Projektiraportoinnin erillisoikeudet 


Tyypillisesti ValueFramessa määritellään projektien seurannan ja tapahtumaraportin oikeudet päätasolla siten että:

  • Projektipäälliköt näkevät vain omien projektiensa kirjaukset
  • Projektijohto ja johto näkevät oman yhtiön projektien kirjaukset
  • Konsernijohto näkee kaikkien yhtiöiden projektien kirjaukset


Näiden lisäksi ValueFramessa on mahdollista määritellä projekti- ja osaprojektikohtaisesti käyttöoikeudet raportointiin. Tämä mahdollistaa projektin tuntikirjausten näyttämisen vain halutuille henkilöryhmille tai henkilöille. Käytännössä esimerkiksi sisäiset poissaolokirjaukset voidaan näyttää vain henkilöstöhallinnon käyttäjille, jolloin muut käyttäjät eivät niitä näe vaikka muutoin olisi hyvinkin laajat raportoinnin oikeudet. Vaihtoehtoisesti halutulle projektipäällikölle voidaan avata pääsy yksittäisen projektin tapahtumaraportille, eli oikeuksia voi tämän avulla myös laajentaa. Tällöin käyttöoikeudet tulee antaa kaikille käyttäjille joille halutaan pääsy.


Toiminto aktivoidaan erikseen ValueFramen tuesta: tuki.valueframe@visma.com.


Projekti- ja osaprojektikohtaisten käyttöoikeuksien lisääminen


Projektin ja osaprojektin "Raportoinnin oikeudet" -välilehdellä voidaan määrittää peruskäyttöoikeuksista poikkeavat käyttöoikeudet. Erilliset käyttöoikeudet voidaan antaa halutuille henkilöryhmille ja/tai yksittäisille henkilöille. Lisäksi voidaan valita mille raporteille annetut oikeudet vaikuttavat.


Mikäli erillisoikeudet määritellään, tämän jälkeen ainoastaan valitut henkilöryhmät / henkilöt näkevät raportit. Kaikilta muilta käyttäjiltä estetään tämän jälkeen pääsy valitun projektin raporteille käyttöoikeuksista riippumatta.Raporttien näkyminen


Yllä olevassa esimerkissä sairaspoissaolot on rajattu näkymään ainoastaan HR-tiimille sekä yksittäiselle käyttäjälle. Henkilöryhmään kuuluva Riina Kemiläinen näkee kyseisen osaprojektin kirjaukset tapahtumaraportilla normaaliin tapaan.


Sen sijaan käyttäjälle Janne Fredlund, jolla on johdon oikeudet kaikkien projektien raportointiin, ei näe Markku Impiläisen sairaspoissaolon kirjauksia.


Erillisoikeudet huomioidaan seuraavilla raporteilla:

  • Projektin seurantaraportti
  • Tapahtumaraportti
  • Palkkalajiraportti
  • Henkilöraportti


Muilla työaika- ja kannattavuusraporteilla kaikki kirjaukset tulevat mukaan normaalisti kokonaistuntimääriin.


Käyttöoikeudet


Käyttöoikeusmodulilla "Projektin ja osaprojektin erillisoikeudet" voidaan määrittää ketkä käyttäjät saavat ylläpitää ja hallinnoida erillisoikeuksia.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.