- Miten osaprojektihaku toimii?
- Miksi osaprojektia ei näy osaprojektilistassa?
- Miten osaprojekti merkitään suosikiksi?
- Miksi oletusosaprojektit eivät näy viikkonäkymässä loman jälkeen?
- Ovatko tuntilapun asetukset käyttäjäkohtaisia?
- Voiko tuntikirjauksen oletusnäkymää valita?
- Miksi tuntikirjauksessa ei näy matkalaskutoimintoa?
- Miten matkalaskun lisäkohdat täytetään tuntikirjauksessa?
- Voiko miinustunteja kirjata?
- Voiko kalenteritapahtumaa muokata tuntikirjausnäkymässä?
- Miksi tehtävä ei näy tuntilapulla?
- Saldokertymä vs. tehdyt tunnit
- Missä sisäinen selite näkyy laskuttajalle ja miten laskuttaja näkee selitteen laskun teossa?
- Miten kirjaan yli vuorokauden kestävän tuntikirjauksen?
- Vaikuttaako uusi tuntikirjaus eri rajapintoihin ja integraatioihin?
Miten osaprojektihaku toimii?
Osaprojektia on mahdollista hakea osaprojektin, projektin tai asiakkaan nimellä sekä osaprojektin ID:llä. Hakusanaksi riittää vähintään kolme merkkiä.
Miksi osaprojektia ei näy osaprojektilistassa?
Osaprojektilistassa ei näytetä kaikkia osaprojekteja. Kokeile hakea osaprojektia sen ID:llä tai asiakkaan nimellä. Mikäli osaprojektia ei edellenkään löydy, tarkista onko osaprojekti edelleen voimassa ja varmista onko sinulla oikeus kirjata osaprojektille tunteja.
Sisäiset osaprojektit on mahdollista merkitä asetuksissa sallituksi kaikille, osaprojektit voidaan nostaa oletuksena listalle.
Hyödyntämällä ValueFramen projektitiimejä ja resursointia, osaprojektit voidaan nostaa oletuksena listalle. Lisäksi valintalistalla näytetään viisi käyttäjän viimeksi käyttämää osaprojektia.
Miten osaprojekti merkitään suosikiksi?
Osaprojektin voi asettaa suosikiksi klikkaamalla tähden kuvaketta osaprojektin nimen edestä. Suosikiksi lisätyt osaprojektit nousevat osaprojektilistan ylimmiksi.
Miksi oletusosaprojektit eivät näy viikkonäkymässä loman jälkeen?
Tyypillisesti henkilön asetuksissa on määritelty viikkonäkymään oletukseksi aina edellisen viikon osaprojektit. Pitkien lomien, tai muiden poissaolojen jälkeen käy tällöin siten, että oletuksena näytetään vain edellisen viikon vuosiloma- tai muu poissaolokirjauksen osaprojekti ja lomaa edeltävät osaprojektit "katoavat" listalta.
Jotta oletuslistalle saa poissaoloa edeltävät osaprojektit näkyviin, kannattaa poissaolon jälkeen käydä päivittämässä poissaoloa edeltävän viikon osaprojektilista oletukseksi. Esimerkiksi neljän kesälomaviikon jälkeen halutaan oletuslista hakea viiden viikon takaa:
Ovatko tuntilapun asetukset käyttäjäkohtaisia?
Asetukset ovat käyttäjäkohtaisia, eikä pääkäyttäjän ole mahdollista muokata oletuksia muille käyttäjille.
Voiko tuntikirjauksen oletusnäkymää valita?
Tuntikirjausnäkymän asetusrattaan takaa on valittavissa kumpaan näkymään käyttäjä haluaa tuntikirjauksen avautuvan oletuksena:
- Mikäli tunteja kirjataan kellonaikojen mukaan, on valittavissa päivänäkymä tai viikkonäkymä.
- Mikäli tunteja kirjataan tuntien mukaan, on valittavissa päivänäkymä tai lukujärjestysnäkymä.
Miksi tuntikirjauksessa ei näy matkalaskutoimintoa?
