Liittymän aktivointi

ValueFrame aktivoi liittymän yhteistyössä asiakkaan kanssa.

ValueFramessa tulee määrittää/huomioida seuraavat asiat:

• Yhtiön laskutustietoihin tulee antaa "Yrityksen tunniste kirjanpidossa". Huom!
    tunniste on aina kuusi merkkiä pitkä.

• Laskunumeron pituudeksi annetaan 8 merkkiä.

• Mikäli halutaan käyttää kustannuspaikkoja seurantakohteena, tulee kustannuspaikan tunnukseksi antaa Fivaldin kustannuspaikka (Ylläpito > Henkilöstö > Kustannuspaikat)

• ALV-tunnukset tulee määritellä Fivaldin mukaisiksi valinnalla Ylläpito > Laskutus > ALV-prosentit

• Mikäli projektitieto halutaan välittää liittymässä, tulee tämä määrittää ValueFramen asiantuntijan kanssa liittymän käyttöönoton yhteydessä.

• Välisummarivit toimivat joidenkin reskontraliittymien kanssa. Varmistathan liittymän ja välisummarivien yhteensopivuuden ValueFramen tuesta.

Huom! Mikäli projektitiedot halutaan välittää liittymässä, tulee projektit lisätä käsin Fivaldiin.

Asiakasnumeroinnin toteutus ValueFramessa

Mikäli liittymässä tuodaan asiakasnumero jota Fivaldista ei löydy, perustaa Fivaldi tästä uuden asiakkaan.

Huom! Fivaldi ei automaattisesti päivitä muuttuneita asiakastietoja.

Laskujen lähetys

Laskut siirretään Fivaldiin ValueFramen Laskuluettelon kautta. Laskuluettelon voi ajaa
halutulta aikaväliltä valikon kohdasta Laskutus > Laskuluettelo. Mikäli
ValueFramessa on useampia yhtiöitä, raportti tulee ajaa yhtiö kerrallaan.

Raportti on suositeltavaa suorittaa rastittamalla valinnat:

• Jätä aloituspäivä huomioimatta
  • Vain reskontraan siirtämättömät

Näin mukaan tulevat kaikki ne laskut, joita ei ole aiemmin siirretty Fivaldiin. Suorita
raportti klikkaamalla painiketta "Tee raportti".

Laskut voidaan siirtää ValueFramesta Fivaldiin klikkaamalla sivun alaosasta painiketta "Tee siirtotiedosto" Fivaldi myyntireskontra -otsikon alta. Muodostunut siirtotiedosto voidaan tämän jälkeen tuoda Fivaldiin manuaalisesti.

Huom! Muodostunut siirtotiedosto tallentuu yleensä selaimen lataukset-kansioon.

Laskujen uudelleensiirto

Mikäli lasku halutaan siirtää esim. laskuvirheen vuoksi uudelleen Fivaldiin, tulee
laskulta poistaa siirtomerkintä. Valitse laskun toimintovalikosta "Pura laskun
lukituksia". Ruksi tämän jälkeen "Poista reskontrasiirtomerkintä" ja klikkaa "Tallenna".

Mikäli laskua halutaan muokata esimerkiksi virheellisten tietojen vuoksi, tulee siltä purkaa kaikki lukitukset. Valitse laskun toimintovalikosta "Pura laskun lukituksia". Valitse tämän jälkeen kaikki kolme vaihtoehtoa:

• Poista reskontrasiirtomerkintä
  • Poista laskutussiirtomerkintä
  • Poista verkkolasku
  • Klikkaa tämän jälkeen "Tallenna".

Voit muokata tämän jälkeen laskua valitsemalla laskun toimintovalikosta "Muokkaa laskua".

Kun laskulta on purettu lukitukset ja sille on tehty tarvittavat muokkaukset, voidaan se siirtää normaaliin tapaan uudelleen Fivaldiin.