Automaattinen laskutuslisä


Toiminto on tarkoitettu automaattisen laskutuslisän luomiseen erillisenä laskurivinä esimerkiksi laskujen lähetystavan tai asiakkaan perusteella. Toiminnolla voidaan myös luoda asiakaskohtaisia alennusrivejä.


Toiminto on lähtökohtaisesti käytettävissä ilman erillistä kytkemistä. Jos laskutuslisän käyttö halutaan määrittää asiakaskohtaisesti, ValueFramen asiantuntija määrittää asiakakohtaisen määrityksen käyttöön käyttöönottajan asetuksissa kohdassa "Laskutus".


Jos yrityksessä on käytössä kustannuspaikat, ValueFramen asiantuntija määrittää samassa kohdassa myös kohdistuuko laskutuslisä kustannuspaikalle:


  • Tuoterekisterissä laskutuslisä -tuotteelle määritetyn valinnnan perusteella
  • Laskutettavan projektin projektipäällikön kustannuspaikan perusteella.


Jos kustannuspaikkoja ei käytetä ValueFramessa, ei kustannuspaikkamäärityksellä ole merkitystä.


 Tuoterekisteri


Tuoterekisteriin perustetaan sopiva tuote laskutuslisää varten:Jos toimintoa halutaan käyttää asiakaskohtaisten euromääräisten alennusrivien luomiseen, hinta kannattaa antaa negatiivisena.


 Yhtiön tiedot


ValueFramessa voidaan määrittää (laskuttava) yhtiökohtaisesti, millä logiikalla laskutuslisä luodaan laskulle. Määritys tehdään kohdassa Ylläpito > Yleiset asetukset > Yhtiöt välilehdellä Laskutus.


Valinnassa "Automaattinen laskutuslisä" voidaan valita tuoterekisteristä tuote, joka tulee laskulle automaattiseksi laskutuslisäksi. Tuote hinnoitellaan laskulla normaalisti eli ensisijaisesti käytetään hinnastossa tuotteelle annettua hintaa ja toissijaisesti tuoterekisterin hintaa. Näin laskutuslisän suuruus voidaan määrittää asiakas- tai projektikohtaisesti.


Jos ValueFrame-kannassa on käytössä laskun lähetystavat, voidaan kohdassa "Laskutuslisän muodostuminen", valita millä perusteella laskutuslisä luodaan laskulle:


  • Oletuksena tässäkin on se, että laskutuslisän peruste määritetään asiakastiedoissa
  • Vaihtoehtoisesti voidaan valita laskun lähetystapa, joka generoi laskutuslisän, esimerkiksi paperilasku. Tätä mallia voi soveltaa siinä tapauksessa, että laskun lähetystavat ovat jo käytössä laskutusliittymän myötä. Asiakkaan laskutustiedot -välilehti


"Asiakkaan laskutustiedot" -välilehdellä voidaan klikata "Laskutuslisä automaattisesti laskulle". Tämä määritys ei ole tarpeen, jos laskuttavan yhtiön tiedoissa on määritetty että laskutuslisä luodaan laskun lähetystavan perusteella. Laskun teko


Jos asiakkaan tai lähetystavan perusteella laskulle generoituu laskutuslisä, laskutuslisätuote luodaan viimeiseksi laskuriviksi.


  • Kptili, koodi, nimike, alv, yksikkö haetaan suoraan laskutuslisätuotteen tiedoista.
  • Määrä = 1
  • Hinta = hinnaston mukainen hinta


Käyttäjä voi näkymässä käsitellä laskutuslisään liittyvää riviä aivan kuten mitä tahansa normaalia laskuriviäkin. Laskutuslisä kohdistuu ValueFramessa laskun ensimmäisen rivin mukaiselle osaprojektille. Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.