Uuden työntekijän perustaminen

Ennenkuin voit perustaa uuden työntekijän, tarkista, että Hintaryhmät on määritelty kohdassa Hinnasto > Hintaryhmät. Hintaryhmää tarvitaan uuden työntekijän perustamisessa.

• Aloita käyttäjän perustaminen valitsemalla Henkilöstö > Henkilöstöhallinto > Uusi työntekijä

• Avautuneen ikkunan vasemmassa reunassa olevassa valikossa näkyy aktiivisena "Perustiedot". Muut valinnat tulevat aktiivisiksi, kun henkilö on ensimmäisen kerran tallennettu.

• Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

• Mikäli jokin pakollinen kenttä jää täyttämättä, siitä tulee oheinen ilmoitus näytölle.  Valitse "OK" ja jatka tietojen täydentämistä.

Perustiedot

• Täytä henkilön perustiedot. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

• Osoitetiedot voi täyttää tarpeen mukaan. Henkilön puhelinnumero- ja osoitetietoja hyödynnetään esim. kalenteritapahtumissa ja soittopyynnöissä. Sähköpostiosoite on myös syytä laittaa.

Työsuhdetiedot

• Työsuhteen laatu: valitse valintalistalta oikea vaihtoehto

• Työsuhde alkaa: merkitse työsuhteen alkamispäivä

• Työaika h/päivä:syötä päivittäinen työaika tunteina ja minuutteina omiin kenttiinsä
    • Osa-aikaisen työntekijän työaika merkitään jakamalla viikoittainen työaika viidellä päivällä, esim. työaika on 30h/viikko, jolloin työajaksi merkitään 6h 0min
    • Mikäli työntekijällä ei ole minimituntimäärää, merkitään työajaksi 0h 0min ja saldolaskennan tyypiksi valitaan "Ei saldoa"

• Tuntisaldon tyyppi:
    • Työaikapankki: työaikasaldo kertyy
    • Kuukausittainen: saldo nollataan kuukausittain
    • Ei saldoa: saldoa ei lasketa

Saldo

• Päivämäärä: tuntikirjausten aloituspäivä

• Saldo: tuntikirjausten aloituspäivän saldo, normaalisti uuden työntekijän kohdalla 0h

• Selitys: tähän voi tarvittaessa laittaa selvityksen saldotilanteesta kunkin käyttäjän kohdalla

Omakustannushinnat

• Voimassa alkaen: määritä päivämäärä

• Hinta:määritä omakustannushinta/tunti
    • Omakustannushinta on työntekijän työstä aiheutuvat kustannukset, kuten palkka, vakuutukset yms. Laskentakaavana voi käyttää esim. tuntipalkka x 2 tai 2,5
    • Omakustannushinta muodostaa perustan projektin kustannuslaskennalle. Kustakin tuntikirjauksesta tallennetaan järjestelmään projektin kustannukseksi henkilön omakustannushinnan mukaisesti laskettu arvo

• Huom! Mikäli kustannuhinta puuttuu, työntekijän saldotunnit voivat vääristyä

Hintaryhmä

• Voimassa alkaen: määritä päivämäärä

• Hintaryhmä: valitse valintalistalta oikea hintaryhmä. Hintaryhmät määritellään valikossa "Hinnasto"

Muut tiedot

• Käyttöoikeusryhmä: valitse valintalistalta käyttöoikeusryhmä sen mukaan, mihin tietoihin työntekijän tulee päästä. Työntekijä tulee lisätä ainakin käyttäjäryhmään, jolta löytyy peruskäyttöoikeudet. Käyttöoikeusryhmät määritellään kohdassa Ylläpito > Käyttäjäryhmät.

• Tunnus: määritä käyttäjätunnus, jolla kirjaudutaan järjestelmään esim. 5 kirjainta sukunimestä ja 3 etunimestä.

• Salasana: Salasanan tulee olla vähintään 8 merkkiä ja se voi sisältää kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä. Isoilla ja pienillä kirjaimilla on merkitystä.

Henkilö näkyy nyt kohdassa "Aktiiviset työntekijät".

Työntekijän tietojen muokkaaminen

Kun työntekijä on luotu, pääset muokkaamaan työntekijän tietoja valitsemalla Henkilöstö > Henkilöstöhallinto > Aktiiviset työntekijät

• Kirjoita Hakusana -kenttään henkilön nimi tai osa siitä

• Valitse haluttu henkilö listalta klikkaamalla nimeä

• Muuta henkilön tietoja esim. vaihda henkilön salasana "Salasana" -välilehdellä. Lue lisää salasanan määrittämisestä.