Resursointien tarkastelu kalenterissa

Lyhyen aikavälin resursoinnit esitetään päiväkohtaisesti ValueFramen kalenterinäkymässä, jotta työntekijä voi:

• Nähdä omat resursointinsa yhdessä sovittujen menojensa eli kalenteritapahtumien kanssa, jotta syntyy kokonaiskuva päivän ja viikon töistä.
  • Tehdä resursoinneista vaivattomasti kalenterimerkintöjä, jotta työkuorman hallinta ja työkuorman viestiminen kollegoille on helppoa.

Resursoinnissa näytetään resursoitu tuntimäärä sekä osaprojektin nimi. Tarkemmat tiedot saa näkyviin viemällä hiiren resursointilaatikon kohdalle. Osaprojektin nimeä klikkaamalla voi siirtyä osaprojektin tietoihin.

Käyttäjä voi katsoa myös muiden henkilöiden tai henkilöryhmien resursointeja käyttöoikeuksiensa puitteissa vaihtamalla kalenterinäkymän henkilön tai valitsemalla henkilöryhmän.

Kalenterimerkinnän luominen resursoinnista

Resursoinnista saa tehtyä helposti kalenterimerkinnän raahaamalla resursoinnin kalenteriin haluamaansa ajankohtaan. Kalenterimerkintä tulee sille henkilölle tai henkilöryhmälle, joka käyttäjällä on valittuna kalenterissa.

Kalenteritapahtuman luonnissa tulee määrittää:

• Tapahtuman otsikko: oletuksena annetaan osaprojektin nimi.
  • Tapahtumalaji: oletuksena tyhjä.
  • Tapahtuman ajankohta: sen mukaan mille ajankohdalle resursointi raahattiin.
  • Tapahtuman kesto: oletuksena resursoitujen tuntien mukaan.
  • Tapahtuman omistaja: oletuksena kirjautunut käyttäjä. Huom! Mikäli kalenterissa on valittu useampi henkilö tai henkilöryhmä, liitetään kaikki valitut henkilöt tapahtumalle mukaan.

Yhdestä resursoinnista voi tehdä useamman kalenteritapahtuman raahaamalla resursoinnin useamman kerran eri ajankohdille. Tämä voi olla tarpeen jos saman resursoinnin tiimoilta pidetään esimerkiksi useampi palaveri.