Ajanoton käynnistäminen

Ajanotolla voidaan kellottaa työtä ja näistä kellotuksista voidaan tehdä tuntikirjauksia. Ajanoton saa käynnistettyä klikkaamalla oikeasta yläreunasta kello-kuvaketta. Samalla avautuu valintadialogi, jossa voidaan määrittää kellotettavalle työlle osaprojekti, tehtävä ja selite. Valinnat eivät ole pakollisia eli ne voidaan jättää myös tyhjäksi. Valintadialogin saa suljettua kun klikkaa hiiren vasenta näppäintä valintadialogin ulkopuolella.

Kun ajanotto on käynnissä kellon kuva näkyy punaisena ja pyörivänä ValueFramen yläreunassa.

Ajanoton lopettaminen ja tuntikirjaus

Ajanotto voidaan lopettaa ajanottonäkymässä valitsemalla "lopeta ajanotto"

Lopetuksen jälkeen voidaan tehdä ajanotosta suoraan tuntikirjaus tai aloittaa uusi ajanotto. Mikäli halutaan kirjata tunnit heti, valitaan "Lisää tuntikirjaus", jolloin päästään tuntikirjaussivulle lisäämään ajanotto tuntikirjaukseksi. Ajanoton valintadialogiin kirjatut tiedot siirtyvät suoraan tuntilapulle, jossa niitä voi vielä halutessaan muokata. Kirjaus voidaan myös jättää tekemättä ja aloittaa suoraan uusi ajanotto valitsemalla "Aloita ajanotto". Kirjaamattomat kellotukset tallentuvat automaattisesti ja niistä voi myöhemmin tehdä tuntikirjaukset.

Kirjaamattomiin kellotuksiin pääsee valitsemalla ajanottonäkymässä "Kirjaamattomat ajanotot". Nähtäville tulee kaikki kirjaamattomat kellotukset ja niitä voidaan tässä näkymässä poistaa tai kirjata tunneiksi. Poistaminen tapahtuu punaisesta roskakori -kuvakkeesta ja tuntikirjaus kellon kuvasta. Kellotuksissa on aina näkyvillä kellotusaika sekä alku- ja loppuaika. Osaprojekti, tehtävä ja selite ovat näkyvillä mikäli ne on kirjattu ajanoton yhteydessä. Tehtävä on mahdollista merkitä tehdyksi "Kuittaa tehtävä tehdyksi" -kuvakkeesta.

Muistutukset

Ajanottoon voi asettaa itselleen muistutuksen eli järjestelmä muistuttaa kellon käymisestä tietyn ajan kuluttua. Muistutuksen voi asettaa päälle asetuksista klikkaamalla ajanottonäkymässä rataskuvaketta.

Muistuksen aikavälin voi asettaa itse ja muistuksen voi täpätä helposti päälle tai pois "Muistuta minua" -valintaruudusta. Nuolella pääsee takaisin edelliseen näkymään ajanottonäkymässä.

Muistutus ilmestyy määritellyn ajan jälkeen pop-up-ikkunana näytöllesi.