Laskunumerosarjat


Laskunumerosarjat lisätään valinnalla Ylläpito > Laskutus > Laskunumerosarjojen ylläpito.


ValueFramessa voidaan luoda yksi tai useampi laskunumerosarja. Jos samassa kannassa on useampi juridinen yhtiö, tulee kullekin luoda oma laskunumerosarja, koska Alv-lainsäädäntö edellyttää yhtiökohtaista juoksevaa numerosarjaa.


  • Sarjan tunnuksella ja nimellä voidaan erotella eri yhtiöiden numerosarjat selkeästi.
  • Mikäli järjestelmässä on useampi yhtiö, tulee laskunumerosarjalle valita oikea yhtiö.
  • Esilaskut voidaan tehdä omalle esilaskunumerosarjalle. Mikäli esilaskut ovat käytössä, tyypillisesti projektipäälliköt luovat laskut itse ja laskun hyväksyjä vaihtaa laskut viralliselle laskunumerosarjalle (laskun hyväksyntä).
  • Vanhat laskunumerosarjat on mahdollista passivoida.Jos laskujen numerointi muuttuu esimerkiksi vuoden vaihtuessa, voidaan samalle numerosarjalle luoda uusi rivi uudella voimassaolon aloituspäivällä. ValueFrame hakee aina automaattisesti voimassa olevan laskunumerosarjan rivin mukaisen seuraavan vapaan numeron. Laskunumerosarjoille voidaan määrittää kiinteä etuliite sekä ensimmäinen numero. Viimeisin käytetty numero päivitetään automaattisesti luotujen laskujen perusteella. Huom! Jos järjestelmässä on useampi eri laskunumerosarja esim. esilaskuja varten, kannattaa numeroinnissa huomioida ettei laskujen numeroinnissa pääse syntymään päällekkäisyyksia. ValueFrame estää laskun teon mikäli laskunumero on jo käytössä.


Esilaskut


Esilaskut ovat ValueFramessa erikseen aktivoitava ominaisuus. Pääkäyttäjät voivat pyytää esilaskujen aktivointia ValueFramen tuelta.  

Esilaskunumerosarja aktivoidaan samaan tapaan kuin muutkin laskunumerosarjat, mutta niiden kohdalla tulee muistaa laittaa täppä kohtaan Esilaskusarja.

Huom! Sarjan rivit -kohdassa tulee kiinnittää huomiota siihen, ettei laskujen numeroinnissa pääse syntymään päällekkäisyyksia. ValueFrame estää laskun teon mikäli laskunumero on jo käytössä. Esilaskut voi helposti erottaa muista laskuista myös etuliitteen avulla.

Esilaskunumerosarja voidaan passivoida, ja siihen voidaan lisätä uusia rivejä samaan tapaan kuin muidenkin laskunumerosarjojen kanssa. 

Esilaskun tekeminen itsessään ei eroa normaalin laskun tekemisestä. Esilaskua tehdessä käytetään esilaskunumerosarjaa ja kun se halutaan muokata varsinaiseksi laskuksi, valitaan laskuluettelossa laskun toimintovalikosta "Muokkaa laskua", jonka jälkeen laskulle vaihdetaan haluttu laskun numerosarja. Kun muutos on tallennettu, muuttuu esilasku varsinaiseksi laskuksi.

Mikäli esilaskusta ei haluta muodostaa varsinaista laskua, esim. siinä huomataan virheitä, voi esilaskun poistaa kokonaan valitsemalla laskuluettelossa laskun toimintovalikosta "Poista lasku". Tämä palauttaa laskulla olevat tapahtumat takaisin laskutettaviksi, jotta uusi lasku voidaan tehdä.


Yhtiön laskunumero


Kohdassa Ylläpito > Yleiset asetukset > Yhtiöt voidaan määrittää laskunumerolle vakiopituus ja esimerkiksi etuliitteen ja juoksevan numero-osan välin täyttö etunollilla. Tämä tarve liittyy eräiden laskutus- ja reskontrajärjestelmien vakiolaskun pituuksiin.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.