Viikkonäkymä


Viikkonäkymä löytyy valikosta Tunnit ja matkat > Uusi tuntikirjaus. Tuntikirjauksessa päivänäkymä ja viikkonäkymä ovat eri välilehdillä, joten klikkaa "Viikko" -välilehteä (katso alla oleva kuva). Viikkonäkymän määritykset ovat päivänäkymän kanssa samat ja näitä voidaan käyttää rinnakkain, mikäli tuntikirjauksia ei tehdä kellonaikojen mukaan. Viikkonäkymä ei tue kellonaikoja, vaan kirjaukset tehdään tuntien mukaan. Mikäli kellonajat on käytössä, ei viikkonäkymää voida käyttää. Viikkonäkymää kannattaa käyttää silloin, kun henkilö tekee vain muutamaa projektia kerrallaan ja sama työ jatkuu useamman viikon. 


Asetukset


Viikkonäkymää voidaan muokata asetuksilla, jotka löytyvät asetusrattaan takaa. Asetuksista voi valita mm. seuraavia asioita:


 • Näytä matkalasku - koskee ainoastaan päivänäkymää
 • Suoritteet pakollisia - koskee ainoastaan päivänäkymää, viikkonäkymässä ei ole mahdollista antaa suoritteita
 • Näytä viikonloput, voidaan joko piilottaa tai näyttää viikonloput viikkonäkymässä
 • Ryhmittele osaprojektit asiakkaittain, osaprojekti -valintalistaan tuodaan asiakasotsikot ja osaprojektit ryhmitellään asiakkaittain valikkoon
 • Näytä osaprojektin ID tuo osaprojektin nimen perään näkyviin ID numeron. Kun asetus valitaan tulee selaimen sivu päivittää että se astuu voimaan (otetaan ruksi pois tai laitetaan päälle).
 • Oletustiedot: voidaan tuoda viikkonäkymään oletuksena joko käyttäjälle resursoidut osaprojektit tai jonkin aiemman viikon tiedot. Oletustiedot näkyvät harmaalla pohjalla viikkonäkymässä ja niille voi lähteä suoraan syöttämään tuntimääriä.
  • resursoinnit tuo oletustiedoiksi viikkonäkymään ne osaprojektit, joihin käyttäjä on resursoitu
  • Aikaisempi viikko tuo viikkonäkymään oletustiedoiksi valitun viikon tiedot. (Tarkastelee aina yhtä viikkoa, eli jos valittu 2 viikkoa taaksepäin niin tuodaan 2 viikkoa sitten olleen yhden viikon tiedot pohjalle, ei kahden viikon ajalta).

 • Oletuksena avattava näkymä: voidaan valita näkymä, joka avautuu kun tuntikirjaukseen tullaan. Esim. viikkolappu.Tuntien kirjaaminen


 • Valitse yläpalkista viikko, jolle olet tunteja kirjaamassa. Oletuksena on aina kuluva viikko.
 • Vasemmalta rattaan kuvasta voi valita halutaanko, että oletuksena näytetään resursoidut vai aiemman viikon tunnit, lisäksi voidaan valita näytetäänkö viikonloput vai ei.
 • Rivin lopussa viimeisessä sarakkeessa on viikon tunnit yhteensä, jotka on tehty kirjaukselle.
 • Kuukauden tehdyt tunnit ja kertynyt saldo näytetään viikkovalikon yläpuolella. Kuukauden tunnit lasketaan kaikista kuukaudelle kirjautuista tunneista. Saldo näytetään aina valittuun viikkoon asti ja saldo kertyy saldolaskennan mukaisesti.Tuntien kirjaaminen olemassa olevalle osaprojektille


