Miten perustan uuden käyttäjän?

Uuden käyttäjän perustaminen tapahtuu valitsemalla Henkilöstö > Henkilöstöhallinto > Uusi työntekijä.

Pakollisia täytettäviä kenttiä ovat:

• Etunimi
  • Sukunimi
  • Työsuhdetiedot
  • Saldo
  • Omakustannushinnat
  • Hintaryhmä
  • Tunnus ja salasana

Uusi käyttäjä luodaan klikkaamalla "Tallenna". Ohje uuden käyttäjän perustamiseen löytyy täältä.

Miten poistan käyttäjän järjestelmästä?

ValueFramessa käyttäjää ei poisteta, vaan se tulee passivoida. Tämä tapahtuu passivoitavan käyttäjän tiedoissa valitsemalla Henkilöstö > Henkilöstöhallinto > Käyttäjän nimi > Luottamukselliset tiedot.

Vaihda "Status" -kohtaan "Passiivinen" ja valitse lopuksi "Tallenna". Lisätietoja käyttäjän passivoinnista löytyy täältä.

Mistä näen passivoidut käyttäjät?

Passivoidut käyttäjät voi hakea valikosta Henkilöstö > Henkilöhaku. Siirry tarkennetussa haussa "Paikallaolotiedot"-välilehdelle ja valitse "Henkilön status"-valikosta "Passiivinen". Lisätietoja henkilöhausta löytyy täältä.

Miten merkitsen osa-aikaisen työntekijän työajan?

Työaika merkitään henkilön tiedoissa "Työaika" -välilehdellä. Osa-aikaisen työntekijän työaika merkitään jakamalla viikoittainen työaika viidellä päivällä, esim. työaika on 30h/viikko, jolloin työajaksi merkitään 6h.

Miten muutan työntekijän työaikaa?

Työajan muutos merkitään "Vaihtuva työaika" -välilehdelle sille päivämäärälle, josta alkaen työajan muutos astuu voimaan. Mikäli työaika on merkitty henkilön tiedoissa "Työaika" -välilehdelle, se jätetään ennalleen.

Mistä näen henkilön kuormituksen?

Henkilöstön kuormitusta voi tarkastella resurssikuvaajasta, joka löytyy valikosta Työkalut > Resursointi > Resurssikuvaaja. Kuvaajasta saadaan tarkasteltua resursointeja henkilöittäin, henkilöryhmittäin ja yhtiöittäin. Tätä voi hyödyntää mm. henkilön työkuorman seurannassa sekä vapaiden henkilöresurssien tarkastelussa. Lisää tietoa resursoinnista löytyy täältä.

Henkilön kuormituksen seurantaan löytyy myös Henkilöstön kuormitus % työajasta -widget, jonka voi lisätä etusivun työpöydälle. Lisätietoa widgetistä löytyy täältä.