Mikäli matkalasku-asetusta ei löydy tuntilapun asetusrattaan takaa, on se piilotettu käyttöoikeuksilla. Pääkäyttäjä voi antaa käyttöoikeuden syöttää matkalaskuja tuntilapulla. Mikäli ette löydä oikeaa käyttöoikeutta, voitte olla yhteydessä ValueFramen tukeen.
Miten matkalaskun lisäkohdat täytetään tuntikirjauksessa?
Tuntikirjauksessa matkalaskulle voidaan antaa vain reitti, kilometrit ja päiväraha. Kaikki muut tiedot täytetään itse matkalaskulle. Matkalaskulle pääsee tuntikirjauksen auton kuvakkeesta. Tämä kuvake tulee kirjaukselle kun on syöttänyt reitin, kilometrit ja/tai päivärahavalinnan.
Voiko miinustunteja kirjata?
Uudistetussa tuntikirjausnäkymässä on estetty miinusmerkkisten tuntien kirjaaminen jo senkin vuoksi, että saldolaskenta ja työaika eivät mene sekaisin. Mikäli on tarve hyvityksille, voi nämä kirjata miinusmerkkisinä suoritteina tai myynteinä.
Voiko kalenteritapahtumaa muokata tuntikirjausnäkymässä?
Kalenteritapahtumaa voi muokata tuntikirjausnäkymässä, klikkaamalla kalenteritapahtuman otsikkoa. Tämän jälkeen kalenteritapahtumasta aukeaa näkymä, jossa voidaan muokata itse tapahtumaa ja tallentamalla muutokset, näkyvät ne myös kalenterissa.
Miksi tehtävä ei näy tuntilapulla?
Tehtävä tulee valittavaksi tuntikirjaukselle mikäli valitulle osaprojektille on liitetty tehtäviä. Huomioitavaa on että tehdyiksi merkityt tehtävät eivät näy tuntikirjauksessa, eli ensin tulee tehdä tuntikirjaus ja vasta sitten merkataan tehtävä tehdyksi.
Saldokertymä vs. tehdyt tunnit
Kirjatessa tunteja kellonaikojen mukaan on mahdollista tehdä ns. päällekkäisiä tuntikirjauksia samalle aikavälille. Esimerkki: Työpäivän kesto on voinut olla klo 8.00-16.00 (8h), mutta tuntikirjauksia on 10h, koska klo 10 -12 on päällekkäin kaksi tuntikirjausta. Tämä päällekkäinen tuntikirjaus nostaa päivän tuntimäärän 10 tuntiin, mutta tuntisaldoa se ei kerrytä, vaan saldo lasketaan kellonajoista klo 8.00-16.00, eli 7,5h tekevälle plussaa olisi tullut 0,5h. Jos henkilö olisi tehnyt töitä klo.08.00-18.00 silloinkin päivän tuntimäärä olisi 10h, mutta saldoa olisi kertynyt 2,5h (normaalin työpäivän pituus 7,5h).
Missä sisäinen selite näkyy laskuttajalle ja miten laskuttaja näkee selitteen laskun teossa?
Sisäisen selitteen saa näkyville laskun teossa, kun valitaan näytä sisäinen selite ”kyllä”. Selite laatikon alle tulee sisäisen selitteen laatikko alla olevan kuvan mukaisesti.
Miten kirjaan yli vuorokauden kestävän tuntikirjauksen?
Yli vuorokauden kestävä tuntikirjaus on kirjattava kahdessa osassa. ValueFramessa ei ole mahdollista kirjata yhtä tuntikirjausta joka ulottuu kahdelle eri vuorokaudelle.
Vaikuttaako uusi tuntikirjaus eri rajapintoihin ja integraatioihin?
Asiakkaiden rajapinnat ja integraatiot on otettu huomioon uudessa tuntikirjauksessa ja esimerkiksi tuntien siirto Netvisoriin ei vaadi mitään toimenpiteitä. Kirjaukset siirtyvät normaalisti, kun uutta tuntikirjausta käytetään.
Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei
Send feedback