Projektin perustaminen

Uuden projektin perustaminen tehdään valitsemalla Projektit > Uusi projekti.

• Lisää projektin tiedot. Voit täydentää tietoja jälkeenpäin. Punaisella kehystetyt kentät ovat pakollisia.

• Asiakas ja projektipäällikkö: valitaan haun avulla (syötä hakusanaksi väh. 3 merkkiä).

• Tilaaja: valitaan haun avulla (syötä hakusanaksi väh. 3 merkkiä). Henkilö-kuvaketta klikkaamalla, pääsee luomaan uuden kontaktin.

• Anna projektille aloitus- ja päättymispäivä: Päättymispäivämäärä on hyvä asettaa hieman pidemmäksi kuin projekti kestää, jotta laskutus voidaan tehdä.

• Valitse lopuksi "Tallenna".

Laskutustiedot

Laskutustiedot -välilehdellä voidaan määrittää projektikohtaiset laskutustiedot:

• Asiakkaan tiedot: Oletuksena näytetään aina asiakkaan tietoihin annetut osoitetiedot. Mikäli tietoja muutetaan, tallennetaan ne projektikohtaiseksi laskutusosoitteeksi ja asiakkaan osoitetiedot säilyvät ennallaan. Näin laskut voidaan yksittäisellä projektilla ohjata eri osoitteeseen. Lisätietoja laskun asiakastietojen muodostuksesta täältä.

• Laskun tiedot: Projektille on mahdollista antaa erilaisia laskun oletustietoja ja -ohjeita. Oletuksena käytetään aina asiakkaan tietoja, joten nämä tulee täyttää vain jos ne eroavat projektikohtaisesti.

• Laskun muut asetukset:
    • Veroton projekti: Mikäli projekti merkitään verottomaksi, kaikki projektille kirjatut tunnit, matkat ja myynnit laskutetaan verottomana.
    • Näytä kertynyt laskutus laskulla: Lisätietoja voi lukea täältä
    • Näytä jäljellä oleva laskutus laskulla: Lisätietoja voi lukea täältä
    • Tuntikirjaukset yhdistelemättöminä laskuriveiksi: Näytetäänkö tuntikirjaukset oletuksena laskulla ilman yhdistelyä. Laskun luonnissa valintaa voi muuttaa.
    • Matkalaskut laskutetaan asiakkaalta: laskutetaanko matkalaskut oletuksena asiakkaalta vai ei.
    • Tuntiselite pakollinen: Onko tuntikirjausten selite pakollinen vai ei.
    • Kokonaistuottojen jakaminen käytössä: Lisätietoja voi lukea täältä.

• Laskuliite: Laskulle muodostuvan liitteen oletusvalinnat. Lisätietoja liitteen muodostuksesta voi lukea täältä.

• Verkkolaskutiedot: Laskun teossa käytetään aina oletuksena asiakkaan verkkolaskuosoitetta, mutta tiedon voi antaa myös projektikohtaisesti.

Ohjaustiedot

Ohjaustiedot auttavat projektipäällikköä seuraamaan ja hallitsemaan projektia. Samat ohjaustiedot voidaan halutessaan antaa myös osaprojektitasolla.

• Arvioitu tuntimäärä

• Hälytysraja: Kun projektin hälytysraja tulee täyteen, tulee siitä ilmoitus projektipäällikön etusivulle.

• Hälytysraja prosentteina: Kun toteutunut tuntimäärä ylittää prosenteissa arvioidun tuntimäärän, tulee siitä ilmoitus projektipäällikön etusivulle. Esim. projektin arvioitu tuntimäärä on 100 h, hälytysraja prosentteina on 80, hälytys muodostuu kun toteutuneet tunnit ylittävät 80 h.

• Arvioitu myyntihinta

• Hälytyshinta: Kun projektin hälytysraja tulee täyteen, tulee siitä ilmoitus projektipäällikön etusivulle.

• Hälytysraja prosentteina: Kun toteutunut laskutus ylittää prosenteissa arvioidun myyntihinnan, tulee siitä ilmoitus projektipäällikön etusivulle.

• Kattohinta: Projektille voidaan määäritellä kattohinta.

• Hälytysraja: Kun projektin toteutunut laskutus ylittää kattohinnan, tulee siitä ilmoitus projektipäällikön etusivulle.

• Hälytysraja prosentteina: Kun projektin toteutunut laskutus ylittää prosenteissa kattohinnan, tulee siitä ilmoitus projektipäällikön etusivulle.

• Kuukausittainen hälytysraja /h: Kun projektin kuukausittainen hälytysraja tulee täyteen, tulee siitä ilmoitus projektipäällikön etusivulle.

• Kuukausittainen hälytysraja /EUR: Kun projektin kuukausittainen hälytysraja tulee täyteen, tulee siitä ilmoitus projektipäällikön etusivulle.

• Valitse lopuksi "Tallenna".