Saldon määrittäminen

ValueFrameen määritetään aina käyttäjän perustamisen yhteydessä työajan aloitussaldo. Tyypillisesti annetaan siis työsuhteen aloituspäivälle saldoksi 0h. Saldoa on mahdollista myös muuttaa, esimerkiksi mikäli saldotunnit on sovittu maksettavaksi palkan yhteydessä, tai Kiky-sopimuksen myötä joka kuukaudelle halutaan vähentää saldosta sovittu osuus (eli kasvattaa työaikaa). Saldokorjauksen voi tehdä joko syöttämällä kokonaan uuden aloitussaldon tai tekemällä saldokorjauksen.

Uuden saldon syöttäminen

Henkilön edellisen kuukauden saldon voi tarkistaa esimerkiksi Työaikaraportilta tai henkilön Tuntilomakkeelta. Henkilön saldo on esimerkiksi 28.2.2018 +5h 15min ja hänen kanssaan on sovittu, että saldo maksetaan erikseen seuraavan palkanmaksun yhteydessä. Tällöin voidaan syöttää suoraan 1.3.2018 alkaen henkilön uudeksi saldoksi 0h.

Henkilön tuntilomakkeella näytetään aina päivän aloitussaldo – työaika, eli ennen ensimmäisiä kirjauksia näytetään -7h 30min. Kun päivän kirjaukset on täytetty, näytetään kirjausten mukainen loppusaldo. Mikäli on kirjattu koko työaika, saldona näytetään päivän päätteeksi 0h.

Uuden saldon määrittäminen osa-aikaiselle työntekijälle arkipyhien jälkeen

Lue ohjeet osa-aikaisen työntekijän työajan määrittämiseen täältä.

Saldokorjaus

Henkilön edellisen kuukauden saldon voi tarkistaa esimerkiksi työaikaraportilta tai henkilön tuntilomakkeelta. Henkilön saldo on esimerkiksi 28.2.2018 +5h 15min ja hänen kanssaan on sovittu, että Kiky-sopimuksen myötä joka kuukausi saldoa vähennettään kaksi tuntia. Tällöin voidaan tehdä saldokorjaus jonka avulla saldoon voi lisätä tai poistaa haluttu määrä tunteja.

Kuvan esimerkissä 1.3.2018 alkaen saldosta vähennetään kaksi tuntia. Näin ollen järjestelmä laskee valitulle päivälle uuden aloitussaldon 5h 15min – 2h eli 3h 15min.

Henkilön tuntilomakkeella näytetään aina päivän aloitussaldo – työaika, eli ennen ensimmäisiä kirjauksia näytetään -4h 15 minuuttia. Kun päivän kirjaukset on täytetty, näytetään kirjausten mukainen loppusaldo. Mikäli on kirjattu koko työaika, saldona näytetään päivän päätteeksi +3h 15min.