ValueFramen SSO on mahdollista kytkeä käyttöön käyttäen Azure AD:ta. Jotta SSO voidaan kytkeä käyttöön ValueFramen puolella, tarvitaan tätä varten IDP Metadata, joka luodaan alla kuvatussa ohjeessa.

1. Luo uusi applikaatio Enterprise applicationsin alta "New Application"

2. Klikkaa "Create your own application"

3. Anna kuvaava nimi ja klikkaa "Integrate any other application you don't find in the gallery"

4. Pienen odotuksen jälkeen avautuu applikaatiovalikko:

Siirry Single Sign-On -asetuksiin

5. Valitse tavaksi SAML

6. Aukeaa valikko editointia varten. Editoi ensimmäistä kohtaa painamalla Edit.

7. Identifier (Entity ID) kohtaan tulee Valueframen kirjautumissivusi. Esimerkiksi asiakas.valueframe.com. Jos kohdassa on muita osoitteita, poista ne.

Reply URL (Assertion Consumer Service URL/ACS URL) tulee seuraava URL-osoite, huomaa laittaa loppuun Valueframe kirjautussivu:

https://app.valueframe.com/sso/module.php/saml/sp/saml2-acs.php/asiakas.valueframe.com

Pitäisi olla kuvanmukaisesti nämä kaksi kohtaa vain konfiguroitu.

8. Seuraavaksi konfiguroidaan attribuutti toisesta kohtaa. Attribuutiksi laitetaan uid paikalle se, jota käytetään Valueframe tunnuksena, esimerkiksi sähköpostiosoite. ValueFramen tunnus löytyy Henkilön Perustiedot-välilehdeltä.

Klikkaa "Edit"

9, Lisää uusi claim "Add new claim" -painikkeesta.

10. Laita "Name: uid"

Source Attribute tulee olemaan uid:n paikalla. Sähköposti voi olla esimerkiksi user.mail.

11. Kohdassa 3 lataa Federation Metadata XML ja toimita se tuen kautta ValueFramen tuelle heidän SAML SSO konfigurointia varten.

12. Lopuksi Users and groups määritetään ketkä kaikki voivat käyttää SAML SSO kirjautumista Valueframessa.