Tuoterekisteri

Tuoterekisteri löytyy valikosta Hinnasto > Tuoterekisterin ylläpito.

Tuoterekisterin avulla hinnoitellaan myytävät tuotteet ja palvelut (esim. konsulttipäivä, laskutuslisä, ohjelmistolisenssi, kuvankäsittelymaksu jne.).

Tuoterekisterin luominen

Tuoterekisteri luodaan valitsemalla Hinnasto > Tuoterekisterin ylläpito

Lisää uusi tuoterivi klikkaamalla oikeassa ylänurkassa olevaa plus -kuvaketta (+).

Tuotteelle syötetään perustiedot ja tarvittaessa lisätiedot.

• Tuotekoodia voidaan hyödyntää integraatiossa toiseen laskutusjärjestelmään.
  • Hinnaksi voi halutessaan laittaa ohjehinnan.
  • Tuote voi kohdistua joko materiaaliin tai työhön, yksikkönä voi olla kpl, H tai pv, esimerkiksi konsultointipäivä.
  • Laskutusperustetta hyödynnetään tarjouskannan seurannassa.

Tuoterekisterin muokkaus

Tuotteita voidaan voidaan muokata suoraan rivillä tai painamalla kynän kuvaketta rivin oikeassa reunassa. Suoraan rivillä voidaan muokata seuraavia tietoja:

• koodi
  • tuotteen nimi
  • myyntihinta
  • ostohinta

Muokkaus tapahtuu klikkaamalla jotain yllä luetelluista tiedoista, jonka jälkeen pääsee inline-editoimaan tietoja.

Mikäli halutaan muuttaa muita tietoja, voidaan klikata kynän kuvaketta rivin oikeassa reunassa.

Tämän jälkeen avautuu kaikki tuotteen tiedot, joita voidaan muokata.

Tuotteen passivointi

Käytössä olleita tuotteita/tuotekoodeja ei voi poistaa tuoterekisteristä, vaan tarvittaessa tulee passivoida poistuneet tuotteet/tuotekoodit. Tuote passivoidaan muokkaamalla sen tietoja ja asettamalla ruksi kohtaan "Passiivinen".

Hinnastokohtainen tuoterekisteri

Mikäli tuotteelle halutaan määrittää tuoterekisterin hinnasta poikkeava hinta, onnistuu se valikosta Hinnasto > Hinnaston ylläpito, klikkaamalla halutun hinnaston nimen edessä olevaa plussakuvaketta ja klikkaamalla tämän jälkeen "Tuoterekisterin hinnat". Aukeaa näkymä, jossa on kaikki tuoterekisterissä olevat tuotteet ja hinnastokohtainen hinta annetaan vain halutuille tuotteille.

Tuoterekisterin voi hinnoitella myös hinnastokohtaisesti, esimerkiksi asiakkaittain.

Alla olevassa esimerkkikuvassa on lisätty esimerkkihinnastolle "Suunnittelu Oy" tuoterekisteristä poikkeava hinta 184,90e tuotteelle "200 Ohjelmistolisenssi".