Laskun tekoa ValueFramessa uudistetaan. Tässä tiedotteessa käydään alustavasti läpi tulevia muutoksia, ja tiedotteen lopussa on havainnekuva siitä, miltä laskutusnäkymä tulee näyttämään. Laskun teon muutosten julkaisusta tiedotetaan vielä erikseen, ja tukisivustomme ohjeartikkelia päivitetään muutosten osalta ajan tasalle.

Laskun teko -valikon ulkoasua selkeytetään

Laskutuksessa rivien ylätasona toimii jatkossakin osaprojekti. Kirjaukset erotellaan osaprojektien alla työvaiheen mukaan, ja työvaiheiden alla henkilön mukaan. Tulevan päivityksen myötä eri summatasoja voi piilottaa näkyvistä summatasojen vasemmalla puolella olevan nuolinäppäimen avulla. Jatkossa jokaisen summatason oikeassa reunassa näkyy tämän summatason alta laskutettavaksi valittujen rivien kokonaissumma.

Kiinteähintaiset rivit näkyvät jatkossa harmaina, jotta nämä on helpompi erottaa. Nollahintaisena laskutettavat rivit taas erotellaan jatkossa keltaisina. Lisäksi sivun ylä- ja alareunasta löytyvä laskulle valittujen rivien yhteissumma sekä erittely tapahtumalajeittain tulevat päivittymään reaaliaikaisesti sen mukaan, mitkä rivit laskulle on valittu.

Laskun tekoon lisätään uusia asetuksia ja ominaisuuksia

Laskun luontinäkymän oikeaan yläkulmaan tullaan lisäämään painikkeet, joiden avulla voi nopeasti suodattaa pois näkyvistä eri tapahtumalajit, kuten matkalaskut, mikäli näitä ei haluta tarkastella. Mikäli osaprojektin alla on ainoastaan sen tyyppisiä rivejä, jotka on suodatettu pois näkyvistä, tulee tästä ilmoitus osaprojektin riville.

Ylempään liittyen tulee kuitenkin huomioida, että tiettyjen tapahtumien suodattaminen pois näkyvistä ei estä näiden laskutusta. Jos siis esimerkiksi matkalaskut on suodatettu pois näkyvistä, mutta laskun teon yhteydessä valitaan laskutukseen mukaan kaikki osaprojektin tapahtumat osaprojektitason valintaruudusta, tämä nostaa mukaan myös pois näkyvistä suodatetut tapahtumat.

Tapahtumia pystyy jatkossa valitsemaan massana mukaan laskutukseen joko osaprojektin, työvaiheen tai henkilön tasolta oikeassa reunassa olevista valintaruuduista. Laskun teon asetuksista voidaan myös valita, halutaanko hyväksymättömien tuntikirjausten laskuttaminen estää.