Sopimuslaskutuksen hakuun päästään valikosta Laskutus->Sopimuslaskutuksen haku. Haussa hakuehdot näytetään kahdella välilehdellä:

• Perustiedot: yhtiö, tuote, rajauskriteeri

• Asiakas ja projekti: mm. asiakas, projekti, osaprojekti, liiketoiminta-alue, asiakkaan luokka jne.

Kaikki hakuehdot ovat monivalintoja, eli hakuehdoissa voi valita yhden tai useamman vaihtoehdon. Huom! Haku suoritetaan aina automaattisesti käyttäjän tekemien valintojen mukaan.

Kirjoittamalla hakusanan voi hakea seuraavista sopimuslaskutteisen sopimuksen tiedoista:

• ID
  • Nimike
  • Tuote
  • Koodi

Haut on mahdollista tallentaa. Hakujen tallennuksesta on erillinen ohje täällä.

Hakutulos

Hakutuloksista on mahdollista määrittää itse mitä sopimuslaskutuksen tietoja hakuriveillä halutaan näyttää. Valittavat tiedot on jaettu eri kategorioihin. Valinnalla "Tallenna näytettävät tiedot" käyttäjä voi tallentaa omat oletuksena näytettävät hakutulokset omaan selaimeen. Valitsemalla "Palauta näytettävät tiedot" käyttäjä voi palauttaa järjestelmän oletusvalinnat.

Katso lisätietoja kappaleesta hakurivit ja viimeksi käytetyt kohteet.

Hakurivit ja viimeksi käytetyt kohteet

Sopimuslaskutuksen haussa näytetään oletuksena listalla kymmenen käyttäjän itse viimeksi käyttämää sopimusta. Hakutuloksen otsikkotasolta on mahdollista lajitella sopimuslaskutteiset sopimukset haluamaansa järjestykseen. Sopimukset näytetään oletuksena aakkosittain nimikkeen mukaan, mutta tiedot voi ryhmitellä myös:

• Tuotteen nimen mukaan aakkosittain (a-ö ja ö-a)
  • Osaprojektin nimen mukaan aakkosittain (a-ö ja ö-a)

Hakutuloksessa näytetään oletuksena sopimuslaskutuksen tietoja:

• ID
  • Nimike
  • Selite
  • Koodi
  • Tilaus pvm
  • Aloitus pvm
  • Lopetus pvm
  • Yhtiö
  • Tuote
  • Asiakkaan nimi
  • Projektin nimi
  • Liiketoiminta-alue
  • Sopimusjakso

Lisäksi voidaan valita näytettäväksi:

• Tarkenne
  • Asiakasvastaava
  • Asiakkaan toimiala
  • Projektipäällikkö
  • Osaprojektin nimi
  • Osaprojektipäällikkö
  • Osaprojektin laskutustyyppi
  • Määrä kpl
  • Hinta eur/kk
  • Yhteensä eur/jakso
  • Yhteensä
  • Yhteensä kum.

Sopimuksen myyntirivit saadaan näkyville "näytä lisätiedot" painikkeesta. Ne näytetään uusimmasta vanhimpaan. Rivien määrää on haussa rajoitettu ja jos halutaan katsoa kaikki luodut rivit voidaan siirtyä "näytä kaikki" linkistä itse sopimukselle tarkistelemaan myyntirivejä.

Haun tulokset voidaan exportata PDF:nä tai Exceliin.

Käyttöoikeudet

Sopimuslaskutuksen hakuun on käyttöoikeudet, jotka ovat samat kuin sopimuslakutuksen sopimuksen luonnissa.

• Asiakasvastaava: Näytetään ne sopimukset, joihin käyttäjällä on asiakasvastaavan oikeudet.
  • Kaikki yhtiöt: Näytetään kaikkien yhtiöiden sopimukset.
  • Käyttöoikeus: Oikeus päästä hakuun.
  • Oma yhtiö: Näytetään oman yhtiön sopimukset.
  • Pj: Näytetään ne sopimukset, joihin käyttäjällä on pj-oikeudet.