamaan.






Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.