Pikahaku


ValueFrameen on toteutettu pikahaku, jonka saa aktivoitua tuplaklikkaamalla näppäimistön Shift-painiketta. Ensimmäisellä käyttökerralla selain saattaa kysyä lupaa käyttää tietokoneen mikrofonia. Tämä johtuu siitä, että annettaessa selaimelle oikeuden käyttää mikrofonia, voi pikahakua käyttää myös puheohjauksella.Pikahaku koostuu hakukentästä ja ehdotetuista toiminnoista / hakutuloksista. Kun hakukenttä on tyhjä, näytetään kentän alla käyttäjän viimeksi käyttämiä toimintoja, joihin pääsee siirtymään toimintoa klikkaamalla. Kun hakukenttään kirjoitetaan tekstiä, näytetään hakukentän alla kirjoitetun tekstin kanssa täsmäävien toimintojen nimiä, joita klikkaamalla pääsee siirtymään haluttuun toimintoon.


Pikahaussa voidaan hakea siis järjestelmän toimintoja kuten kannattavuusraportti, tuntikirjaus tai käyttäjäryhmien hallintanäkymä. Haun kautta pystyy siirtymään vain sellaisiin toimintoihin, jotka löytyvät järjestelmän käyttövalikosta, eli esimerkiksi projektin koontinäkymään tai henkilön työsuhdetietoihin sitä kautta ei pysty siirtymään.


Haku löytää samoin myös ainoastaan sellaiset toiminnot, joiden käyttöön käyttäjällä on riittävät oikeudet. Jos käyttäjä ei siis näe oikeuksiensa takia tiettyä toimintoa käyttövalikossa, ei hän pysty hakemaan sitä myöskään pikahaussa.


Pikanäppäimet


  • Enter


Painamalla Enter-painiketta kirjoitettuasi halutun toiminnon nimen tai nimen osan, siirtyy järjestelmä siihen toimintoon, joka on pikahaun listalla ylimpänä.


  • Ctrl / Cmd + Enter


Painamalla Ctrl (tai Cmd Mac-koneilla) + Enter kirjoitettuasi halutun toiminnon nimen tai nimen osan, avaa järjestelmä uuteen välilehteen sen toiminnon, joka on pikahaun listalla ylimpänä.


  • Shift + Enter


Kirjoittamalla pikahaussa esim. jonkun asiakkaan tai projektin nimen ja painamalla Shift + Enter, suorittaa järjestelmä haun annetulla hakusanalla järjestelmän yleisessä haussa.


Laskin


Pikahakuun on toteutettu laskin-ominaisuus, jolla voidaan suorittaa yksinkertaisia laskutoimituksia. Laskin aktivoituu, kun pikahaussa kirjoitetaan numeroita. Kirjoitettujen laskutoimitusten perässä näytetään reaaliajassa =-merkin jälkeen laskutoimituksen tulos samalla kun tekstiä kirjoitetaan hakukenttään.Tuettuja laskutoimituksia ovat plus- (+), miinus- (-), jako- (/), kerto- (*) ja jakojäännöslaskut (%). Huom! Desimaalilukujen erotinmerkkinä tulee käyttää pistettä, eikä pilkkua.


Puheohjaus


Pikahakua on mahdollista ohjata puheella sallimalla ensin tietokoneen mikrofonin käyttö internetselaimen asetuksista. Puheohjaus tapahtuu klikkaamalla pikahaun oikeassa reunassa olevan mikrofonin kuvaa ja sanomalla tietokoneen mikrofoniin halutun toiminnon nimi. Mikäli mikrofonin kuvaa ei näy, selaimella ei ole oikeutta käyttää mikrofonia.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.