Projektien päättäminen massatyökalulla

Työkalulla mahdollistetaan projektien ja osaprojektien päättäminen sekä kontaktien poistaminen massana, ilman että päättämis- ja poistamistoimenpiteet tehdään yksitellen jokaiselle projektille, osaprojektille tai kontaktille. Massapäättämistyökalu löytyy projektien, osaprojektien sekä kontaktien hakunäkymästä.

Työkalu tarkistaa, onko projekteilla tai osaprojekteilla avoimia tapahtumia, eli resursointeja, hyväksymättömiä laskuja ja avoimia tehtäviä. Mikäli avoimia tehtäviä ei löydy, projektit ja osaprojektit päätetään. Mikäli avoimia tapahtumia löytyy, työkalu antaa näistä listauksen ja ne tulee sulkea ennen kuin projektit ja osaprojektit päätetään.

• Valitse Projektit > Projektit > Projektihaku
  • Määrittele päätettävien projektien hakuehdot tai hae kaikki projektit
  • Aseta ruksit päätettävien projektien vasemmalla puolella olevaan valintalaatikkoon
  • Valitse hakutulosnäkymän vasemmasta yläkulmasta "Sulje projektit"

• Toiminto tarkistaa, onko projekteilla avoimia tapahtumia
    • Mikäli avoimia tapahtumia ei ole, saat siitä ilmoituksen ja voit päättää projektit valitsemalla "Päätä projektit"

• Mikäli avoimia tapahtumia löytyy, toiminto ilmoittaa kuinka monelta projektilta näitä löytyy. Saat tarkemman listauksen auki valitsemalla "Näytä"
  • Voit sulkea yksitellen nämä projektit, joissa avoimia tapahtumia on valitsemalla "Sulje projektit yksi kerrallaan"

Avoimien tehtävien sulkeminen

• Päätä resursoinnit valitsemalla "Merkitse päättyneeksi"
  • Hyväksy avoimet laskut valitsemalla "Merkitse hyväksytyiksi"
  • Sulje avoimet tehtävät valitsemalla "Sulje tehtävät"
  • Sulje projekti valitsemalla lopuksi "Merkitse päättyneeksi"

Projektin ohittaminen ilman sulkemista

Mikäli projektilla ei ole avoimia tapahtumia, projektit suljetaan ilman ohitusmahdollisuutta. Mikäli avoimia tapahtumia on, voidaan tällaiset projektit ohittaa sulkemisen yhteydessä:

• Valitsemalla "Ohita"

Suljetun projektin avaaminen

Mikäli halutaan avata tällainen projekti, joka on jo kertaalleen suljettu, onnistuu se projektin tiedoissa "Perustiedot" -välilehdellä:

• Valitsemalla "Status" -kenttään jokin aktiivinen status
  • Siirtämällä voimassaoloaikaa tulevaisuuteen "Päättyy" -kentässä