Luokittelu

Luokittelulajien luonti tapahtuu valitsemalla Myynti > Luokittelulajit.

Huom! Ensin kannattaa luoda luokittelulajit, joihin varsinaiset luokat kytketään.

Luokittelulajit

• Luokittelulajien tavoitteena on selkeyttää luokkien käyttötarkoitusta sekä helpottaa luokkien hakua sekä asiakkaan/kontaktin luokkalistoja.
  • Luokittelulajien avulla luokat voidaan ryhmitellä loogisiksi kokonaisuuksiksi, jolloin niiden hallinta on tehokasta ja helppoa.
  • Luokittelulajit luodaan hierarkiseen rakenteeseen. Päätaso voi kertoa minkä tyyppinen luokitus on kyseessä, esimerkiksi:

• Asiakastyypin mukaan (A-Asiakkaat, B-asiakkaat jne.)
    • Myynnilliset luokat (soittolistat, sähköpostilistat jne.)
    • Markkinoinnin luokat (kampanjat, tiedotteet jne.)

• Ensimmäisessä tasossa on kaksi numeroa, toisessa 4, kolmannessa 6 jne. Numerointi liittää tasot yhteen: 10 - 1010 - 101001 jne.

Luokat

Luokkien ylläpito löytyy valitsemalla Myynti > Luokat.

• ValueFramen luokkiin voidaan kytkeä asiakkaita ja/tai niiden kontakteja
  • Luokkia voidaan hyödyntää:

• Kampanjoissa, esimerkiksi suuntaamalla postitus tietylle luokalle.
    • Myynnissä, esimerkiksi luomalla soittolistoja luokkien avulla.
    • Asiakkaiden vapaamuotoiseen ryhmittelyyn, esimerkiksi tiedottamiseen.

Uusi luokka

Luokkien ylläpito löytyy valitsemalla Myynti > Luokat ja listauksen oikeasta yläreunasta "Uusi luokka"

• Muista valita luokan vastuuhenkilö ja oikea luokittelulaji.
  • Osaprojekti-valinta liittää Soittolista-toiminnossa kalenteritapahtuman valitulle osaprojektille. Osaprojektia ei tarvitse normaaleissa luokitteluissa valita.

Luokan muokkaus

Olemassa olevia luokkia pääsee muokkaamaan valitsemalla Myynti - Luokat ja klikkaamalla halutun luokan nimeä. Muokkausnäkymässä on mahdollista:

• Muokata luokan perustietoja: nimi, kuvaus, vastuuhenkilö, status jne.
  • Poistaa kerralla useita liitettyjä asiakkaita ja kontakteja luokasta
  • Viedä asiakas- ja kontaktitiedot Exceliin