Miten kiinteähintainen ja tuntilaskutteinen osaprojekti eroavat?


Osaprojektille määritetään laskutustyyppi, joka voi olla:

  • Kiinteähintainen
  • Tuntilaskutus


Kiinteähintaiselle osaprojektille tehtyjä tunteja ei tulkita laskutettaviksi tapahtumiksi, kun taas tuntilaskutteisella osaprojektilla tehdyt tunnit nousevat laskutettaviksi tapahtumiksi.


Sekä tuntilaskutteisella että kiinteähintaiselle osaprojektille voidaan samalla tavoin lisätä kiinteähintaisia myyntejä, eli maksueriä.


Miten projekti ja osaprojekti eroavat?


Projekti on osaprojektien ylätaso, joka yhdistää osaprojektit yhdeksi seurattavaksi ja hallinnoitavaksi kokonaisuudeksi. Osaprojekti on myös laskutettava kokonaisuus, eli jokaisen osaprojektin voi halutessaan laskuttaa erikseen. Jokaisella projektilla on oltava vähintään yksi osaprojekti.


Osaprojektille tehdään tuntikirjaukset, ostot, resursoinnit ja myynnit.


Miten lisään osaprojektille alihankitakulun?

Alihankintakulu lisätään osaprojektin tiedoissa "Ostot" -välilehdellä valitsemalla "Lisää uusi osto". Alihankintakulu merkitään kohdentumaan työhön, jolloin se näkyy katelaskennassa alihankintana. Ostosta voidaan haluttaessa tehdä samalla myyntirivi ja hinnoitella se. Ohje oston lisäämiseen osaprojektille löytyy täältä.


Miten merkitään arvonlisäveroton projekti?


Arvonlisäverottomana laskutettavalle projektille merkitään projektin tiedoissa "Laskutustiedot" -välilehdellä asettamalla ruksi kohtaan "Arvonlisäveroton projekti". Tällöin projektia laskutettaessa laskurivit muodostetaan ALV 0%.


Miten päätän projektin?


Projektin voi merkitä päättyneeksi projektin "Koontinäkymä" - tai "Perustiedot" -välilehdeltä.


Ennen projektin päättämistä projektipäällikön tulee varmistaa, että kaikki projektin kirjaukset on lisätty järjestelmään. Kun projekti merkitään päättyneeksi, päivitetään samalla myös kaikki sen osaprojektit päätetyiksi. Kun osaprojektit on päätetty, uusia kirjauksia ei voi enää tehdä.


Mikäli projektilla on osaprojekteja joilla on avoimia tapahtumia, järjestelmä näyttää näistä listan ja tapahtumat tulee sulkea ensin. Lisätietoja projektin sulkemisesta löytyy täältä.

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.