Selite- ja välisummarivien käyttö laskutuksessa

ValueFramessa on mahdollista hyödyntää laskutuksessa selite- ja välisummarivejä. Toiminnon avulla ValueFramen luomia laskurivejä voidaan muokata siten, että:

• Laskulle voidaan luoda seliterivejä
  • Laskulle voidaan luoda välisummarivejä

Laskentakohde-informaatio perustuu alkuperäisillä laskuriveillä oleviin tiliöinteihin ja kustannuspaikkoihin. Toiminnon avulla voidaan siis esimerkiksi hallita tilanne jossa:

• ValueFramen myynnit ovat eri osaprojekteilla esimerkiksi liiketoiminta-alueiden kannattavuusseurantaa varten. Myynnit halutaan myös viedä reskontraliittymässä eri kustannuspaikoille alkuperäisten laskurivien mukaisesti. Asiakkaalle halutaan kuitenkin laskulla näyttää vain yksi summa. Tällöin halutuista myynneistä luodaan välisummarivi, joka tulostetaan laskulta. Alkuperäiset laskurivit piilotetaan laskulta, mutta ne siirtyvät reskontraliittymässä kirjanpitoon.
  • Henkilöiden tunnit halutaan erotella kirjanpidossa eri osaprojekteille ja/tai kustannuspaikoille, mutta laskulla halutaan näyttää vain henkilöiden tuntimäärät yhteensä.

Välisummarivitoimintoa voi käyttää tiettyjen ValueFramen reskontraliittymien kanssa, mutta sitä ei voi käyttää laskutusliittymien kanssa. Myös ValueFramen verkkolaskutus tukee välisummarivejä.
Välisummarivien käyttö

Valitaan rivit, joista halutaan muodostaa välisummarivit:

• Valituilla riveillä tulee olla sama ALV, muutoin välisummarivien muodostaminen estetään
  • Viimeisen valitun rivin kohdalla klikataan Lisää välisummarivi -kuvaketta
  • Välisummarivi muodostetaan aina valitun rivin alle eikä sitä saa siirtää alkuperäisten laskurivien yläpuolelle

Ohjelma luo rivin jonka summa on kaikkien valittujen laskurivien summa. Välisummarivin selitettä voidaan vapaasti muuttaa. Haluttaessa alkuperäisille laskuriveille voidaan valita "Ei tulosteta", mikäli niitä ei haluta asiakkaalle näyttää.

Käyttäjä voi myös luoda useamman välisummarivin laskuriveistä. Valitsemalla Esikatsele voi tarkistaa rivit laskun PDF-tulosteelta.

Välisummarivien ollessa käytössä ohjelma tarkistaa, että välisummarivien summa vastaa laskun alkuperäistä summaa. Jos laskulla on välisummarivejä, ei hyvityslaskua voida tehdä osahyvityksenä vaan koko lasku on hyvitettävä ja tarvittaessa tehtävä uusi lasku.

Seliterivien käyttö

Laskulle on mahdollista lisätä myös seliterivejä esimerkiksi väliotsikoita tai tarkentavia tietoja varten. Seliterivin voi lisätä mihin kohtaan laskua tahansa ja sille annetaan ainoastaan nimike, eivätkä ne sisällä hintatietoja.