Miten voin seurata laskun lähetystä Maventaan?

Laskut siirretään ValueFramesta Maventaan 10 minuutin välein. Laskun tilan voi tarkistaa ValueFramen laskuluettelosta, josta näkee esim. odottaako lasku siirtoa Maventaan, onko lasku lähetetty Maventaan tai onko lasku jäänyt virheeseen. Lisätietoa laskun tiloista löytyy Verkkolaskujen lähettäminen Maventaan -kappaleesta.

Miksi verkkolaskun teko ei onnistu?

Joskus laskujen lähetysvaiheessa voi tulla virheilmoitus "Verkkolaskun teko onnistu. Käsiteltyjä laskuja: 0 Kpl" ja tämän alla kerrotaan yksityiskohtaisesti XML-virheilmoituksen sisältö. Yleisimmät Maventa-verkkolaskujen virheilmoitukset ja niiden selitykset löytyvät Maventa virheilmoitukset -kappaleesta.

Miten Maventa otetaan käyttöön?

Maventa-verkkolaskupalvelun rekisteröinti tehdään ValueFramessa valikosta Ylläpito > Laskutus > Verkkolaskupalvelun aktivointi. Ennen rekisteröintiä tulee tarkistaa, että tilikaudet on luotu, yhtiön tiedot täytetty ja sähköpostiosoite on syötetty omiin tietoihisi. Tarkempi ohjeistus Maventan käyttöönotosta löytyy täältä.

Mistä saan tunnukset Maventaan?

Maventa-palveluun kirjaudutaan tästä, käyttäjätunnus on Maventa-palvelun rekisteröinnin tehneen pääkäyttäjän sähköpostiosoite. Mikäli olet unohtanut salasanan, sen saa klikkaamalla tekstiä "Unohditko salasanasi?" ja täyttämällä kenttään Maventa-palvelun pääkäyttäjän sähköpostiosoitteen. Uusi salasana toimitetaan sähköpostiviestinä.

Miten pakotan laskun lähetyksen sähköpostitse tai postitse?

Jos halutaan, että asiakkaalle lähetetään lasku aina sähköpostilla, täytetään asiakkuuden/projektin tiedoista laskutuksen sähköpostiosoite ja valitaan asiakkaalle laskun lähetystavaksi "Sähköposti Maventa".

Jos puolestaan halutaan lähettää asiakkaalle lasku aina paperisena, tulee verkkolaskuosoitteeksi kirjoittaa isoilla kirjaimilla PRINT.

Voiko laskun lähettää useampaan sähköpostiosoitteeseen?

Ei voi. Mikäli haluat lähettää laskun useampaan sähköpostiosoitteeseen, tulee lasku lähettää jokaiseen sähköpostiosoitteeseen erikseen.