Uuden työpöydän lisääminen

Uuden työpöydän voi lisätä seuraavasti:

1. Siirrytään ValueFramen etusivulle
  2. Painetaan vasemman reunan kuvakkeista alimmaisena näkyvää plus-painiketta
  3. Annetaan työpöydälle "Asetukset"-välilehdellä haluttu nimi ja valitaan vasemman reunan valikossa näytettävä kuvake
  4. Valitaan "Widgetit"-välilehdeltä työpöydälle halutut widgetit
  5. Tallennetaan työpöytä painamalla ikkunan alalaidasta "Tallenna"-painiketta

Lisätietoa uuden työpöydän muokkaamisesta löytyy tämän ohjeen viimeisestä kappaleesta.

Widgetien maksimimäärää per työpöytä ei ole rajoitettu ja saman widgetin voi lisätä yhdelle työpöydälle monta kertaa. Tämä mahdollistaa esimerkiksi kannattavuusanalyysi-widgetin monipuolisen käytön eri dimensioiden raportoimiseksi yhdellä näkymällä. On kuitenkin järkevää pitää widgetien määrä kohtuullisena per työpöytä, jotta vältetään selaimen mahdollinen hidastuminen ja järjestelmän toiminnan keskeytyminen.

Lukitun työpöydän lisääminen

Pääkäyttäjät voivat lisätä yleisiä lukittuja työpöytiä. Lukittu työpöytä näkyy joko kaikille järjestelmän käyttäjille tai valituille käyttäjäryhmille. Muilla käyttäjillä kuin pääkäyttäjillä on ainoastaan lukuoikeus lukittuihin työpöytiin eikä niistä voi esimerkiksi poistaa widgettejä eikä muuttaa widgetien asetuksia tai järjestystä.

Lukitun työpöydän saa lisättyä pääkäyttäjän oikeuksilla valitsemalla työpöydän "Asetukset"-välilehdeltä "Lukittu"-asetuksen päälle. Tällöin käyttäjälle tulee valittavaksi alasvetovalikkoon mille käyttäjäryhmille työpöytä halutaan näkyviin. Jos valinnan jättää tekemättä, näkyy työpöytä kaikille järjestelmän käyttäjille. Käyttäjäryhmiä voi valita listalta useampia kerralla.

Lukittujen työpöytien kuvake on etusivun vasemmassa laidassa, esimerkkikuvassa väriltään sininen, ja kuvakkeen vieressä on lukon kuva.

Työpöydän muokkaaminen

Olemassaolevaa työpöytää päästään muokkaamaan viemällä hiiren osoitin työpöydän kuvakkeen päälle etusivun vasemmassa laidassa ja klikkaamalla työpöydän nimen perässä olevaa rattaiden kuvaa. Työpöydän nimeä, kuvaketta ja lukitusasetuksia päästään muokkaamaan "Asetukset"-välilehdellä ja widgetejä voidaan lisätä työpöydälle "Widgetit"-välilehdellä, jolla "Lisää widget" -painikkeessa näytetään lukumäärä kuinka monta kertaa widget on jo lisätty valitulle työpöydälle.

Työpöydältä voidaan poistaa widgetejä klikkaamalla widgetin oikeassa yläkulmassa olevaa rastia ja widgetejä voidaan siirtää tarttumalla widgetin otsikkopalkista kiinni ja raahaamalla se haluttuun kohtaan. Hiiren osoitin muuttuu widgetin otsikkopalkin kohdalla ristiksi osoittamaan, että raahaus on mahdollista. Widgetien järjestykseen ja asetuksiin tehdyt muutokset tallentuvat ilman erillistä tallentamista ja lukittujen työpöytien widgetien muutokset näkyvät kaikille työpöydän käyttäjille.

Yksittäisen widgetin sisältöä koskevia asetuksia pääsee muokkaamaan klikkaamalla kunkin widgetin ylälaidan oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta. Kunkin widgetin yksityiskohtaisemmat käyttöohjeet ja asetusten selitykset löydät widgetkohtaisilta sivuilta avaamalla ohjesivuston vasemman laidan valikosta "Etusivu"-otsikon alta "Widgetit"-kategorian.