Yleiskuvaus

eFina on tilitoimisto Administer Oy:n tarjoama selainpohjainen taloushallinto-ohjelmisto. Lisätietoja yrityksestä www-sivulta osoitteesta http://www.administer.fi/. Järjestelmä on käytettävissä vain Administerin asiakkailla. Ohjelman avulla käyttäjät voivat itse tarkastella taloushallintoon liittyviä tietoja kuten myynti-ja ostoreskontraa, kirjanpitoa tai hyväksyä ostolaskuja.

Huom! Välisummarivit toimivat joidenkin reskontraliittymien kanssa. Varmistathan liittymän ja välisummarivien yhteensopivuuden ValueFramen tuesta.

ValueFrameen tehtävät määritykset

Yleiset ValueFrame-määritykset

ValueFrame aktivoi liittymän yhteistyössä asiakkaan kanssa. Asiakasyrityksen edustaja tilaa liittymän aktivoinnin Administeriltä jonka jälkeen ValueFramen asiantuntija syöttää tarvittavat tunnukset ValueFrameen.

Asiakasnumeroinnin toteutus ValueFramessa

Asiakasnumerointi ja laskujen kohdistus oikealle asiakkaalle eFinassa voidaan perustaa joko ValueFramen automaattisesti asiakkaalle luotavaan ”asiakas-id”-kenttään tai ValueFramessa asiakkaan laskutustiedot välilehdellä syötettävään ”vaihtoehtoinen asiakasnumero” kenttään. Siirto antaa laskulle ensisijaisesti asiakkaan vaihtoehtoisen asiakasnumeron ja jos se puuttuu, asiakas-id:n.

Asiakastietojen määrittely ValueFramessa - laskun lähetystapa

ValueFramessa asiakkaan laskutustiedot-välilehdellä yritys määrittää kullekin asiakkaalle
oikean laskujen lähetystavan

• Ei lähetetä: laskua ei lähetetä asiakkaalle eFinan kautta
  • Posti: Paperilaskut lähetään eFinasta automaattisesti postituksena
  • Sähköposti PDF / HTML / TXT: tällöin laskut lähetetään asiakkaalle
    sähköpostiosoitteeseen, joka on syötetty asiakkaan perustiedot - välilehdellä
  • Verkkolasku: tällöin laskut lähetetään verkkolaskuna (asiakkaalle tulee syöttää
    verkkolaskuoperaattori ja verkkolaskuosoite)

Laskujen siirto

Laskujen haku

Etsi laskutusaineisto halutuilla hakuehdoilla: Yhtiö, asiakas, aikaväli jne. Kohta Vain laskutukseen siirtämättömät kannattaa olla valittuna, jotta jo siirrettyjä laskuja ei tule aineistoon mukaan. Valitse "Tee raportti“.

Myyntilaskujen siirto

Valitse siirtoaineistoon halutut laskut valitaan ruksimalla L-sarake. Tämä on oletuksena valittu siirtämättömissä laskuissa. Tämän jälkeen klikkaa Siirrä valitut laskut eFinaan. Järjestelmä ilmoittaa siirrettyjen laskujen määrän. Siirron jälkeen laskut lukkiutuvat ja niiden muokkaus ValueFramessa estetään. Jo siirrettyjä laskuja ei ole mahdollista siirtää uudelleen. Näin varmistetaan ettei laskut lähde asiakkaalle
vahingossa tuplana. Siirto ajetaan 10 minuutin välein, jonka jälkeen aineiston voi tarkistaa eFinasta.