Työaikalain mukaisen työaikakirjanpidon asianmukaisen laatimisen merkitys on korostunut viime aikoina tarkastajien aktivoiduttua myös tilitoimistokentässä. ValueFrame-järjestelmä laatii työaikakirjanpidon raportit automaattisesti tuntikirjausten perusteella. Työaikaraportteja ja saldoja voidaan tarkastella esimerkiksi koko henkilöstön osalta yhdellä raportilla tai henkilöittäin halutulta aikaväliltä.

Työaikaraportti esittää henkilöstön työaikatiedot:

• Työtunnit sarakkeessa esitetään henkilön työtuntien määrä raportin aikaväliltä
  • Normaalit tunnit sarakkeessa esitetään raportin ajanjakson normaalit tunnit henkilöittäin (huomioiden arkipyhät ja henkilön mahdollinen lyhennetty työaika)
  • Erotus kuvaa näiden erotuksen eli paljonki henkilölle on kertynyt raportin ajanjaksolla plussia tai miinuksia työaikasaldoon
  • Saldo kertoo kunkin henkilön työaikasaldon raportin ajanjakson viimeisenä päivänä

Klikkaamalla henkilön nimeä saa avattua henkilöraportin, jossa on listattuna henkilön aikavälin tunnit palveluittain. Klikkaamalla palvelun nimeä tai linkkiä yhteensä, pääsee tapahtumaraportille, jossa on listattu henkilön jokainen tuntikirjaus aikaväliltä.

Olennaista on, että kukin työntekijä voi vaivattomasti myös itse seurata omaa työajankäyttöään ja työaikasaldotilannettaan. Tuntikirjausnäkymässä käyttäjä näkee oman saldotilanteensa. Lisäksi hän näkee kalenterinäkymässä kuluvan kuun tunnit.

Klikkaamalla tuntikirjausnäkymässä linkkiä ”henkilöraportti” hän saa avattua yllämainitun henkilöraportin, jossa hän näkee mihin työaika on mennyt. Tässäkin palvelun nimeä tai yhteensä-linkkiä klikkaamalla saa avattua listauksen yksittäisistä tuntikirjauksista eli tapahtumaraportin.

Työaikakirjanpidon asetukset

Oletuksena ValueFramen työaikalaskenta laskee työaikaa seuraavasti:

• Työaikalaskenta perustuu kirjattuihin kellonaikoihin ja laskenta tapahtuu minuutin tarkkuudella
  • Tunnit pyöristetään laskutukseen 15 minuutin tarkkuudella ylöspäin (muina vaihtoehtoina ovat ei pyöristystä, 30 minuuttia ja tunti)

Jos laskutuksessa muutetaan laskututettavia tuntimääriä, ei muutos vaikuta työntekijän työaikalaskentaan.