Mitä tarkoittaa hinnasto?

Hinnastolla tarkoitetaan Hinnasto-valikossa ylläpidettäviä tuntihintoja ja tuoterekisterin hintoja. Tuntihintojen perusteella muodostetaan laskut tuntiveloitteisille osaprojekteille. Tuoterekisterin hintojen perusteella voidaan muodostaa kiinteähintaisia myyntirivejä osaprojekteille.

Uusi hinnasto luodaan valitsemalla Hinnasto > Hinnaston ylläpito. Tarkempi ohjeistus hinnaston lisäämiseen ja ylläpitoon löytyy täältä.

Miten hinnastoja päivitetään?

Kun olemassaolevan hinnaston hinnat muuttuvat, sinun ei tarvitse lisätä uutta hinnastoa, vaan voit lisätä uudet tuntihinnat olemassaolevalle hinnastolle.

Uusien hintojen antaminen onnistuu valitsemalla Hinnasto > Hinnaston ylläpito:

1. Etsi muokattava hinnasto
  2. Klikkaa hinnaston nimen edestä plussamerkkiä
  3. Valitse hinnaston nimen alta "Uudet hinnat"
  4. Määritä uusille hinnoille aloituspäivä
  5. Mikäli aloituspäivä on menneisyydessä, järjestelmä kysyy halutaanko uudet hinnat antaa tyhjästä vai käytetäänkö oletuksena vanhoja hintoja
  6. Lisää uudet tuntihinnat halutulle hinnoittelumallille

Tarkempi ohjeistus uusien tuntihintojen antamiseen löytyy täältä.

Mikäli nämä uudet tuntihinnat halutaan päivittää laskuttamattomille tuntikirjauksille, tulee ajaa tapahtumien hintojen päivitys.

Tämä onnistuu valitsemalla Hinnasto > Tapahtumien hintojen päivitys tai projektin tiedoissa "Hinnasto" -välilehdellä:

1. Määritä aikaväli
  2. Valitse päivitettävät hinnat, esim. laskutushinnat ja laskutettava hinta
  3. Valitse "Päivitä tapahtumien hinnat"
  4. Odota, että järjestelmä ilmoittaa päivityksen olevan valmis

Tarkempi ohjeistus tapahtumien hintojen päivittämiseen löytyy täältä

Miten poistan hinnaston?

Kun hinnastoa ei enää käytetä, sitä ei poisteta, vaan se passivoidaan. Tällöin hinnastoa ei ole mahdollista valita uusille asiakkaille, projekteille eikä osaprojekteille.

Hinnaston passivointi onnistuu valitsemalla Hinnasto > Hinnaston ylläpito.

1. Etsi passivoitava hinnasto
  2. Aseta ruksi kohtaan "Passiivinen"
  3. Valitse "Tallenna".