Yleinen haku

ValueFramen yläosassa oleva "Yleinen haku" -kenttä hakee ValueFramen tietokannasta hakuosumia huomioiden käyttäjän käyttöoikeudet. Hakuosumia etsitään annetulla hakusanalla oletuksena seuraavista ValueFramen tiedoista:

• Asiakas: ID, nimi, osasto, lyhenne, osoitetiedot ja lisätiedot

• Kontakti: ID, nimi, sähköpostiosoite

• Tarjous: ID, tarjousnumero, nimi, kuvaus

• Projekti: ID, projektinumero, nimi, sisältö, asiakkaan nimi, asiakkaan lyhenne, asiakkaan laskuviite

• Osaprojekti: ID, työn kuvaus, nimi

• Tehtävä: ID, otsikko, kuvaus

Hakutulokset jaetaan kahteen osioon. Ensimmäisenä näytetään parhaat osumat, johon haetaan ensisijaisesti hakutulokset käyttäjän omasta Viimeksi käytetyt -listasta. Mikäli viimeksi käytetyt -listalta ei löydy hakutulosta annetulla hakusanalla, haetaan yleisesti tulokset, jotka löytyvät suoraan käyttäjän antamalla hakusanalla. Esimerkiksi alla olevassa kuvassa annettu hakusana "defen" on mukana projektin tai asiakkaan nimessä. Tämän jälkeen listataan objektit, jotka löytyvät liitostietojen kautta. Kuvan esimerkissä Asiakas Antti löytyy hakusanalla löytyvän asiakkaan tiedoista.

Mikäli löytyneitä hakutuloksia on enemmän kuin kolme, näytetään lopussa "Näytä kaikki" -valinta. Tämä ohjaa käyttäjän valitun objektin hakunäkymään.

Oletuksena haetaan aina vain aktiivisista tiedoista. Kuitenkin jos hakusanalla löytyy esimerkiksi täsmälleen saman niminen asiakas, haetaan tieto silloin myös passiivisista.

Mikäli tarjouksen, projektin tai osaprojektin nimi on pitkä, katkaistaan nimen keskiosa ja näytetään vain nimen alku- ja loppuosa. Hakutulokset näytetään statusten mukaisilla väreillä, jotka voidaan määrittää Ylläpito-valikosta, kuten:

• Ylläpito > Asiakkaat ja kontaktit > Asiakkaiden statukset (lisätietoja)

• Ylläpito > Asiakkaat ja kontaktit > Projektien statukset (lisätietoja)

• Ylläpito > Asiakkaat ja kontaktit > Osaprojektien statukset (lisätietoja)

Kun hiiri viedään hakuosuman päälle, aukeaa tooltip, jossa näkyy tarkemmat tiedot kuten esimerkiksi kontaktin puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Hae kaikki

Mikäli hakutuloksiin ei tullut etsittävää tietoa, käyttäjä voi avata laajemman haun valitsemalla "Hae kaikki" tai klikkaamalla "Enter" -painiketta. Tällöin annetulla hakusanalla suoritetaan haku laajemmin seuraavista tiedoista ja tulokset listataan allekkain väliotsikoiden alle:

• Henkilö (mm. ID, Käyttäjän nimi)
  • Asiakas (mm. ID, Asiakkaan nimi, Y-tunnus, vapaamuotoiset lisätiedot, …)
  • Kontakti (mm. ID, Nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, lisätiedot, …)
  • Kalenteritapahtuma (mm. ID, Otsikko, Kuvaus, …)
  • Tarjous (mm. ID, nimi, tarjousnumero, …)
  • Projekti (mm. ID, Projektinumero, nimi, …)
  • Osaprojekti (mm. ID, projektinumero, nimi, …)
  • Laskut (mm. Laskun nro, laskun nimi, laskun lisätekstikenttä)
  • Muistio (mm. Otsikko, kuvaus, …)
  • Tehtävä (mm. Otsikko, kuvaus, huomiot, kommentit)

Haku ei etsi hakuosumia tuntikirjauksista.

Käyttöoikeudet

Yleinen haku ei itsessään sisällä omia käyttöoikeuksia, vaan tiedot listataan ValueFramen objektien taakse määriteltyjen käyttöoikeuksien mukaan. Mikäli käyttäjällä on oikeus kaikkiin projekteihin ja osaprojekteihin, näytetään hakutuloksessa myös kaikki hakuosumat projekteilta ja osaprojekteilta. Vastaavasti henkilöillä joilla on pääsy vain omiin projekteihin, näkevät hakutuloksissa vain omiin projekteihin liittyviä hakuosumia.