Tarjouksia voi luokitella kuten asiakkaita ja kontakteja. Tarjousten luokkia varten on mahdollista lisätä oma luokittelulaji ja luokittelua voi hyödyntää mm. tarjousseurannassa.

Tarjouksen liittäminen luokkaan

Tarjous liitetään haluttuun luokkaan tarjouksen perustiedot -näkymästä klikkaamalla Liitä luokkaan -kuvaketta. Tämän jälkeen käyttäjä valitsee näkymästä luokan johon tarjous halutaan liittää. Luokkia voi myös hakea vapaasanahaulla. Tarjous on mahdollista liittää useaan eri luokkaan yhdellä kertaa. Kun luokka on valittu, valitaan Tallenna.

Mikäli tarjoukselle on lisätty luokkia, näytetään otsikkopalkissa Liitetyt luokat -kuvake. Tätä klikkaamalla saadaan auki listaus kaikista tarjoukselle liitetyistä luokista.

Luokan poistaminen tarjoukselta

Mikäli luokka halutaan poistaa tarjoukselta, tehdään se luokan muokkausnäkymässä.

Luokittelun näyttäminen tarjousseurannassa

Tarjouksia on mahdollista hakea liitettyjen luokkien mukaan. Tarjoushaun Luokitukset -välilehdeltä on mahdollista rajata hakuehtoa valittujen luokkien mukaan.

Hakutulos -välilehdellä on myös mahdollista valita liitetyt luokat mukaan hakutulokseen. Mikäli luokat on valittu mukaan, näytetään liitettyjen luokkien kappalemäärä. Riviä klikkaamalla saa hakutulokseen avattua luokkaliitosten rivit:

• Aktiiviset luokat näytetään vihrellä statuksella

• Passiiviset luokat punaisella statuksella

• Luokan nimeä klikkaamalla pääsee luokan muokkausnäkymään

Käyttöoikeudet

Tarjousten luokitteluja varten käyttäjällä tulee olla oikeus: Tarjouskäsittely - Tarjouksen luokitukset. Huom! Tarjousseurannan hakutuloksissa luokat näytetään aina eikä tämä vaadi erillistä käyttöoikeutta.