 • Mikäli haluat syöttää tunnit koko viikolle, klikkaa halutun osaprojektin kohdalta kynä- kuvaketta. Tämän jälkeen aukeaa näkymä josta valitaan osaprojekti, työvaihe, palkkalaji ja selite valita halutaanko tunnit syöttää koko viikolle vai päiväkohtaisesti.
 • Mikäli osaprojektille on liitetty tehtäviä näkyy ne myös valittavana tuntikirjaukselle. Lisäksi voidaan antaa myös sisäinen selite, joka ei mene laskulle, mutta näkyy laskuttajalle laskun teossa.
 • Kun tiedot on annettu  ja halutaan tiedot syöttää päiväkohtaisesti klikataan "Jatka" jonka jälkeen voidaan päiväkohtaisesti antaa haluttu tuntimäärä.
 • Mikäli halutaan syöttää tunnit kerralla koko viikolle painetaan "syötä tunnit koko viikolle" ja päästään syöttämään koko viikon tuntimäärä kerralla.Tuntien kirjaaminen uudelle osaprojektille


 • Uusi rivi lisätään valitsemalla "Lisää uusi rivi", jonka jälkeen avautuu dialogi, josta valitaan osaprojekti, työvaihe, palkkalaji ja selite. 
 • Mikäli osaprojektille on liitetty tehtäviä näkyy ne myös valittavana tuntikirjaukselle. Lisäksi voidaan antaa myös sisäinen selite, joka ei mene laskulle, mutta näkyy laskuttajalle laskun teossa.
 • Mikäli halutaan syöttää tunnit kerralla koko viikolle painetaan "syötä tunnit koko viikolle" ja päästään syöttämään koko viikon tuntimäärä kerralla.
 • Mikäli halutaan syöttää tunnit vain tietyille päiville, valitaan "Jatka". Tämän jälkeen Annetaan tunnit halutuille päiville.
Tuntien muokkaus viikkonäkymässä


Viikkonäkymässä kirjatuista tunneista näkyy rivillä osaprojekti, työvaihe sekä palkkalaji. Tunnit tulevat päivien kohdalle. Tunteja on mahdollista muokata yksittäiselle päivälle suoraan rivillä päivän kohdalla, tuntimäärää klikkaamalla. Samalla aukeaa dialogi jossa voidaan muokata eri tietoja. Mikäli yksittäisen kirjauksen osaprojektia, työvaihetta, palkkalajia tai tehtävää muuttaa, tulee tästä automaattisesti uusi oma rivinsä viikkonäkymään. Yhdellä rivillä ei voi olla useampaa osaprojektia, työvaihetta ja palkkalajia. Selitteen tai tuntimäärän muuttaminen ei luo uutta riviä.


Tuntikirjausta voidaan muokata myös kynän kuvaakkeesta "Muokkaa riviä". Kun muutos tehdään koko riville, päivittyy kaikkien rivin kirjausten tiedot kerralla (ma-su / ma-pe). Tämä toiminto yliajaa jo tehdyt kirjaukset ja selitteet eli koko rivi päivittyy uusilla tiedoilla. Tuntien kuittaus viikkonäkymässä


Tunnit on mahdollista kuitata viikoittain. Mikäli viikkonäkymässä on valittu "Näytä viikonloppu" ja tuntikirjauksia on kirjattu viikonlopulle, kuitataan myös viikonlopun tuntikirjaukset. Kuittaaminen tehdään alla olevan kuvan mukaisesta kuittaus-merkistä. Kuittauksen jälkeen ei tuntikirjauksia voi enää muokata ellei niitä palauteta korjattavaksi. Kuitatut tunnit näkyvät keltaisella pohjalla. Tuntien kuittaus kuukauden vaihtuessa


Mikäli kuukausi vaihtuu kesken viikon ja edellisen kuukauden tunnit tulee saada kuitatuksi ennen viikon päättymistä, tulee alkuviikko kuitata erikseen päiväkohtaisesti. Tämän jälkeen viikkonäkymässä alkuviikko näkyy lukittuna, mutta loppuviikon kirjaukset on mahdollista syöttää normaalisti. Yksittäisen päivän kuittaaminen / palauttaminen muokattavaksi voidaan tehdä joko päivä- tai viikkonäkymässä.
Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.