Tietovarasto-palvelu

ValueFrame Tietovarasto -palvelu tarjoaa rajoittamattoman pääsyn ValueFrameen tallennettuun dataan. Tietoja voidaan hyödyntää suoraan alla olevista tietokantatauluista tai näkymien kautta. Tyypilliset käyttötarkoitukset tietovarastopalvelulle ovat:

• Tietojen hyödyntäminen ulkopuolisessa raportointivälineessä

• Ad hoc raporttien laatiminen Excelillä

• Tietojen hyödyntäminen integraatioissa

• Datan laadun valvonta

Pääsy tietovarastoon tapahtuu salatulla ODBC-yhteydellä ja yhteydet sallittaan ainoastaan asiakkaan kanssa sovituista IP-numeroista.

ODBC-yhteyden määrittäminen

ValueFrame Tietovarasto -palveluun otetaan yhteyttä käyttäjien työasemilta käyttäen salattua ODBC-yhteyttä. Yhteyden muodostamisen jälkeen tietovarastosta haettua dataa voidaan käsitellä millä tahansa ODBC-datalähteitä hallitsevalla ohjelmalla, esim. Microsoft Excelillä tai Accessilla. Yhteyden muodostamista varten käyttäjällä tulee olla:

• Työasemalle asennettu MySQL ODBC-ajuri (uusin versio)

• Huom! Varmista ajurin bittisyys käytettävän ODBC-datalähdettä käyttävän ohjelman bittisyyden mukaan! Eli mikäli käytät esim. Exceliä 32bit-versiona, lataa myös ODBC-ajurista 32bit-versio

• Tietokantapalvelimen asetukset (yhteysosoite, käyttäjätunnus, salasana)

• Yhteyden sertifikaatti

ODBC-yhteyden määrittäminen työasemalle

1. Avaa käynnistä-valikko (Start Menu)

2. Valitse ohjauspaneeli (Control Panel).

3. Valitse Ylläpito työkalut (Administrative Tools)

4. Valitse ODBC Data Sources. Huom! Mikäli koneeltasi löytyy useampi ODBC-vaihtoehto, valitse oikea bittisyys yhteydelle käytettävän ohjelman bittisyyden mukaan

5. Luo uusi yhteys "Lisää.." -painikkeella

6. Valitse listalta MySQL ODBC X.X Unicode Driver. Esimerkkikuvassa versio 8.0.

• Data Source Name: Syötä yhteyden vapaavalintainen nimi

• Description: Anna yhteydelle vapaavalintainen kuvaus

• TCP/IP Server: dw-prod.valueframe.com (valintavaihtoehtona on myös Named Pipe, mutta tässä tulee käyttää TCP/IP Server)

• Port: Syötä asiakaskohtainen portti

• User: Syötä tietovaraston yhteyttä varten muodostettu käyttäjätunnus

• Password: Syötä käyttäjälle luotu salasana

• Avaa Details-valikko > SSL-välilehti
    • Syötä SSL CA File-kohtaan sertifikaatin sijainti työasemalta (.pem-tiedosto)

Testaa yhteyden toimivuus "Test" -painikkeella. Mikäli testi menee läpi ja voit "Database" -kohdasta valita testin jälkeen käytettävän tietokantakohteen, on yhteys onnistunut ja käytettävissä.